Zdobycz

Prey
2007
4,6 4,0 tys. ocen
4,6 10 1 3966
Zdobycz
powrót do forum filmu Zdobycz

ocenił(a) film na 1

Śmiało mogę zaliczyć to "dzieło" do najgorszych filmów, jakie widziałam. Słowa 'zły' i 'głupi'
naprawdę, naprawdę nie oddają w pełni tego, czym to filmidło jest. Szkoda mi Bidget
Moynahan, ale z drugiej strony jest dorosła - wiedziała, w czym zagra.

użytkownik usunięty
monika_rm_2

jezu, jak mnie to wkurza - znawcy sie odezwali z dupy, ktorzy w 90% nie rozumieja filmu, a pisza negatyw, bo tak sobie chca zablysnac. Nie jest az taki najgorszy, ale trzeba na maxa przesadzic, bo inaczej w necie nie zaslyniesz, nie?

ocenił(a) film na 4

a co w tym filmie jest do rozumienia??? film składa się z tak nieprawdopodobnych wydarzeń, że już chyba Obcy-8.pasażer Nostromo był bardziej prawdopodobny

ocenił(a) film na 1
monika_rm_2

A ja się zgadzam film beznadziejny, auto bez krat, klakson nie działa, nie ma zasięgu, facet nie słyszy jak do niego wołają, pozwala odejść daleko od auta etc. Kuriozalny film.

ocenił(a) film na 3
monika_rm_2

właśnie go oglądam, będę masochistką i dotrwam do końca! JarpenPl zgadzam się z Toba.

ocenił(a) film na 3
kwachowa

Również oglądam i śmiać mi się chce, widząc niektóre akcje.

monika_rm_2

Dzięki takim osobom jak Ty wiem że nie warto sugerować się opinią ludzi w internecie :) Ocenił bym ten film na 5/10, czyli przeciętny, jeżeli nie bedziemy doszukiwać się braku realizmu czy prawdopodobieństw zdarzeń to fajnie się go ogląda. A jeżeli ktoś oczekuje od filmu realizmu ( zamiast mile spędzonego czasu) to polecam obejrzeć sędzie Anne Marie Wesołowską, tam WSZYSTKO jest na najwyższym poziomie :)

michal2788

Ja oczekuję realizmu zachowań bohaterów ,przynajmniej minimalnego a nie realizmu filmu. Np.uciekam samochodem przed tygrysem to nie jade jak głupi bo wiem że skoro w stojącym samochodzie mnie nie dopadł to i w jadącym 40km/h tego nie zrobi. No ale główna bohaterka musiała cisnąć w gaz dopóki w coś nie przypierniczy .
ps.już kiedyś w filmie gdzie niedźwiedzica terroryzowała grupę nastolatków było podobnie.

mariush24

Z ciekawości obejrzałam ten film teraz na tvn, bo ocena na filmweb niespełna 5, a domownik woła,że fajny film leci i żeby zobaczyć;) Już w trakcie oglądania zrozumiałam, dlaczego ten film ma taką średnią na filmweb, sama nie dałabym więcej niż 4. Choćby właśnie głupie sceny, dziwne wybory powodują, że człowiek czuje się tak, jakby chcieli z niego zrobić idiotę;) Jednowątkowa akcja, ale nie ma tragedii, trochę trzymał w napięciu, wiec u mnie 4, bo ujdzie.

użytkownik usunięty
canditti

swoja droga nie zastanawia was czemu zawsze filmy z gatunku horror/thriller w tvn, polsacie itd maja takie niskie oceny? Zawsze jak puszczaja jakis horror, czy cos, to sobie mysle "moze wreszcie mnie cos przestraszy :p", patrze na filmweb i te filmy maja najnizsze noty... tak jest niemal zawsze, tv publiczna kupuje najtansze filmy najwyrazniej tego gatunku

wiec tak
1 film obejrzalam do momentu jak pani rozwalila samochod- co bylo dalej?
2 na safari bylam jakies 2 mies temu- i to co " przewodnik" zrobil jezy sie wlos na glowie
1 nie wolno zjezdzac ze szlaku- pod grozba utraty licencji na obwozenie turystow
2. bush toilet- taki kawal od samochodu? w trawach i innych chaszczach? bez sprawdzenia dokladnego terenu? bardzo madre posuniecie- my sie zatrzymywalismy na siq- owszem- ale 10 m od samochodu to juz krzyczeli zeby wracac i sie nie oddalac
3. gosc mial strzelbe ale jej nie uzyl tylko zwiewal jak krolik- nic dziwnego ze go kotki zjadly
4. ze szyba w samochodzie popekala pod ciezarem lwa- to chyba samochod z papieru byl
5 czy tez jazda na leb na szyje po chaszczach- zamiast wracac skad przyjechali- no ale film nie mogl sie skonczyc po 30 min

podsumujac- tak naciagany ze az zenada- a mogly byc taki ladny filmik

użytkownik usunięty
ewag76

nie, ze go bronie, bo ogladalem po kawalkach (siedzialem przed laptopem i lecialo to w tvn), ale to wlasnie o to chodzi w takim filmie, ze jest przedstawiona jakas dziwna sytuacja - biuro podrozy, czy ta firma od przewodnika byla jakas inna, zla, niekompetentna i to w takiej sytuacji mogloby sie stac - nabierz reflexi, wyobraz sobie, ze trafilas do jakiegos dziwnego biura podrozy i to wlasnie si stalo... o to bardziej producentom chodzilo, jak zwykle nie kumacie filmu, a sie wypowiadacie

Ja nie kumam głupich zachowań bohaterów. Co z tego że biuro podróży niekompetentne jak bohaterowie mają poziom inteligencji krzesła to nawet w tesco na zakupach dadzą się zabić. Moim zdaniem można zrobić horror/thriller gdzie bohater używa mózgu. Tutaj lwy były bystrzejsze.

użytkownik usunięty
mariush24

Twoje wypowiedzi sa na poziomie nierozgarnietej idiotki serialowej, wiec daruj sobie te wywody.

a dokładnie które wypowiedzi są na takim poziomie? Mogę pisać językiem encyklopedycznym tylko po co?

użytkownik usunięty
mariush24

nie chodzi o jezyk encyklopedyczny, tylko przesadnosc twoich wypowiedzi, sa glupie po prostu

ocenił(a) film na 1
monika_rm_2

zgadzam się w 100%