PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120103}

Zostań

Stay
2005
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 72342
6,0 30 krytyków
Zostań
powrót do forum filmu Zostań

Potwierdza się moja teoria, że gdy ktoś nie zrozumiał fabuły, oceni film jako słaby. Obejrzałam go głównie dlatego, że zaintrygowały mnie oceny znajomych, jedni ocenili go jako rewelacyjny, a inny jako bardzo zły - chciałam się przekonać skąd te rozbieżności. Dla osób, które uważają, że film jest o niczym, nie widzą złożoności, zgrabnie przeplatanych scen, tego jak reżyser mówi do widza łącząc wątki, postaci, urywki rozmów, sens scen czy przelotne obrazy, film będzie głupi, a jest tak naprawdę bardzo przejrzystym sposobem na ukazanie myśli, wyobrażeń, poczucia rozpaczy i winy człowieka umierającego, który w chwili dramatycznej angażuje we własne przemyślenia postaci, które widzi wokół siebie. Obejrzałam i cieszę się, bo to jeden z tych filmów, gdzie trzeba włączyć mózg.

ocenił(a) film na 9
Whiskerss

muszę przyznać, że film jest kapitalny!! ciekawa realizacja, bardzo dobra gra aktorów oraz sam przebieg akcji, dawno nie byłem pod takim wrażeniem po filmie. Jak mogłem go wcześniej nie widzieć ?! 9/10 i ląduje w ulubionych.