PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10035859}

Zniknięcia

Weapons
2025
7,2 12 tys. ocen
7,2 10 1 12474
7,6 49 krytyków
Zniknięcia
powrót do forum filmu Zniknięcia

Peak Cinema

ocenił(a) film na 10

10/10, teraz już rozumiem, czemu Jordan Peele zwolnił swoich agentów przez to, że przegrali licytację o prawa do realizacji scenariusza tegoż filmu.
Mistrzowsko skonstruowany. Wątki łączą się idealnie, jumpscare’y działają, płynnie przechodzimy od czarnego humoru do grozy i wręcz zaszczucia.
Nigdy nie widziałem połączenia baśni, komedii i horroru w jednym, nie mówiąc już o tym, by to działało. Do tego genialna muzyka, świetne aktorstwo (Brolin, Garner + Ehrenreich miód ) i jedno z najbardziej satysfakcjonujących zakończeń filmu, jakie kiedykolwiek widziałem. Cregger jest wielki. Film roku.

COLEWORLD_type

Ech naprawdę odstraszają mnie takie określenia. Film roku itp. A już na pewno połączenie horroru i komedii.

ocenił(a) film na 5
mariooks1945

5/10 to max, motyw z wiedźmą. Ile razy coś podobnego już widzieliśmy??

deschain1993

Faktycznie sporo tego było.

ocenił(a) film na 5
mariooks1945

Dokładnie słaby i przereklamowany

ocenił(a) film na 9
COLEWORLD_type

Absolutnie się zgadzam! Idealnie wyważony film, wszystko tu zagrało. Motyw baśni w horrorze kocham, tutaj świetnie dopełnił całości.

ocenił(a) film na 6
COLEWORLD_type

Wiele wątków nie wyjaśnionych, budowane napięcie cały film żeby w ostatnich 5 minutach zrobić speedrun XD

ocenił(a) film na 5
COLEWORLD_type

Jumpscare jak z taniego horroru, czarny humor działa to prawda. Genialna muzyka? Muzyka poprawna jak w większości horrorów, genialna muzyka to jest w filmie np. Przepowiednia. Garner, Brolin okej, ale bez szału totalnie. 3/4 filmu nuda, na koniec akcja i to ciebie satysfakcjonuje? Nic nie wyjaśnione, bez zarysowania motywacji.

ocenił(a) film na 3
COLEWORLD_type

Baśni? A co tam baśniowego było? Już więcej baśni zawiera w sobie Dracula z Cagem. Ten film niestety jest rozczarowaniem i nie rozumiem tego hajpu.

ekwi

Tak jak Longlegs. Tyle, że tym razem nie dam się nabrać na seans kinowy.

COLEWORLD_type

Zabrakło tylko logiki...