PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 338 tys. ocen
5,6 10 1 337647
3,5 54 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

ooo ŻAL

użytkownik usunięty

... temat się skończył mimo, że nie skończyliśmy...

ocenił(a) film na 7
Sindorei

dobry pomysl szczegolnie ze wyglada na b ale pewnie w rzeczywistosci to C

devillived

No Kasiu jaki rozmiar :D

Sindorei

A ty ile cm w spodniach nosisz?

Sindorei

A to czemu?

ocenił(a) film na 7
Dark666Lady

latwy mily i przyjemny temat : ) dlatemu

Dark666Lady

Bo fajny :)

Sindorei

Dziękuje.... yyyy to miłe [chyba]

Dark666Lady

Dobra tam rozmiar na PW proszę xDD Nie no żartuję :) Dobranoc wszystkim. Kolorowych coś tam.

ocenił(a) film na 7
Sindorei

wstydliwy temat?

devillived

Czemu?

użytkownik usunięty
devillived

Co tak ucichło tak w ogóle widzę, że mamy podobny gust filmowy Fight club to jest to.

No tak właśnie wszyscy przepadli :(

użytkownik usunięty
Dark666Lady

A ty jeszcze jesteś?

jestem ale sama ze sobą gadać nie będę.

użytkownik usunięty
Dark666Lady

Ja też właściwie już spadam.Pa

pa

Sindorei

Pa pa

ocenił(a) film na 7
devillived

łe strip poker sciagnie sie sztbciej niz myslalem seed sie pojawil : )

Ej ludzie pogięło Was! Jeszcze dobrze nie zdążyłam maila wysłać, ze skargą na takich jednych, a ty znowu 3strony więcej i Was już nie ma...
Devil co z Twoim blogiem?

ocenił(a) film na 7
keshia21

skoncze na jutro bedzie : ) duzo pracy bylo i nie moglem dokonczyc. poza tym to najgorszy projekt za jaki sie wziolem. mowie se mam talent przeciez to i na szybko tak z glowy cos wymysle a tu taka lipa. jestem zalamany tym co napisalem i teraz sprobuje to jakos 3 (ostatnia) czesciom poprawic

devillived

daj spokój, nie było tak źle. Moze fabuła nie porywała, ale czytało się lekko i przyjemnie. Piszesz z uczuciem, to Ci mogę powiedzieć na pewno, tylko te błędy...;p

ocenił(a) film na 7
keshia21

bledy bledy bledy. bledow niestety ne poprawie choc bardzo bym chcial, uwierz. opera podkresla mi kazdy wyraz nawet ten dobrze napisany to raz, dwa mam naprawde slaba stylistyke i ortografie a nie dam tego komus do poprawy bo... chyba wiesz dlaczego, juz dawno sie domyslilas.

devillived

A ja Cię i tak będę namawiała na bloga na onecie. Może nie koniecznie akurat tego, ale jakieś opowiadanie, z dreszczykiem, jakiś thriller z nutką psychologii...skoro lubisz pisać powinieneś to robić i już. A błędy się zniwelują w miarę pisania ;]

keshia21

kssssssss!!

ocenił(a) film na 7
proximacentaurii

nie ksycz dzieci mi straszysz

ocenił(a) film na 7
keshia21

mam nadzieje co do tych bledow. a co do opowiadan z dreszczykiem czy thillera z nutka psychologii to nie jestem pewien. opracowalem w domowym zaciszu wiele skutecznych schematow ktore sluza mi do pisania scenariuszy, przeczytalem od groma ksiazek o psychologii jak i psychomanipulacji po to by postacie byly jak najbardziej realne. kazdy z moich scenariuszy wymagal i wymaga wielu wielu godzin prac i przygotowan i zwyczajnie boje sie. boje sie ze na takim onecie czy gdzie kolwiek indziej umieszczone przeze mnie napisane opowiadanie czy cus zostanie wykorzystane przez kogos innego. a to co napisalem na blogu to raz nie nadaje sie na plagiat, dwa zajmie mi piec minut udowodnienie ze ktos to ukradl wrazie gdyby ktos to zrobil

devillived

od teraz przechodzę na nocne kąszenie( tryb cichy)
ja też piszę opowiadania szereg opowiadań, z reguły dreszczowce lub horrory , wiem ile trudu trzeba poświęcić na tworzenie tego typu scenariuszy .

ocenił(a) film na 7
proximacentaurii

moge zaprezentowac wam jeden ze schematow ktory opracowalem (tyle ze bedzie on na szybko rysowany w paincie oryginal jest na papierze)

devillived

spoko

ocenił(a) film na 7
proximacentaurii

http://www.wrzuc.to/8XTOKpq.wt

ocenił(a) film na 7
devillived

swietnym przykladem tego schematu jest 7 dusz z will'em smith'em
film zaczyna sie od zgloszenia przez niego samobojstwa po czym w nastepnej scenie zyje (1 na schemacie)
nadazaja mu sie liczne problemy (2,3,4) przyjezdza do niego brat i pyta sie czemu zwinol mu legitymacje komornika (5, will moze byc zla postacia) zwiazuje sie z laska ktora kocha i jest mu dobrze (6 po co mial by sie zabijac?) zakonczenie filmu ktore wyjasnia jego smierc (7) schemat zostal opracowany wiele lat wczesnie ale teraz jakos mi sie z tym filmem skojarzyl

ocenił(a) film na 7
devillived

oczywiscie to schemat dramatu

devillived

dobre ok ja lece spać jutro zagadamy motywy narka

użytkownik usunięty
devillived

Cześć!:P

ocenił(a) film na 7

o znowu Ty : P

użytkownik usunięty
devillived

o znowu ja:P Czegu? Co tam?:P

ocenił(a) film na 7

wlasciwie poza tym ze keshia pojawila sie i znikla nic nowego sie nie wydazylo a proximacentaurii zaczol ksyczec i dziecko mi wystraszyl

użytkownik usunięty
devillived

On jest niedobry. On jest zły. On jest pomiotem szatana...

ocenił(a) film na 7

łeeeeeeee! on też?

devillived

Nie! On nie. Wysłańcy pana ciemności mają klasę...;p

asiek to pomiot wiązanki diabła i anioła więc w sumie wygrywam bo wiem po jakiej ja stronie jestem , czego nie można powiedzieć o asiek hehe

użytkownik usunięty
proximacentaurii

Tej, tej, nie rob ze mnie Zbuntowanego anioła... Bo jak cie trzepne to zobaczysz:P

ocenił(a) film na 7
devillived

hmmmmmmm zastanawiajace dlaczego akurat proxima centauri a nie alfa centauri a

ocenił(a) film na 7
devillived

no nic ja tez ide spac bo nuda juz jest a jutro wiele do zrobienia

użytkownik usunięty
devillived

To branoc:) Tu większość czci szatana. Tylko się nie przyznają.

ocenił(a) film na 7

ykhm nie to zebym mial jakis podejzany nick ykhm ykhm ja wcale nie czcie szatana

ocenił(a) film na 7
devillived

pokaze wam sztucze ktora mnie zadziwia (ludzie tego nie zauwazaja a na tym piekno polega) przeczytaj moj nick od przodu a potem od tylu

ocenił(a) film na 7
keshia21

a Ty keshia gdzie sie podzialas?

devillived

Oglądałam chłopca w pasiastej piżamie i mi smutno teraz...

keshia21

ej baby jestem niedobry hmmm no i niech tak będzie
każde wasze sny zamienię w koszmary i wogóle poduszki wam wymiętole w nocy , gałęzie powsadzam pod pszeszcieradło , wtedy docenicie moc szatana avee!! kssssssssss