Zniewolony. 12 Years a Slave

12 Years a Slave
2013
7,5 153 tys. ocen
7,5 10 1 152922
7,1 58 krytyków
Zniewolony. 12 Years a Slave
powrót do forum filmu Zniewolony. 12 Years a Slave

gdziee, kiedy i jak?? podobno nawet fassbender zemdlal

marta_nowak_3

Chyba chodzi o chłostę.

marta_nowak_3

a to nie chodzi o tę scenę, w której przychodzi w nocy do Patsey, odbywa z nią stosunek na zewnątrz, a potem chyba poddusza? w każdym razie to dosyć długa scena, on potem odchodzi, a Patsey dalej leży i tak się kończy ujęcie.

yootsuu

Też mi to przyszło do głowy, ale to chyba musiał zemdleć z przemęczenia. To, co widać na ekranie, wcale nie było samo w sobie tak brutalne. Powiedziałbym raczej, że podczas chłosty Patsey można było nie wytrzymać.

NickError

ogólne przemęczenie fizyczne i psychiczne na pewno miało większy wpływ niż intensywność sceny, bo, faktycznie, są w tym filmie sceny bardziej brutalne... cały proces kręcenia tego filmu musiał być wyczerpujący dla wszystkich pod wieloma względami.

marta_nowak_3

Zemdlał bo się za bardzo egzaltował ...całym sobą grał ...jak to mowią poszedł na całośc po oscara.

Kurde tak mi brak w tym filmie głębi... ze szok.

ocenił(a) film na 8
marta_nowak_3

Nie zauważyłam, żeby owa Patsy robiła to z przyjemności i cieszyła sie z tego co sie w danej chwili dzieje... to, że nie była bita, poniewierana itp nie znaczy, ze to nie był gwałt..

ocenił(a) film na 6
justice00

Autorce chyba chodziło o jeszcze jakąś scenę gwałtu, bo ta, która była w filmie nie była na tyle brutalna, żeby aktor zemdlał.

/swoją drogą ja bym bardziej stawiała na warunki pogodowe i ogólne wycieńczenie, niż na samą scenę.