PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 337090
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Zarówno film jak i książka nie przejawia żadnych

użytkownik usunięty

... emo podobnych wytworów!!!!

ocenił(a) film na 10

ja tam nie doczytałam się żadnego emo bohatera ;)

użytkownik usunięty

ten wymysł z filmem i książką dla emo to najbardziej żałosne stwierdzenie jakie słyszałam.

ja się przyłączam, choć sądzę, że ten temat na forum jest nie potrzebny za bardzo :)

ocenił(a) film na 10

zgadzam sie film wogle nie jest EMOwaty!!!kto to wogole wymyslil?!:Pja tez jestem za:PPPP::Ddd

Jak najbardziej książka nie jest EMO :) hehe

Jasne że nie jest. Co to w ogóle za temat? Jest prościutka, ckliwa i naiwna ale na pewno nie jest emo :)

ocenił(a) film na 10

Ja tez nie jestem emo i się dołączam, książka dla każdego !!!!!!!!!!!!!!!!

zola94

Nieprawda, bo tylko dla ludzi o mocnych nerwach :P

Loucyphre80

mocne nerwy = ilość stron po których ją odkładasz
im lepsze mocne nerwy tym większą ilość stron przeczytasz jednego dnia :P

patti_4

No piszę przecież... Trzeba być niesamowicie twardym żeby to zdzierżyć ;) Z drugiej strony im szybciej tym lepiej. Po co sobie przedłużać męczarnie? :)

Loucyphre80

A po to, żeby czuć to niesamowite napięcie :). Zazwyczaj to moment niecierpliwego czekania na coś dobrego pamiętamy najbardziej. I później najmilej go wspominamy. Bo efekty niestety już nie są czasami takie dobre.

zola94

Książka jest światna, w żadnym wypadku emo ;D Film z resztą tak samo ^^

ocenił(a) film na 6

dolaczam sie do klubu :D

sandy1989

popieram:)

Bulvie

oczywiście , ze to nie jest emo film , wrr kto to wymyśił....Ale typowo emo tekst Belli prawie pod koniec filmu :
,,Śmierć jest spokojniejsza....łatwa.Życie jest trudniejsze''

po przeczytaniu wszystkich części sagi
nie zauważyłam tam, żadnych emo-treści
ten kto pisał tą recenzja może sam ma problem EMO?

patinek

Ja też nic podobnego nie widzę...a mnie samej do emo daleko:P

ocenił(a) film na 10
Katrin_ne

Ja również nie widzę nic w całej sadze co by przypominało emo i sama nim nie jestem.

ocenił(a) film na 7

Ja również nie zauważyłam żeby ta ksiażka była Emo i Emo napewno nie jestem ;)

ocenił(a) film na 3

Książka ani film nie przedstawia ani jednego EMO-bohatera, EMO-sytuacji, EMO-zachowania EMO-stylu ani niczego związanego z EMO.

użytkownik usunięty
fressia

ja również nie jestem emo. i nie doszukałam się niczego świadczącego emo. nawet makijaże aktorów na to nie wskazują.

Słuchajcie ta recenzja jest do baaani :/ Niech ten ktoś kto ją pisał przeczyta książkę...Jeśli tam jest COKOLWIEK o EMO to ja jestem hmmm ?! włóczykijem ! Totalny bezsens ...skasować tę recenzję

ocenił(a) film na 5
megan_

Popieram..;] Gdzie tam emo ktoś widzi?

pietrusia

I ja również popieram powyższe posty;)

Wogóle kto wymyślił,że ten film to 'emo-opowieść'dla 'emo-nastolatek'?! co za BZDURY!!!

ocenił(a) film na 10

ja równiez nie jestem EMO! totalne bzdury... ;/

Smilex

Chyba jakiś emo to wymyślił. Jestem wielką fanką zmierzchu, i do emo mi bardzo daleko.

ocenił(a) film na 10
OMFG

Dokładnie SexAddict.!
To tak samo jak ja.
Ja i emo.Nie no dobre...

cóż, za ten rażący błąd postrzegania fanów odpowiedzialna jest poniekąd strona Hot Topic - sami pseudo emo-modele prezentujący gadżety z Twilight - to mówi samo przez się.
ja sama wychodzę z założenia, że ani książka ani film nijak ma się do tego popularnego gó*** zwanego emo. jeśli jednak ktoś takie pokrewieństwo widzi to proszę, niech mnie oświeci.
a zresztą, jeśli muszę być imoł, by móc zaczytywać się w sadze to spoko, w sumie rybcia mnie to ;)

ocenił(a) film na 10

trudno doczytać się czegoś o tematyce emo, bo tego tam nie ma (a przynajmniej ja nie zauważyłam:P), tym bardziej, że ja emo nie jestem, a książka bardzo mi się podobała :)

Myszaka

mi również ogromnie daleko do emo, w ogóle nie rozumiem całego tego fenomenu, jakim to się okazało. w tej całej sprawie pociesza mnie jedynie to, że teraz na co drugą osobę mówi się 'emo' wystarczy, żeby miała grzywkę :)

W książce i filmie nie ma niczego co można było by nazwać EMO.
Film jest naprawdę cudowny ale książki są fajniejsze :)

użytkownik usunięty
kisiella

Jola tańczy w kisiellu... nanana !!!

Film to taki crap, jest tak tandetny, bez polotu i krztyny artyzmu że aż na widok tych Photoshopo - Paintowych plakatów zbiera się na torsje.

Tragedia. Dla Emo Ziomo Młodych Gniewnych Zbuntowanych Nastolatek w sam raz. Reszta - trzymajcie się z dala na kilometr od tego czegoś. Polecam tylko, jeśli dają za darmo. W sumie można potem użyć płytki z filmem jako podstawki pod piwo.;)

ocenił(a) film na 9

Wypraszam sobie! Nie jestem Emo Ziomo Młoda Gniewna Zbuntowana Nastolatka i nie zamierzam trzymać się z dala od "tego czegoś"; i takich jak ja jest wielu :)
Ty pijesz piwo??? A myślałam,że jesteś abstynent!

użytkownik usunięty
lionandlamb

Nie piję, polecam dla tych co piją. Jak już to wolę kawę. Podstawka też się zresztą przydaje.

użytkownik usunięty

... a książka to kolejny szajsen und crapen, z cyklu "Straciła(e)m pracę, nic nie potrafię, nic mi się nie chce robić, napiszę więc kilka książek o smoku/czarodzieju/wampirze, zrzynając pomysły z czego się da, a potem zrobią film i będę miał(a) duuuuziooo kasiorki i znów nie będę nic musiała robić"

ocenił(a) film na 9

Zazdrość przez Ciebie przemawia i jeszcze szowinizm najgorszego rodzaju!

ocenił(a) film na 8
lionandlamb

w tym filmie nie ma nic z emo... film dla każdego książki nie czytałem

yaaaaaaaaaaaaaaaaareeeeeeeeeeeeekkkkkkkk, mam Cię ha!
kiedy idziemy do kina? na zmierzch of course ;)
dostaniesz ciacho i termos z kawą tylko zdecyduj się szybko, a i zmierzchowy kalendarz gratisssss :) czego się nie robi dla antyfanów :)

ofc, że nie jest EMO .. ani książka ani film .. to stwierdzenie jest conajmniej absurdalne xD

Milciak

POPIERAM! NIE jestem Emo! Kocham te ksiazke i lubie film. To nie znaczy ze jestem emo...

Mistral_2

zaden bohater w ksiazce i filmie NIE jest EMO!!!

ocenił(a) film na 9

Jestem jak najbardziej za! Kto w ogóle wymyślił to stwierdzenie, ja jakoś nie zauważyłam nic z emo w książce.

martyna1117_88

Nie ma czegoś takiego jak EMO. To wytwór chorej wyobraźni równie chorych nastolatek. A Zmierzch nie ma z tym nic wspólnego. ZA!

Juxine

jeśli ktoś uważa ZMIERZCH za część subkultury zwanej EMO to widać że nie uważnie czytał bądź oglądał.

ocenił(a) film na 10

dla emo????

to zart???

jak tak to zabawny

ania9anc

Słyszałam coś takiego, że jest to dla emo i to najczęściej mówili to ci co książek panicznie się boją.

Na razie jestem po filmie i przed książką. Film jest super, książka pewnie będzie jeszcze fajniejsza (jak to zwykle w adaptacjach bywa). c(:

użytkownik usunięty
Nimfadora01

Boże to żałosne doprawdy.Cieaka jestem jaki tempak to napisał pewnie taki co co wieczur patrzy na M jak miłośc i plebanie :DD

ome.
naprawdę, nie wiem, skąd biorą się tacy ludzie. skąd przypuszczenie, że ludzie, którzy czytają twilight sagę są emo ?
czy wampiry od razu wiążecie z tą subkulturą ? niektórzy są naprawdę żałośni.

bohaterka

Rzeczywiście, żałośni to naprawdę pasujące określenie. Co jest z tymi recenzentami? Czy naprawdę nie można mieć choć trochę obietywności, choć trochę szacunku dla subkultur, choć trochę tolerancji?