Gdzie jest Batman?

użytkownik usunięty

Myślałem że będzie chociaż nominacja za efekty specjalne a tu klops. To samo muzyka i
zdjęcia. Porażka.

Mam dokładnie takie samo zdania. Brak nominacji za efekty specjalne a zwłaszcza muzyki to jakieś nieporozumienie. Do tego nie rozumiem czemu Hardy nie dostał nominacji za rolę Bane'a.

Unfinished

Dokładnie, powinien mieć za efekty specjalne i muzykę. Tymczasem nie ma go nigdzie. Trudno.

Ja byłam pewna nominacji za dźwięk lub montaż dźwięku.

dokładnie, gdzie on jest? Też jestem w lekkim szoku. Muzyka, montaż, dźwięk. Szkoda, wielka szkoda bo to jeden z najlepszych filmów 2012.

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=536560279701819&id=532671336757 380

zapraszam do dyskusji:)

No właśnie, dobre pytanie.
Zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę, że "Skyfall" jest nominowany za muzykę, która jest żywcem wzięta z "Dark Knight" i "Dark Knight Rises" (nie wspominając już, że jest parę poziomów słabsza niż score Zimmera).

Za efekty? Litości - co tam było tak nadzwyczajnego? Nietoperz, sztuczne wybuchy mostów z dalekiego planu oraz śmiesznie zapadające się boisko? Na Oscara to chyba trochę zbyt mało. Z kolei na nominację za muzykę nie było szans z tego samego powodu, co w przypadku Hobbita - część ścieżki dźwiękowej pochodzi z poprzednich filmów, zbyt mało oryginalności. Dźwięk dla mnie to było takie bum-bum-trach-trach - trochę na ogłuszenie widza:) Ale, żeby nie było, film mi się naprawdę podobał - choć trochę mnie rozczarował - tylko tak szczerze, to średnio zasłużył sobie na jakiekolwiek nagrody.

użytkownik usunięty
Reimar

W sumie masz rację. Ale jako fan Nolana i jego trylogii o Batmanie będę bronić filmu :) .