Czemu tylko jedna nominacja dla Trona: Dziedzictwo chodzi mi tu o dźwięk bo ogólnie to
spoko film, ale dźwięk on przecież "rozwalał" jak go pierwszy raz obejrzałem byłem po
prostu "zamurowany" (obejrzałem go w Heliosie niech będzie że reklamuje), po prostu nie
da się tego opisać wrażeń ale gdy drugi raz go obejrzałem (w Multikinie) to czułem się
jakbym był na innym filmie .
Niewątpliwie ten film został bardzo niedoceniony. Nominacja za muzykę i efekty być powinna!
Akademia znów zwaliła sprawę -.-
Za efekty przede wszystkim !! Nie wiem jak mogli tu walną harrego pottera, lubię go ale gdzie tu efekty !!!!!!!!
W efektach w tym filmie nie ma niczego nowego. Zresztą samym filmem się rozczarowałem, mimo że jestem fanem wielku orginalnego trona.
A muzyka rzeczywiście dziwne że nie dostała nominacji. Była świetna. :/
A akurat Harry Potter chyba ma tutaj najlepsze efekty specjalne. Już w samym trailerze widziełem więcej efektów niż w całym tronie. Nie przepadam za nim i nie mam zamiaru oglądać, ale pewnie technicznie to własnie tam było najlepiej.
Jeżeli chodzi o efekty to w Tronie to efektem specjalnym był cały ten świat nie mówiąc już o arenie, na której to aż kipiało od efektów, te ściany za motorami, były one po prostu super a HP też było dużo fajnych efektów np. gdy Ron się "rozszczepił" te mięśnie były doskonale pokazane ale jakoś mnie nie przekonał. Podsumowując Oscara za efekty specjalne powinien dostać Iron Man 2 tam efektów było dużo były świetne np. Wanco i jego lance albo projekcje, tego atomu, ogólnie film super.