PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34277}

www.strach

FeardotCom
2002
4,9 4,8 tys. ocen
4,9 10 1 4770
3,5 6 krytyków
www.strach
powrót do forum filmu www.strach

Przez Nowy Jork przetacza się fala przedziwnych morderstw. W bardzo krótkim czasie giną cztery kompletnie sobie obce osoby, każda w zupełnie inny sposób. Jedyne co je łączy to przedziwna strona internetowa, na którą weszły na 48 godzin przed śmiercią. Wszystkie również doświadczyły halucynacji, w czasie których widziały przedziwną białą dziewczynkę z piłką. Co gorsza w tym samym czasie seryjny morderca "doktor" więzi swoją kolejną ofiarę, a przeprowadzane na niej tortury bezpośrednio transmituje w sieci. W obu dochodzeniach biorą udział policjant Mike i epidemiolog Terry. Nie pytajcie mnie czemu obejrzałem ten film, bo sam nie wiem i żałuję, że w ogóle się za niego zabrałem. "www.strach" jest bowiem obrazem, który z każdą kolejną minutą staje się coraz bardziej idiotyczny, durny i naciągany. Pod koniec nic tu już nie ma sensu, a bezcelowymi i pustymi pokazówkami, którymi oślepiają nas twórcy można by spokojnie obdarować z tuzin równie nieudanych horrorów.

Z reguły staram się nie czepiać filmów i skupiać się na plusach, ale w tym wypadku nie mam nawet małego punktu zaczepienia, bo tylu idiotyzmów i oczywistych durnot nie jestem w stanie znieść w jednym filmie. W obrazie Malone nic się ze sobą nie klei. Ciągle zmieniają się główni bohaterowie, poszczególne wątki zupełnie do siebie nie pasują, a kolejne sceny są jakby wyciągnięte z zupełnie innych filmów. "www.strach" chce być wszystkim po trochu i horrorem o dziwnej dziewczynce i kryminałem i zagadkowych morderstwach i thrillerem o okropnym mordercy, a w efekcie jest zlepkiem nielogicznych obrazów, które zamiast straszyć jedynie śmieszą, z których kompletnie nic nie wynika, które są bezsensowną i ciężkostrawną papką. O pozbawionych jakiejkolwiek logiki zachowaniach bohaterów nawet nie ma co pisać, bo w filmie tym prawdziwych postaci nie uświadczymy. Z minuty na minutę film Malone staje się coraz to głupszy, aż w końcu dochodzi do tak durnego finału, że aż żal patrzeć. Omijać szerokim łukiem!

2/10

ocenił(a) film na 2
milczacy

Kompletnie sie z Tobą zgadzam, film o niczym i dla nikogo. Osobiscie nie lubie filmów z nadprzyrodzonymi siłam typu Krąg, Paranormal Activity itp..(z opisu tego nie doczytałem i niestety film obejrzałem). Gdyby autorzy skupili sie tu wyłacznie na mordercy który pokazuje swoje ofiary w sieci mógłby wyjsc z tego całkiem niezły film ,a tak to faktycznie zlepek dziwnych i naiwnych scenek, po których żałowałem że ten film obejrzałem. A teksty typu: "obiecaj że nie wyjdziesz na tą stronę" wołają o pomstę, więc obiecajcie że nie obejrzycie tego filmu (polecam w zamian chociażby Tortured, Collectora, Ils aka Them, Funny games, Law abiding citizena)

ocenił(a) film na 7
lil_jon

Nie do końca zgadzam się z kolergami ;P Jestem świeżo po obejrzeniu tego filmu i nie powiem aby był rewelacją, ale w porównaniu z innymi tandetnymi "horrorami" które mi polecono-ten wypada całkiem dobrze!. Zależy też czego spodziewamy się po horrorze. Czy tylko faceta biegającego z siekierą i mordującgo pół wioski na odludziu czy też czegoś w tym stylu.
Może wolicie obejrzeć coś głupszego, skoro to wam nie odpowiada? Polecam w obec tego "od zmierzch do świtu"

użytkownik usunięty
milczacy

mękolenie gimbusa, któremu nic nie pasuje.