PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=120103}

Zostań

Stay
2005
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 72342
6,0 30 krytyków
Zostań
powrót do forum filmu Zostań

Nic nowego Marc Forster nie wymyslił.Takich filmów jest ogromna masa ale ten jest tak zakręcony(w seńsie negatywnym) że chyba kręcony po pijanemu.Za pomysł daje 1/10 za wykonanie 4/10 Nawet dobra obsada tego nie ratuje .Moja ocena 5/10 Ten film na więcej nie zasługuje.Dobry dla schizofreników!!!!!!POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 8

Pomysł może nie nowy (vide Drabina Jakubowa), ale nie przesadzaj, zbyt często się takich filmów nie widzi.

Za to wykonanie jest perfekcyjne i tutaj nie wiem czego się czepiasz. Efekty przejść, kolory, wygląd lokacji, praca kamery wszystko jest przemyślane i znakomicie się komponuje z tematyką filmu.

Jak dla mnie film piękny.

ocenił(a) film na 10
Taffer

przewidywalny? Soryy ale co było dla ciebie w nim przewidywalnego? FIlm dość trudny połowa osob nie zrozumiała zakończenia a ty wszystko przewidziałes? Marc Foster poraz kolejny pokazał KLASE! Aktorzy zagrali mistrzowsko! Zgadzam sie z poprzednikiem że efekty i przejścia sa znakomite...ale coz kwestia gustu
pozdrawiam
PS. żaden film z McGregorem nie jest słaby :P

ocenił(a) film na 8

Zastanawiałam się przez chwilę czy to nie
a) sarkastyczny żart w którym ujawnia się Twa inteligencja (Co to jest - czarne i kwardatowe? Białe koło.)
b) prowokacja.

Uznwaszy, że jednak nie jest tak i potraktowawszy wypowiedź poważnie, skłonna jest podpowiedź, że może dobrym pomysłem jest obejrzeć film drugi raz. Owszem , jest sporo filmów w konwencji wręcz dadaistycznej, które sensu nie mają w ogóle(chyba, że bardzo, ale to bardzo podświadomy, własciwie nieświadomy...), i na tym polega ich sens(propagnada ideologiczno-budząca), ale UWIERZ - ten film do nich nie zależy. Akurat nie.

Dobry dla schizofreników? Ten film ukazuje, że każdy nim jest.Albo jak wolisz: nikt.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
DeadCanDance

Droga koleżanko, nie wysilaj się, nasz mądry założyciel tematu nie zrozumie ani słowa z Twojej wypowiedzi. :)
pozdrawiam
PS. Co za bezczelne stwierdzenie ze film dla schizofreników-skoro maja schizofrenie po co maja ogladac filmy ktorych nie zrozumieją?