PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120103}

Zostań

Stay
2005
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 72342
6,0 30 krytyków
Zostań
powrót do forum filmu Zostań

a przynajmniej na razie. Zbyt bardzo lubię ten typ kinematografii i z reguły wstrzymuję się do oceny zanim obejrzę film co najmniej dwukrotnie. Nietrudno jest coś przeoczyć, a tu drobny szczegół może zmienić moje pojmowanie. Niemniej jednak mam pewien niedosyt, zakończenie nie było dla mnie do końca jasne, nie doznałem katharsis. Cóż, może znajdę je przy kolejnym seansie.

thanatos_2

Słusznie. Ja już widziałam cztery razy. Zakończenie.. również było dla mnie nie do końca jasne. Teraz prawie wszystko rozumiem. Oczywiście pomogły mi w tym wnioski innych tu. Niektórzy porównują ten obraz do "Drabiny.." Tamten widziałam tylko raz i dawno ale wydaje mi się, że była jedna płaszczyzna a "Stay" wielowymiarowy, dużo symboliki.. Kurcze ten płacz dziecka.. Za pierwszym razem nie zwróciłam uwagi a następne 2 oglądałam film za cicho :)

nataszaspoko

Płacz dziecka powiadasz? No to mamy pierwszą rzecz którą przeoczyłem ;) To jest piękne w tych filmach-nigdy nie jest się pewnym czy wyłapało się wszystko. Drabiny Jakubowej nie widziałem, ale w najbliższym nadrobię. Wniosków innych nie czytałem, chociaż korci okrutnie, najpierw sam wyrobię sobię pełną interpretację, a następnie sprawdzę zgodność :)

thanatos_2

To czekam z niecierpliwością na twoją opinię no i może zauważyłeś coś co ja przeoczyłam ;)

thanatos_2

słyszałem, że to bardzo dobra produkcja, będzie można zobaczyć pojutrze wieczorem w polsacie- właśnie przy emisji takich filmów cieszę się najbardziej z dodadania polastu do oferty teelwizji en- wcześniej wiele dobrych tytułów emitowanych w polsacie było dla mnie niedostępnych.