PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180936}

Ziemia kiedyś nam obiecana

Kumo no Mukō, Yakusoku no Basho
2004
7,4 5,6 tys. ocen
7,4 10 1 5630
6,7 3 krytyków
Ziemia kiedyś nam obiecana
powrót do forum filmu Ziemia kiedyś nam obiecana

Ja NIECIERPIĘ japońskich anime , a filmweb daje mi ciąąąąąągle jakieś filmy tego typu (japońskie) , Co zrobić żeby było wreszcie normalnie , chce zobaczyć normalne filmy a nie to.

Jnowak99

Musisz nad tym trochę pogłówkować. Powodzenia.

Jnowak99

Ja tam lubię anime, ale to poważniejsze + obrazy Miyazakiego, a filmweb od czasu do czasu wyskakuje mi z bajkami i kreskówkami. Ot, na przykład, niedawno dowiedziałam się, że w 100 % spasuje mi "Bałwanek Bouli" :P Konsekwentnie więc odznaczam, że nie jestem zainteresowana... chyba innej opcji nie ma ;)
Ale please nie twierdź, że anime to nie są normalne filmy, bo mnie zaraz coś trafi! Nie podoba się - ok, rozumiem, ale nie wyskakuj z takimi tekstami, bo to już nie jest opinia własna, tylko obrażanie gatunku.

ocenił(a) film na 1
ModestMouse

a weź mi wytłumacz jaka jest różnica między bajką a kreskówką bo nie wiem? może potocznie nazywane kreskówki są animacjami, a bajki są np Krasickiego? bo nie ma chyba w filmach gatunku "bajka", natomiast jest animacja.

Mihau2D

przedmówcy chodzi o to że kreskówka jest bardzo lekka dla dzieci i zabawna a Anime o którym mówi ta osoba jest bardziej filmem animowanym z głębią czyli że jest jednym z gatunków filmu. Oczywiście anime może być kreskówką jak np dragon ball czy tym podobne bleache naruty i death noty

ocenił(a) film na 8
Jnowak99

polecam nie korzystać z tego serwisu, problem rozwiązany :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Jnowak99

co to znaczy normalne? To własnie jest normalne ; o

Jnowak99

Oh, znalazł się prawdziwy znawca kultury niszowej, który nie toleruje japońskiej animacji, ale bajki typu "Shrek" i "Epoka Lodowcowa" są już na ósemkę. Racja, jedno z drugim ma niewiele wspólnego...

ocenił(a) film na 9
Jnowak99

Nie oglądałeś/aś i ocena 1 ? Takich to powinni od strzału banować. Swoją drogą, patrząc jakim filmom dajesz oceny 10, to nawet jakbyś oglądał to i tak pewnie byś nie rozumiał/ała.