Zeitgeist. Świat jutra

Zeitgeist: Moving Forward
2011
7,1 2,7 tys. ocen
7,1 10 1 2687
Zeitgeist. Świat jutra
powrót do forum filmu Zeitgeist. Świat jutra

Z jednej strony obnaża i jasno przedstawia prawdziwe mechanizmy odpowiedzialne za obecny tzw. krach finansowy (chwała mu za to, chciałbym, aby zaczęlo się o tym głośno mówić), opowiada też bardzo dużo i ciekawie choćby na temat psychologii dzieci (brakuje tego w mediach, które opowiadają nam ciągle jedno i to samo w tej dziedzinie), a z drugiej strony neguje istnienia uzależnienia od narkotyków (choć faktem jest istnienie podłoża neurologicznego zarówno dla uzależnienia fizycznego, jak i psychicznego) i jako panaceum na zło na świecie przedstawia jakiś wybitnie utopijny i bzdurny projekt organizacji świata, będący konglomeratem "wierzeń" zielonych i komunistów. Film z jednej strony zniża się nad losem jednostki, a z drugiej pragnie wtłoczenia jej w ludzkie mrowisko, gdzie indywidualność jednostki nie ma znaczenia. Końcówkę filmu sobie urwałem, nie dałem rady przełknąć większej ilości bzdur. Ostatni rozdział to jak przysłowiowa łyżka dziegciu w beczce miodu. Ale ogółem film warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
krzychox

Odnosnie narkotyków proponuje wysłuchać wykład tego pana Gabor Mate był w tym filmie,
http://www.youtube.com/watch?v=BpHiFqXCYKc&list=FLpDtP-MhaEA8rT6lJijGl-w&index=3 2&feature=plpp_video
tu masz bardzo ładnie wytłumaczone,co do zielonych i komunistów masz mylne pojecie o tym co jest proponowane w filmie

ocenił(a) film na 6
wildecard

To jest ten sam człowiek, który występował w Zeitgeist. Jak więc ma to wzmocnić siłę argumentacji?

ocenił(a) film na 10
krzychox

nie wiem czy zadajesz to pytanie przed czy po wykładzie ktory ci zaproponowałem