PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34348}

Zemsta frajerów

Revenge of the Nerds
1984
6,3 21 tys. ocen
6,3 10 1 21475
5,0 7 krytyków
Zemsta frajerów
powrót do forum filmu Zemsta frajerów

Może jestem z tego pokolenia który już nie skuma tego filmu?

ocenił(a) film na 7
Swagger97

współczuję. chociaż to nie zależy od pokolenia, moja siostra rocznik 97 śmieje się na tym filmie do łez

evrbodylies

rocznik '93, a film oglądałam już z 10 razy i za każdym razem śmieję się aż do rozpuku :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Swagger97

Dlatego iż ten film idealnie odwzorowuje Twój żywot?

ocenił(a) film na 2
Szymonnnnnnn

Pfff....
Nie każdy musi taki humor śmieszyć :D

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Nick Swagger97 coś znaczy...
Nie tyle że musi śmieszyć, momenty są śmieszne. Nie jestem fanem tego filmu, jest on po prostu kolejną przeciętną amerykańską produkcją. Ocenić Project X na 10 to nieco dziwne, tak samo jak Spring Breakers czy inne tego typu produkcję. Zadam pytanie, czy Ty jesteś osobnikiem płci pięknej?

ocenił(a) film na 2
Szymonnnnnnn

Nie, więc nie liczy na podryw :D

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Nie rozumiem. Przestań z tymi emotikonami, mam ich dosyć. Jak na "mężczyznę" masz bardzo zaskakujący gust.

ocenił(a) film na 2
Szymonnnnnnn

Każdy chłopak jest inny :D

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Jak dodasz że nosisz kolorowe rurki, fullcap'a, to pasuje.

ocenił(a) film na 2
Szymonnnnnnn

# Jasnowidz

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Pas, wygrałeś.

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Jak chcesz mam na sprzedaż golf z carry za 25zł

ocenił(a) film na 2
Szymonnnnnnn

Każdy chłopak jest inny

ocenił(a) film na 7
Swagger97

hehe takie filmy jak ten są coraz bardziej na czasie, zupełnie nie masz nosa do zmieniających się trendów ;)

ocenił(a) film na 9
Swagger97

Ja jestem rocznik 2000 i uważam, że to jedna z najlepszych komedii jakie oglądałem.

Swagger97

Rocznik 86 i mnie ten film każdorazowo bawi. Aż samemu przypomniały mi się czasy, kiedy byłem na studiach, ech.......

ocenił(a) film na 10
Swagger97

Ogladalem go juz za dziecka i nadal bawi tak samo, nic nie stracil z humoru ani klimatu :) dzisiejsze pokolenie szczegolnie powinno go kumac bo ostatnio w modzie sa zarty o nerdach i hipsterach...

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

Nie, to już nie te czasy (chyba że mówimy o gimnazjach, ale tam tępiona jest każda inność). Teraz nerd/geek nie ma aż tak pejoratywnego znaczenia - elektronika i komputery otaczają nas wszystkich, każdy w jakiś sposób się jara technologią i gadżetami. "Lol, I'm such a nerd xd". Programistom zazdrości się perspektyw na rynku pracy.

Mimo wszystko film dalej świetnie mówi o poczuciu wykluczenia i o tym, jak łatwiej jest je znieść mając kogoś obok. Jeden z moich ulubionych filmów, może jestem dziwny.

ocenił(a) film na 10
Agarwaen_

Masz 100% racji! Film jako komedia jest smieszny, satyryczny i klimatyczny :) ale fakt, w dzisiejszym pokolenou raczej nie bedzie juz tak smieszyl poprzez promocje technologii. Nie wiem ktory jestes rocznik ale jeszcze do 2010 nerdy byli uwazani za ludzi nie oswojonych ze swiatem, aktualnie to jest norma... Co chyba nie swiadczy dobrze o spoleczenstwie:/

Bruce_Lee

Jednak pojęcie "frajer " ma się niestety nadal dobrze . Można nawet powiedzieć że wszystko odwróciło się o 180 stopni, teraz to brak najnowszych gadżetów elektronicznych konta na facebooku czy instagramie robi z dzieciaka frajera . A samo bycie tz nerdem jest dziś raczej nobilitacją niż hańbą .

ocenił(a) film na 1
Swagger97

ja też uważam, że to dno, nie śmieszy mnie i to nie kwestia pokolenia a gustu. tak samo są komedie, które nie bawią, a są z "mojego pokolenia", nowe, jak i komedie stare, które bawią. ten film był przede wszystkim nudny.