5,6 35 tys. ocen
5,6 10 1 35317
5,8 24 krytyków
Zoolander
powrót do forum filmu Zoolander

Niedoceniony film

ocenił(a) film na 6

Film jest źle interpretowany, jest to satyra pop-kultury i świata mody w sumie równie dobrze mógłby sie nazywac Michał Wiśniewski itp.

użytkownik usunięty
Etu

b. fajna jest scena bedaca parodia odyseji kosmicznej 2001 s. kubricka, gdy modele zachowuja sie jak maply widzac monolit. w odyseji. jedna mapla zabila druga ta koscia, kt. wzial hansel.. i oczywiscie scena na stacji benzynowej. boska.

Etu

Tak, to jest satyra, czego niektórzy zdają się nie dostrzegać. Wszystko jest totalnie przerysowane , ale nie przekracza linii, za którą stałoby się męczące. Dlatego daję ósemkę - jak dla mnie to dobry film . w swoim gatunku oczywiście. Mnie osobiście śmieszy, ale wiem, że nie wszystkich. Nie rozumiem za to , jak można nie zauważyć, że ten film to satyra na świat pustych celebs i niezła parodia wielu amerykańskich filmów, które powielają tę samą kliszę. Widzę, że niektórzy uważają, że to przerysowanie wyszło Stillerowi niezamierzenie.

wodaognista

A moim właśnie zdaniem były momenty kiedy linia została przekroczona.

Ale też dałam 8/10 głównie za właśnie Stillera

kyanka

Sami jesteście jedną wielką satyrą. Przez takich typów jak wy cały ranking szlag trafia. Zrozumcie że są też inne oceny niż 6,7,8,9 i 10.

Zoolander to shit i porażka (nawet nie śmieszna), nie ma co ukrywac. 1/10