PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180936}

Ziemia kiedyś nam obiecana

Kumo no Mukō, Yakusoku no Basho
2004
7,4 5,6 tys. ocen
7,4 10 1 5632
6,7 3 krytyków
Ziemia kiedyś nam obiecana
powrót do forum filmu Ziemia kiedyś nam obiecana

ciekawa sytuacja

ocenił(a) film na 10

Zdarzyła mi się bardzo ciekawa sytuacja. Mianowicie miałem na dzisiaj zaplanowane obejrzenie jakiegoś filmu, jednak miał być to horror ("Splinter" lub "Wrong turn 2"). Jednak przez zbieg okoliczności trafiłem na to anime, które wyglądało znacznie ciekawiej, niż "durna" produkcja grozy.
Zasiadłem wygodnie do oglądania. Nigdy wcześniej nie widziałem nawet urywka tego anime, dlatego nie miałem pojęcia czego mogę się spodziewać.

I tutaj ciekawostka.
Utwór opowiada o snach i marzeniach. Wczorajszego dnia ja także miałem niezwykły sen. Wśród wielu obrazów śniła mi się utopijna kraina, która wyglądała identycznie jak ta z filmu. Niemalże każdy z elementów był taki sam.
To tak dziwny zbieg okoliczności (prawdopodobnie coś z rodzaju snów proroczych, które nie pierwszy raz miewam), że postanowiłem o tym napisać. :)

Swoją drogą produkcja, jak dla mnie bezbłędna. Chyba pierwsze anime, w którym moim zdaniem niczego nie brakuje - 10/10.

ocenił(a) film na 5
Tybii

Ja nie mogłem tego strawić, przez tą słodkość, piękność, melancholijność można zwymiotować. I tak jak lubię dobre anime tak to wydaje się być niczym lukier na i tak już przesłodzonym torcie. Ode mnie 5/10 a tobie polecam bliźniaczą siostrę tego filmu.

http://www.filmweb.pl/film/5+centymetr%C3%B3w+na+sekund%C4%99-2007-349500

ocenił(a) film na 9
Kajzer

Są o wiele bardziej przelukrowane tytuły (Saikano lepiej nie oglądaj porusza całkiem podobny wątek a jest o wiele gorzej zrobiony według mnie) ten film się wyróżnia i niech se ludzie mówia co chcą Tybii ma racje produkcja bez błędów uprzykrzających przyjemność oglądania

A lepszego anime kinowego nie widziałem... za to gorszych znam o wiele więcej

BTW widze że fan milenium actress to była b.dobra kinówka :D