Zew Cthulhu

The Call of Cthulhu
2005
7,2 4,0 tys. ocen
7,2 10 1 3976
7,4 8 krytyków
Zew Cthulhu
powrót do forum filmu Zew Cthulhu

Lovecraft!

ocenił(a) film na 8

właśnie ten filmik jest najbliższy klimatem powieści Lovecrafta...ma wspaniały klimat, świetną muzykę i ten pomysł no cudo 9/10

ocenił(a) film na 6
JACHEM

A te elektryczne wentylatory i nieudolne proby nasladowania lat '30? Pomysł był, ale wykonanie własnie psuje klimat- kiszka.

JACHEM

Również uważam za świetny film. Dobry wykonanie, fabularnie również nieźle, porządny klimat, do tego niemy co jest kolejnym plusem. Minusem jest natomiast długość, film treściwy chociaż zdecydowanie za krótki. Oceniłem na 8, polecam każdemu fanowi horrorów.

ocenił(a) film na 4
Karki

Dagon pasuje do jego powiesci najbardziej ze wszystkich nakreconych filmow
na temat tej mitologi Lovecrafta

ocenił(a) film na 10
Mayurii

Zgadzam się w pełni co do tego, że to najlepszy film, który wyszedł na podstawie powieści Lovecrafta.

ocenił(a) film na 10
JACHEM

Świetny, klimatyczny i jedyny w swoim rodzaju obraz

ocenił(a) film na 7
gacek776

czytałem jego opowiadania i trzeba przyznać że to co powinno znajdować się w filmie zostało tam umieszczone, może i nie genialne ale przykuwa uwagę widza, szczególnie tego który ukończył czytanie książki

ocenił(a) film na 10
Borhile

Niestety ja nie czytałem. Muszę nadrobić zaległości. Grałem wcześniej w świetną grę w tym klimacie. Film moim zdaniem jest genialnie zrobiony. Nie jest ani za długi ani za trudny ani zbyt przeładowany. Jak na takie "coś" jest naprawdę niesamowity. No i ma mocny klimat.
Pewnie można by zrobić z tego dużo większy objętościowo obraz ale w tej formie byłby nudny.