PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30719}

Znikający punkt

Vanishing Point
1971
7,5 18 tys. ocen
7,5 10 1 17722
6,9 21 krytyków
Znikający punkt
powrót do forum filmu Znikający punkt

Film jest arcydziełem,bardzo mi się spodobał:)Jeśli znacie inne klasyki samochodówek proszę o rade.
Pozdrówka;)

ocenił(a) film na 9
NikolkaSzatan

gone in 60 sec. z 1974 i 2 czesc z 1982, pojedynek na szosie, bullit, Deadline Auto Theft, konwoj, i z nowych 60 sekund i grindhouse death proof

m4gik

Dzięki i pozdrawiam;)Niedługo zacznie się seans:)

m4gik

Ja polecam również: Dirty Mary Crazy Larry (1974), Canonball (1976), Gumball rally (1976), Dazed and confused (1993), Running on empty (1982), American Graffiti (1973), Corvette summer (1978), HOT ROD (1979)

ocenił(a) film na 10
NikolkaSzatan

Może jeszcze pierwszy Smokey and the Bandit (1977), też był spoko

ocenił(a) film na 7
NikolkaSzatan

I bardziej sportowy. Le Mans z 1971

ocenił(a) film na 8
NikolkaSzatan

Ja polecam z całego serca Mad Maxa 1 i 2kę,zaajebisty film!

ocenił(a) film na 10
NikolkaSzatan

i jeszcze Two-Lane Blacktop '71 .........

NikolkaSzatan

można też zobaczyć film Bullitt (1968),też jest tam fajna scena pościgu

ocenił(a) film na 10
peterFTS

fajna?
Ta scena pościgu jest po prostu GENIALNA, to jest chyba najlepiej nakręcony
pościg ever

ocenił(a) film na 9
NikolkaSzatan

A czy ktoś kojarzy taki film, gdzie przez prawie cały czas trwa pościg za samochodem (coś jak niebieski chevrolet, w każdym razie niebieski sportowy; film z lat 70.-80.). Samochód ściga niezwykle zacięty policjant który jest inteligentny i za wszelką cenę nie odpuści, ucikienier też jest blyskotliwy, po prostu super pojedynek, i najwazniejsze - zakończenie - zbiegowi udaje się uciec (zdaje się że przez cąły czas nie jeddzie sam a w towarzystwie (już nie pamiętam) ale tuż p przekroczeniu granicy stanu (chyba) czyli niby po zakońćzeniu pościgu wjeżdż pechowo pod pociąg i ginie - co to za film????! Czy to jest brudna mary, świrus larry??

ocenił(a) film na 10
huo_sanchez

nie inaczej, to dirty mary, crazy larry. tyle, ze samochod nie jest niebieski tylko zolty i jest to Dodge Charger: http://www.imcdb.org/vehicle_2072-Dodge-Charger-1969.html
zdajesz sobie sprawe jak fatalnym czynem jest ujawnianie zakonczenia filmu, zwlaszcza tak niszowego, ktory rzadko kto widzial??... :/

ocenił(a) film na 9
Carlito

Dzięki i wielkie sory. Po prostu to forum jest o innym filmie więc niechcący się zagalopowałem i nie wstawiłem umownego SPOILERA :((

ocenił(a) film na 9
Carlito

Tyle że w filmwebowskim opisie filmu jest jednak napisane że jest to jednak niebieski chevrolet (??)

ocenił(a) film na 9
huo_sanchez

No dobra, nie kłócę się, bo widzę że na jednym z plakatów filmowych jest jak mówisz...

użytkownik usunięty
huo_sanchez

no, ogolnie pisze sie SPOILER