Ziemska apokalipsa

AE: Apocalypse Earth
2013
3,2 708  ocen
3,2 10 1 708
Ziemska apokalipsa
powrót do forum filmu Ziemska apokalipsa

Nie rozumiem negatywnych komentarzy do filmu z Asylum, wydawać by się mogło że ludzie
bywający na filmweb mają pojęcie jakimi filmami karmi Asylum i nagle wylewają się żale.
Asylum i SyFy to zupełnie odrębny rozdział kinematografii, takie porównanie jak Bach czy Vivaldi do
Disco Polo.
Czego się spodziewacie, nie bardzo wiem?

Artur7335

Ja lubie disco polo i lubi je chyba 3/4 PL :)

ocenił(a) film na 1
waga55

Nie chodzi mi o lubienie tylko o oczekiwania jakie ludzie mają do danego filmu.
A lubisz ten film?

ocenił(a) film na 2
Artur7335

Disco polo ok, a film cóż o zgrozo he he.

Artur7335

Moim zdaniem bardzo trafne porównanie. Filmy z Asylum, tak samo jak i Disco Polo niszczą psyche ( przynajmniej moją )... niby można się przy tym bawić, można obejrzeć / posłuchać, ale po co ? Nie ma to żadnej wartości.
Większość wie jakie filmy proponuje nam Asylum, a niektórzy i tak je regularnie oglądają... nie wiem w jakim celu, bo wszystkie są tak samo słabe i wiadomo czego można się spodziewać. Żeby to chociaż były parodie, żeby można było się pośmiać, a tak to nie widzę sensu powstawania tych filmów.

ocenił(a) film na 1
qiks33

I o to mi właśnie chodziło ,ale poza tym ludzie narzekają tak jakby kiedyś Asylum czy SyFy wypuścił jakiś naprawdę godny uwagi mega film ,a tu kiła z rzeżączką razem wzięte za każdym razem i o co tyle hałasu???

Artur7335

Nie wiem. Ja go nie oglądałem. Asylum i Syfy raczej omijam aczkolwiek jeden był mocny o nazistach i to była niezła parodia :) A i jeszcze widziałem o jakichś yeti kaszane. To nie są ambitne filmy, ale scenariusze mogły by być tyle, że wykonanie bardzo mizerne. qiks33 dużo ludzi zapiera się, że nie lubi disco polo a w domu czy aucie leci na okragło, wiec nie wiem po co się tak zarzekać. Ja tam słucham głownie stare kawałki, bo nowe już nie. Filmy zaczałem przebierać, bo szkoda czasu na kiche. Jednak i te lepszy filmy bardzo często rozczarowują.

ocenił(a) film na 1
waga55

Muzyka podobno łagodzi obyczaje, i nie ważne czy disco polo czy metal, co kto lubi, natomiast filmy nie mają spełniać takiego zadania, muzykę odbierasz narządem słuchu i nie musi Cię interesować logika umieszczonych po sobie dźwięków, film przede wszystkim wzrokiem ale i słuchem, i tu logika gra główną role w odbiorze, bo dodatkowo włącza Ci się myślenie.

Artur7335

"muzykę odbierasz narządem słuchu i nie musi Cię interesować logika umieszczonych po sobie dźwięków"
MÓW ZA SIEBIE

ocenił(a) film na 1
rhotax

Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem "nie musi"

waga55

Nie usprawiedliwiaj się i nie "wycieraj sobie mordy" ilością polaków, która tego słucha...bo niby co...staje się wtedy lepsze ¿ — nie staje się.

Artur7335

Asylum to jeden wielki syf to po pierwsze. Po drugie klonują znane super filmy np Pacific RIM (ostatnio). Jedna z wytwórni filmowych wytoczyła im proces sądowy a te praktyki, a konkretniej za tytułowanie filmów.
Co do filmów to zwykle można je oglądać na TV Puls i innych telewizyjnych badziewnych kanałach.

Artur7335

zgadzam się z tobą, po co narzekać jak wiadomo Asylum i wszystko jasne :)
ja jak zobaczyłem w czołówce "asylum", to położyłem palec na przycisku przewijania i ...
obejrzałem do końca, a nawet dałem (trochę na wyrost) 4, tylko dlatego, że jak na asylum to i tak nienajgorszy film.
gdyby to to chciało pretendować do "normalnego" kina dałbym 1, góra 2 ;)
Ogólnie mizera, ale widziałem już tyle gorszych filmów z tej i podobnych wytwórni, że ten na ich tle wypada jak arcydzieło :)

Artur7335

trafny komentarza ;) albo ma się dystans i świadomość pewnych rzeczy, albo nie ;)