PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30719}

Znikający punkt

Vanishing Point
1971
7,5 18 tys. ocen
7,5 10 1 17723
6,9 21 krytyków
Znikający punkt
powrót do forum filmu Znikający punkt

Z punktu widzenia kinematografii ten film jest marniutki, ale daje mu z czystym sumieniem 8,5/10 za niesamowity klimat.

Obejrzałem ten film po tym jak była o nim mowa w Grindhouse: Death Proof i zrobił na mnie niemałe wrażenie.

Czy ktoś może polecić inne filmy z amerykańskim highwayem i silnikami V8 w roli głównej?

ocenił(a) film na 10
Kokopiko

marniutki? Chłopie to klasyka! Film ma prostą fabułę, ale niedopowiedzenia i elementy psychologii pozwalają na własne domysły i interpretacje. Jak dla mnie to czysty geniusz... poza tym zgadzam się że klimat jest świetny :)

ocenił(a) film na 8
Kokopiko

Mi tez zareklamowały ten film laski z Grindhouse :) Bardzo mnie zaintrygował i muszę przyznać że nie byłem zawiedziony.

ocenił(a) film na 8
Kokopiko

Inne? hmm na poczatek proponuje Two-lane blacktop (moim zdaniem gorszy ale warty poswiecenia 2 godz. zycia no i autka). Jest w sieci choc ja nie trafilem napisow wiec jak ktos ma, byloby fajnie...
PS. dla fanow Dodga Challengera i Kowalskiego proponuje swietny artykul:
http://www.motofakty.pl/artykul/amerykanin_na_sterydach.html (cos pieknego)

Kokopiko

Co to za punkt widzenia kinematografia. Jak kinematografia może mieć punkt widzenia? Pisz po ludzku czy Ci się podobał czy nie, zamiast uskuteczniać pseudonaukowe wywody.
Dobrze że do kin chodzą ludzie a nie kinematografia.