www.strach

FeardotCom
2002
4,9 4,8 tys. ocen
4,9 10 1 4789
2,8 6 krytyków
www.strach
powrót do forum filmu www.strach

Śmiało oglądać i nie przejmować się niską średnią. Ten film na pewno nie jest średni, a
minimum niezły. Ode mnie ma 7 bo nie nudziłem się na nim i uważam, że był dobry. Nie
wybitny, nie bardzo dobry, a dobry na półtorej godzinki w nocy. Jeśli ktoś lubił filmy typu Puls czy
jakiekolwiek w podobnym klimacie nie będzie zawiedziony bo film ma klimat, a pewne momenty
są naprawdę fajne

ocenił(a) film na 1
nfsmajkel

Masz racje, jak ktoś gustuje w kiczowatych, sztampowych, nudnych gniotach ten film jest godny polecenia.

ocenił(a) film na 7
jeti

Każdy ma swój gust jeśli chodzi o takie filmy i nie wiem czemu właśnie klasyczne produkcje z lat 50-60-70 nie mają być dla mnie kiczowate. Od horroru wymagam podejścia bardziej na zasadzie grania na klimacie niż brutalności i ten film mi przypasował - nie ogarniam tej sztucznej wyższości (bo ja znam klasykę i widziałem 1000 filmów z gatunku to każdy kolejny jest już sztampowy i nudny) i nie rozumiem dawania takim filmom oceny 1 bo nieporozumieniem są wszechwidzący komentujący. Ale co ja tam mogę wiedzieć przecież z klasyki widziałem tylko Lśnienie co automatycznie sprawia, że nic nie wiem o horrorach i lubię kiczowate, sztampowe i nudne gnioty :<

ocenił(a) film na 1
nfsmajkel

Jakiej sztucznej wyższości? Spodziewałeś się że na filmwebie spotykać będziesz samych laików? Od Ciebie zależy czy chcesz być widzem wymagającym czy łykać będziesz byle gniota, tylko bo coś tam w nim pomrugało i poszumiało ,,fajnie''.

ocenił(a) film na 7
jeti

Nie ja na filmwebie spotykam głównie pseudo-ekspertów. Nie twierdzę, że Ty nim jesteś ale psioczenie na 95% filmów bo są nie ambitne to jak zarzucanie muzyce pop, że nie jest poważniejszym rockiem. Ktoś w innym temacie napisał, że nie jest to ambitne kino, a bardziej rozrywkowe. Sęk w tym, że spora część ludzi nie chce tak podchodzić do filmów i spodziewają się kij wie czego i stąd oceny typu 1, które są niesprawiedliwe. Toteż ja mam "dwa gusta" - jeden do filmów nieambitnych, głupkowatych, rozrywkowych, a drugi dla tych poważnych - ba i potrafię dać obu ocenę 7.
Wesołych Świąt :)

ocenił(a) film na 1
nfsmajkel

Wesołych świąt

nfsmajkel

Zgodzę się z moimi poprzednikami. Film niczego sobie. Gniot go nazwać nie mogę tym bardziej klonem Ring'u. (WTF?!). Mnie się podoba o trzyma w napięciu. Moja ocena to mocne 5, bo mogło być ciut więcej dreszczyku. Także polecam! :)