PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=744969}

Zwierzęta nocy

Nocturnal Animals
2016
7,2 143 tys. ocen
7,2 10 1 142604
7,3 85 krytyków
Zwierzęta nocy
powrót do forum filmu Zwierzęta nocy

Mocna była. Taka co to się nie da długo zapomnieć. Z niecierpliwością czekam na film.

ocenił(a) film na 3
nunax4

Możesz się przeliczyć. Widziałem i nie polecam. A jeśli chodzi o kino to możesz mi wierzyć że nie jestem jakimś zwykłym zjadaczem chleba i wiem w tym temacie na prawdę dużo żeby trafnie ocenić film . Ciężko się spodziewać po tym że projektant sukienek będzie miał odpowiednie zdolności i warsztat żeby kręcić filmy. Chęci były . Niestety nie wyszło. 3/10. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Taaak, też czytałam książkę i czytałam ją z rozdziawioną buzią, zwłaszcza końcówkę. Oby tylko jej nie spieprzyli, a tego się trochę boję. A tak to już się nie mogę doczekać filmu - oby był faktycznie tak dobry jak książka! Ale sądząc po "Samotnym mężczyźnie" w reżyserii Forda i dobranej obsadzie, to film NIE MOŻE być klapą, bo się tak nie da xd

ocenił(a) film na 3
DnaDrak

Tak się składa, że rozmawiałem z Fordem po premierze i odniosłem wrażenie że sam nie jest zadowolony z efektu pracy. Ale żyj złudnymi nadziejami ...

ocenił(a) film na 9
wally_walter

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Dobry jesteś, koleś. Ja zaś czytałam w wielu wywiadach zupełnie co innego! No ale gdzie wywiady do twojej prywatnej rozmowy!

ocenił(a) film na 3
DnaDrak

To nie była prywatna rozmowa bo było tam wielu krytyków i recenzentów na tej premierze ale Ford mnie zaczepił bo spodobał się mu mój garnitur i zamieniliśmy przy okazji kilka słów . Muszę z przykrością cię poinformować że to podobno ostatni film w jego karierze bo sam przyznał że nie czuje się w tym spełnienia takiego jak w szyciu sukienek . Przykro mi.

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Koleś, ty czytać nie umiesz? My tu głównie o książce piszemy. Mam gdzieś Forda, jego karierę i twój garnitur. Idę na film, bo KSIĄŻKA była wspaniała. + gra tam Aaron Taylor-Johnson, którego uwielbiam. A czy film będzie dobry czy nie, to pozwól, że ocenie bez twojej pomocy.

ocenił(a) film na 3
DnaDrak

Biorąc pod uwagę wysoko oceniane twoje filmy jakieś "Znachory" i inne "Hary Pottery" to chyba pomoc by ci się przydała, bo chyba jesteś trochę dziecinna. A książkę "Nocne zwierzęta" też czytałem i powiem tylko , że nie ma wiele wspólnego z filmem i ewidentnie jest inną wizją tej histori chociaż ta książa to jest też nie jest wybitna literatura. Raczej dla szarych mas.

ocenił(a) film na 9
wally_walter

No więc nie czytałeś, bo książka nie nazywa się "Zwierzęta Nocy". I powiedz mi, jak dziecinnym trzeba być, by krytykować gust filmowy innych i to w tak prostacki sposób? Gościu, aleś ty biedny jesteś, skoro musisz w tak żałosny sposób poprawiać swoją samoocenę :v

ocenił(a) film na 9
DnaDrak

BA! Nawet nie "Zwierzęta Nocy" ale "Nocne Zwierzęta"! Hoh, robi się coraz lepiej!

ocenił(a) film na 3
DnaDrak

Książka nazywała się "Nocne zwierzęta" a film nazywa się "Zwierzęta nocy" bo został źle przetłumaczony . Jakbyś znała angielski to byśmy mogli podyskutować ale widać wybrałaś drogę życiową z dala od edukacji .

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Nie. Książka nazywa się "Tony i Susan".

ocenił(a) film na 3
DnaDrak

To zupełnie inna książka. Widzę że o literaturze masz pojęcie takie jak o kinie . Żal.pl Koniec tematu .

ocenił(a) film na 9
wally_walter

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD JESTEŚ EPICKI, KOLEŚ XDDDDD

ocenił(a) film na 9
DnaDrak

Jak oceniasz książkę? Chodzi mi o to czy to nie jest tani kryminał dla nastolatków.
Bo słyszałem różne opinie i nie wiem czy warto ją przeczytać.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
wally_walter

Oj Stary może trochę kultury. Książka nazywa się Tony and Susan więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś te swoje wymysły. Nie obrażaj czyjegoś pojęcia o literaturze czy filmie po szczątkowych wypowiedziach na forum.

ocenił(a) film na 9
Kruchy_serious

^ dzięki! Oj nie, tanim kryminałem dla nastolatków na pewno tego nie nazwę! Wiesz, w filmie prawdopodobnie nałożą silny nacisk na postać Susan, ale w książce jej wątek nie był jakoś specjalnie ciekawy. Ot babka, która czyta powieść i sobie ją komentuje, przy okazji porównując do własnego życia. Ale fabuła książki, którą wysłał jej mąż - fenomenalna! Mam tu na myśli losy Tony'ego, Bobby'ego i Raya. te fragmenty czytałam z rozdziawioną buzią. To taki kryminał z psychologicznym zabarwieniem. Baaardzo gorąco polecam. Szczerze mówiąc mam gorącą nadzieję, że reżyser za bardzo nie odbiegnie od książki, choć już wyczaiłam kilka zmian, które średnio mi się nie podobają + panicznie się boję, że zmienią końcówkę, która była przeepicka.

ocenił(a) film na 9
DnaDrak

Ok zaciekawiłaś mnie! Jednak ludzie potrafią z sensem opisać wrażenia z przeczytanej książki;)
Ostatnio prawie wszystko co tknę to strasznie mnie nudzi. A na film czekam od dawna ;D

ocenił(a) film na 9
Kruchy_serious

Ja tak samo. Książkę przeczytałam jakiś czas temu i jak się dowiedziałam, że powstaje film, to piałam ze szczęścia xd No i obsada. WOW. Wprawdzie Jake <niezapiszęnazwiskabogonieogarniam> jest ostatnio w każdym filmie, to samo ponoć Shannon, jak wnioskuję z wielu komentarzy, a Amy Adams w tym roku wystąpiła w dwóch filmach, które mają szansę na Złotego Kolesia, niemniej to są kurde aktorzy! Wprawdzie ze mnie miękka klucha i ja mam swoje trzy powody, dla których chcę zobaczyć te film: po pierwsze przeczytana, baaaardzo dobra książka; po drugie, muzyka Abla Korzeniowskiego, a koleś tworzy naprawdę cuda; po trzecie: prosta ze mnie dziewczyna i jak się dowiedziałam, że zagra tam Taylor-Johnson, to było mniej więcej takie coś: "ok, umrę, jak nie obejrzę" xd

DnaDrak

Hej mozesz zdradzic jak konczy sie opowiesc w ksiazce... Jestem po seansie filmu ktory strasznie mi sie podobal przez co ciekawi mnie jak w ksiazce byl pokazany koniec historii

ocenił(a) film na 9
mirek82

Na szczęście tak samo! <3 Jak dla mnie to był idealny koniec, zarówno Tony'ego, jak i Susan. Z tym że przy okazji Susan to było tak, że miała spotkać się z Edwardem w hotelu, ale okazało się, że gość już zdążył się wymeldować. Ale żeby Susan była aż tak załamana, to nie powiem.

ocenił(a) film na 8
wally_walter

Każdy kto przejrzy jak oceniałeś filmy, stwierdzi że wiele jest z toba nie tak.

ocenił(a) film na 7
wally_walter

smoleńsk, last minute, ciacho i szkoła uwodzenia Czesława M. na 9 - ,,A jeśli chodzi o kino to możesz mi wierzyć że nie jestem jakimś zwykłym zjadaczem chleba i wiem w tym temacie na prawdę dużo żeby trafnie ocenić film" - hehe. Widzę Cię trollu https://images.moviepilot.com/images/c_limit,q_auto,w_710/txupwcxy1tfvnml2iu2c/i n-south-park-season-20-episode-4-the-trump-tape-meets-harambe-memes.jpg

nunax4

Spodziewam sie, ze film bedzie piekna, wizualna wydmuszka. To typowe cechy wszystkiego co zaprojektowal Tom Ford - eleganckie, wyrafinowane, egzaltowane i bezuzyteczne. Ksiazka byla interesujaca, ale jestem pelna obaw co do rezysera.

ocenił(a) film na 8
cumartesi

Ja również mam podobne obawy. "A Single Man" był dla mnie totalnie przejaskrawiony; słaba historia opowiedziana za pomocą ładnych obrazków i świetnej muzyki. Osobliwe piękno tych ujęć aż biło po oczach w złym tego słowa znaczeniu -obnażającym sztuczność i designerski plastik tej produkcji. Może tutaj będzie inaczej, bo sam scenariusz to trochę inny kaliber. Po zwiastunie mam mieszane uczucia, ale z pewnością obejrzę.

ocenił(a) film na 8
cumartesi

Fordowska estetyka jest obecna w tym filmie, ale pojawia się w tle i spełnia rolę użytkową, momentami dopełniając fabułę. Polecam obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
nunax4

A jak jest tytuł książki i kto jest jej autorem? Wczoraj obejrzałem film i do chwili obecnej jestem pod jego ogromnym wrażeniem.

oldcinemafan

Austin Wright - "Tony i Susan" . Książka też na długo pozostaje w pamięci.

ocenił(a) film na 8
nunax4

Dziękuję bardzo za informację. Książka została właśnie zamówiona