Będzie, a raczej będą Oscary w każdej kategorii w której ten film dostał nominację. Dlaczego? Wystarczy dzisiaj nakręcić film o Murzynach, Żydach lub gejach i sukces murowany.
W takim razie wskaz chociaz jeden film o gejach albo o niewolnictwie, ktory dostal oscara za najlepszy film? Śmieszą mnie tacy ludzie jak ty. Tajemnica brokeback mountain zgarnela wszystkie mozliwe nagrody przed oscarami a i tak oscara za najlepszy film nie dostala
No jasne że będzie, kto inny miałby wygrać? Chyba tylko Grawitacja i ewentualnie American Hustle mają szanse. Stawiam 80(Zniewolony):15(Grawitacja):5(American Hustle)
jedynym filmem który może zagrozić Zniewolonemu jest Grawitacja( i bynajmniej nie dlatego że jest najlepszym filmem- bo uwaga OSCARY TO NIE JEST NAGRODA W KTÓREJ CHODZI O WYBÓR NAJLEPSZEGO FILMU)
Stawiam na "Zniewolonego" albo (tu niespodzianka) "Witaj w Klubie"...
"Wilk..." nie dostanie, bo za "lekki"...
"American Hustle" - to byłby skandal...
"Grawitacja" - dla mnie to będzie największa porażka Oskarów... Dostanie może i najwięcej, ale najważniejszych nie zgarnie.
Oscara dostaje film, który jest najbardziej nieszkodliwy, godzi najwięcej gustów, nie wywołuje kontrowersji i jest na jakiś wzniosły pseudo- głęboki temat. Grawitacja ma za mało treści, American Hustle to byłoby przegięcie pały. Zniewolony pasuje idealnie. Mi z tegorocznych filmów najbardziej podobał się Sierpień w chrabstwie Osage, który nie dostał ani jednej nominacji, na Zniewolonym o mało nie zasnąłem. Moim zdaniem poziom tegorocznych filmów jest niestety bardzo przeciętny.
Nie tylko tempo filmu i emocje jakie wywołuje wpływa na jego całokształt poddawany ocenie?
Dla jasności.Nie uważam tego filmu za zły, ale moim zdaniem filmy, które jeszcze kilka lat temu biły się o tego najważniejszego oscara były na wyższym poziomie. Jest w Zniewolonym kilka elementów, które bardzo mi się podobały(stąd 7/10) chociażby gra aktorska i kilka innych rzeczy, ale przy dwuminutowych ujęciach cierpiących twarzy bohaterów miałem dość. Wielu reżyserów udowodniło, że cierpienie można pokazać nie wprost. Twórcy Zniewolonego moim zdaniem się to nie udało. Każdy ma swój gust.
Dostanie 12 Years A Slave, w zeszłym roku propaganda Argo a w tym poprawność polityczna. Tym bardziej, że chcą książkę wprowadzić jako lekturę w USA
Ewentualnie Gravity może zgarnąć statuetkę ale to jest mało prawdopodobne. To jest takie tegoroczne Life Of Pi ale za reżyserie może dostać Mcqueen