PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120103}

Zostań

Stay
2005
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 72342
6,0 30 krytyków
Zostań
powrót do forum filmu Zostań

Zapraszam wszystkich na mojego bloga dotyczacego najpiękniejszej muzyki filmowej. Czekam na wasze propozycje filmów, które zachwyciły was m.in. także dzięki muzyce;-)

ocenił(a) film na 8
ElaTheBest

zgadzam się w pełni.muzyka w tym filmie to jedna z najlepszych,jakie towarzyszyły produkcji filmowej.jest niezwykle mroczna,spokojna, lecz pełna bólu ( jak cały film) przez co budzi ogromne emocje.
podobnie było w innym filmie Forstera-MONSTER'S BALL..polecam ten obraz.posłuchajcie tylko kilku dxwięków z tego filmu;)

właśnie obejrzałem inny film z Goslingiem-Half Nelson.muzykę robli Broken Social Scene.chyba nie trzeba polecać;)

ocenił(a) film na 8
MAKARON

a odnośnie innych niesamowitych soundtracków....

jeden z najwspanialszych jest w MEMENTO ( ach ten David Julyan).
film( a raczej soundtrack) który mnie zmienił-VANILLA SKY.Underworld,Chemical Brothers,Leftfield,Sigur Ros...wymieniać dalej...?
Boże,Arizona Dream.....co tam można usłyszec...(ha!mam nawet orygibnalny OST;)
bez wątpienia PI i Requiem dla snu-juz w Soundance orzekli,że Aranofsky zna się na muzyce...
SAMOTNI-czemu my nie potrafimy zrobuc takiego filmu,i opatrzyc go taką muzyką jak Czesi...?cudeńsko. Węgrzy nic nie gorsi-ich KONTROLERZY oraz zespól NEO niemało namieszały w mojej głowie...
Human Traffic i Trainspotting-ani filmów ani dzwiękotracków nie trzeba tu zachwalac specjalnie
rękę mistrza słychać w FANIE z De Niro.i nie móię tego na wyrost...

za to w filmach Amnembara ( Amores Perros,Babel oraz 21Grams) to nie tylko słychać rękę mistrza,bo mamy do czynienia z absolutnym mistrzem.
perłką dla mnie jest muzyka z prawie wcale nieznanego i jakże niedocenianego filmu ENTROPIA z Dorffem...za jej realizację odpowiadał tajemniczy Mr. DAN

natomiast z polskich filmów to urzekają KALLAFIORR ( z housowym brzmieniem kapeli PHYSICAL LOVE) oraz GłOśNIEJ OD BOMB Przemka Wojcieszka....

to tyle tak jednym zdaniem

z polskich