PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=254934}

Zdobycz

Prey
2007
4,6 4,0 tys. ocen
4,6 10 1 3959
Zdobycz
powrót do forum filmu Zdobycz

Ale ten pobił wszystkie na głowę. Daję 1 i żałuję że nie można niżej...

Crazy_3

bez przesady, nie był taki tragiczny

ocenił(a) film na 1
nenyaaaa

Co tam w takim razie było nietragicznego? Przewidywalność, brak oryginalności i bezczelne powielanie schematów z innych filmów, inteligencja głównych bohaterów a raczej jej brak, zerowy poziom napięcia, nuda, beznadziejna fabuła, bezsensowność, bzdury, głupoty, braki logiki, tandetnie tryskająca krew, czy może jeszcze coś innego?

0/10

ocenił(a) film na 1
Crazy_3

Tak w ogóle to odniosłem wrażenie, że motywy w tym filmie są strasznie zerżnięte z 1 części "Parku Jurajskiego"...

Crazy_3

popieram w 100%

zero to maks co mozna dac

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

"tandetnie tryskająca krew" - przetnij sobie aorte a zobaczysz jak bedzie tandetnie ci krew tryskac.
Dlaczego glupoty i bzdury ? Co ta trojka w tym samochodzie mogla zrobic??

ocenił(a) film na 1
Poznaj_Rzeznika

"przetnij sobie aorte a zobaczysz jak bedzie tandetnie ci krew tryskac. "

Przyznaj się chłopie, że nie masz pojęcia o czym mówisz:)

"Co ta trojka w tym samochodzie mogla zrobic??"

Film oglądałem dość dawno i od razu wyrzuciłem go z pamięci, jednak z tego co pamiętam, to cała trójka z tą gówniarą na czele, zachowywali się jak skończeni debile.

ocenił(a) film na 2
Crazy_3

Co oni mogli zrobic , nie no nic najlepiej tak jak zrobili.. wziac kluczyki depnac gaz w podloge i jazda w pierwsza lepsza dziure...
Dalej nie wiem co bylo gdyz jest to jedyny film ktorego nie skonczylem ogladac ;] kicz

ocenił(a) film na 1
ezi86

"Co ta trojka w tym samochodzie mogla zrobic??"

Film oglądałem chwile temu, ale jednak postaram się coś wymyślić:
1/ Kto jedzie tak wyposażony na safari? Na zwykłą wycieczkę w Tatry bierze się jakiś prowiant, a ci mieli tylko jedną butelkę wody przy takim upale.
2/ Samochód był zupełnie nie przeznaczony do takiej trasy (tylko jedna strzelba, brak flar, radia chyba też nie było i apteczki). Rozumiem, że takie sytuacje zdarzają się rzadko, ale chyba jakieś zabezpieczenie zawsze musi być.
3/ Co to był za przewodnik? Powinien wiedzieć chyba gdzie można wysiadać a gdzie nie. A jeśli nie to mógł chociaż wrócić na trasę, mały by wytrzymał.
4/ Skoro już tak bardzo chłopak musiał się ?załatwić? to czemu akurat szedł w najdalszy krzak?
5/ Podczas ucieczki babka zamyka przewodnikowi drzwi niemal przed samym nosem.
6/ Gdy słyszeli, że leci helikopter to mogliby ułożyć jakiś napis na ziemi z ubrań lub patyków, albo chociaż użyć lusterka czy blaszki. Chyba każdy wie, że wołanie nie na wiele się zda.
7/ Ludzie pierwotni wiedzieli, że zwierzęta boją się ognia, a o ile dobrze pamiętam mieli zapalniczkę.
8/ Czy słuchałbyś mp3 w takiej chwili? Po pierwsze bateria może się przydać, a po drugie w tym czasie można coś wymyślić.

Nie będę wspominał już o tym, że nie powinno się zjeżdżać ze szlaku, ani o tym, że kiedy zbliża się lew to nie wrzeszczy się i nie skacze po całym samochodzie. Wymyślił bym więcej ale szczerze to mi się nie chce dłużej tracić czasu.

ocenił(a) film na 2
ExOblivione

Ja pamiętam jeszcze jedną scenę, która pokazuje głupotę scenariusza. Jest to scena z kłusownikiem, który przez pół dnia w jakiś sposób unika "przyjemnosci" zjedzenia przez lwa, ale jak tylko chroni się w samochodzie, to lew wskakuje przez przednią szybę (rozbijając ją) i atakuje tylko jego. Znalazło by się więcej równie nieprawdopodobnych scen, ale pozostanę tylko przy tej. Moja ocena 2/10

ocenił(a) film na 1
Crazy_3

Jednak istnieje film jeszcze gorszy od Zdobyczy(choć wydawało się to niemożliwe). Jest to "Kostnica" Tobe Hoopera. Omijać z daleka!

ocenił(a) film na 3
Crazy_3

Straszna KASZANA ta Zdobycz a raczej padlina.

Jeszcze jedno fajny samochodzik w zebre mieli.;p
Nic dziwnego ze Lewki chciały w końcu coś większego upolować ;]

Tylko Lwy ratują ten film bo one b.dobrze zagrały ;]
Nawet nie miałem ochoty dokańczać oglądania bo musiałoby być coś ze mna nie tak.
3/10