Film jest arcydziełem,bardzo mi się spodobał:)Jeśli znacie inne klasyki samochodówek proszę o rade.
Pozdrówka;)
gone in 60 sec. z 1974 i 2 czesc z 1982, pojedynek na szosie, bullit, Deadline Auto Theft, konwoj, i z nowych 60 sekund i grindhouse death proof
Ja polecam również: Dirty Mary Crazy Larry (1974), Canonball (1976), Gumball rally (1976), Dazed and confused (1993), Running on empty (1982), American Graffiti (1973), Corvette summer (1978), HOT ROD (1979)
fajna?
Ta scena pościgu jest po prostu GENIALNA, to jest chyba najlepiej nakręcony
pościg ever
A czy ktoś kojarzy taki film, gdzie przez prawie cały czas trwa pościg za samochodem (coś jak niebieski chevrolet, w każdym razie niebieski sportowy; film z lat 70.-80.). Samochód ściga niezwykle zacięty policjant który jest inteligentny i za wszelką cenę nie odpuści, ucikienier też jest blyskotliwy, po prostu super pojedynek, i najwazniejsze - zakończenie - zbiegowi udaje się uciec (zdaje się że przez cąły czas nie jeddzie sam a w towarzystwie (już nie pamiętam) ale tuż p przekroczeniu granicy stanu (chyba) czyli niby po zakońćzeniu pościgu wjeżdż pechowo pod pociąg i ginie - co to za film????! Czy to jest brudna mary, świrus larry??
nie inaczej, to dirty mary, crazy larry. tyle, ze samochod nie jest niebieski tylko zolty i jest to Dodge Charger: http://www.imcdb.org/vehicle_2072-Dodge-Charger-1969.html
zdajesz sobie sprawe jak fatalnym czynem jest ujawnianie zakonczenia filmu, zwlaszcza tak niszowego, ktory rzadko kto widzial??... :/
Dzięki i wielkie sory. Po prostu to forum jest o innym filmie więc niechcący się zagalopowałem i nie wstawiłem umownego SPOILERA :((
Tyle że w filmwebowskim opisie filmu jest jednak napisane że jest to jednak niebieski chevrolet (??)
No dobra, nie kłócę się, bo widzę że na jednym z plakatów filmowych jest jak mówisz...