Czemu tylko jedna nominacja dla Trona: Dziedzictwo chodzi mi tu o dźwięk bo ogólnie to
spoko film, ale dźwięk on przecież "rozwalał" jak go pierwszy raz obejrzałem byłem po
prostu "zamurowany" (obejrzałem go w Heliosie niech będzie że reklamuje), po prostu nie
da się tego opisać wrażeń ale gdy drugi raz go obejrzałem (w Multikinie) to czułem się
jakbym był na innym filmie .

MrLuckyBlade

Niewątpliwie ten film został bardzo niedoceniony. Nominacja za muzykę i efekty być powinna!
Akademia znów zwaliła sprawę -.-

Ofeflia

Za efekty przede wszystkim !! Nie wiem jak mogli tu walną harrego pottera, lubię go ale gdzie tu efekty !!!!!!!!

Zuzia1512

ogólnie to powinni liście shindlera za efekty dać oscara jak już medium eastwooda nominację dostało

MrLuckyBlade

W efektach w tym filmie nie ma niczego nowego. Zresztą samym filmem się rozczarowałem, mimo że jestem fanem wielku orginalnego trona.

A muzyka rzeczywiście dziwne że nie dostała nominacji. Była świetna. :/

A akurat Harry Potter chyba ma tutaj najlepsze efekty specjalne. Już w samym trailerze widziełem więcej efektów niż w całym tronie. Nie przepadam za nim i nie mam zamiaru oglądać, ale pewnie technicznie to własnie tam było najlepiej.

baryluk

Jeżeli chodzi o efekty to w Tronie to efektem specjalnym był cały ten świat nie mówiąc już o arenie, na której to aż kipiało od efektów, te ściany za motorami, były one po prostu super a HP też było dużo fajnych efektów np. gdy Ron się "rozszczepił" te mięśnie były doskonale pokazane ale jakoś mnie nie przekonał. Podsumowując Oscara za efekty specjalne powinien dostać Iron Man 2 tam efektów było dużo były świetne np. Wanco i jego lance albo projekcje, tego atomu, ogólnie film super.

MrLuckyBlade

A i Iron Man powinien dostać Oscara za najlepszą piosenkę no bo żeby AC/DC - Shot to thrill nie docenić. Po prostu załamka ale na szczęście jest tam piosenka z Toy Story.