Ta, ktorej brak w nominacjach: Florence and The Machine "Breath of life", z filmu "Krolewna
Sniezka i Lowca"... Dla mnie bynajmniej, oczywiste...

waldek_21

Nic dodać, nic ująć. :/

milkaway

Zgadzam się, "Skyfall" się trochę przejadlo.

waldek_21

"Misty Mountains" z Hobbita brakuje.

Merkura

"I believe in love" w wykonaniu Lilly Collins z "Królewny śnieżki" Tarsema Singha też(:

AutorAutor

Bez przesady. No warunków wokalnych to nie odziedziczyła po ojcu rodzicielu, nie ma się co łudzić (w końcu z showbiznesu wybrała film, a nie muzykę - a miałaby na tym polu łatwiej, płyty można nagrywać a co z koncertami na żywo? Phil mógłby tego nie znieść) dla mnie to więcej komputer za nią śpiewał niż ona sama. A jak dla mnie to Adele zaklepała sobie tę nominację. Świetna piosenka, fenomenalnie wykonana, ja nie mam uwag co do Skyfall.

waldek_21

Kategoria piosenek to kolejna kategoria gdzie, Oskary się wygłupiły. Nie wiem czy w tym roku na żuwo podczas gali będą piosenki wykonywane, ale jeśli tak to trochę dziwne że akademia nie wzieła paru gwiaz i sama podcina sobie prestiż.

Florence and The Machine "Breath of life", z filmu "Krolewna Sniezka i Lowca" zdecydowanie powinna być, piosenke z Hobbita też bym do 5 wrzucił.

Dla mnie dziwne jescze jest brak tej piosenki:
Taylor Swift ft. The Civil Wars - Safe & Sound (The Hunger Games) .

waldek_21

Mam nadzieję ,ze nie wygra ta piosenka ze Skyfall, ona jest okropna!

waldek_21

osobiście nie rozumiem dlaczego z nędzników nominowane jest suddenly hugh jackmana a nie chociażby I dreamed a dream czy Valjean's Soliloquy Jackman'a, tylko zamiast tego utwór którego po wyjściu z kina nawet się nie pamięta. tak jak by i tak było przesądzone i ustawione że adele ma wygrać tą kategorię.

waldek_21

Tak zgodziłbym się, że ta piosenka powinna być w 5-ce nominowanych, zresztą razem z którąś z piosenek do filmu "The Hunger Games". Nie podobali mi się "Nędznicy" - w ogóle - a jeśli koniecznie musieli wybrać jakąś piosenkę to zdecydowanie najlepszą jest "Master of the House". Skyfall nie tyle się przejadła, co moim zdaniem na jej niekorzyść działa związek z beznadziejnym (niestety) Bondem. "Balladę o Pi" pomijam milczeniem, więc jak dla mnie zostają Norah Jones i Scarlett Johansson - i ja wybieram właśnie "Before My Time" :)) Pewnie mało popularny wybór, ale z tej 5-ki zdecydowanie najpiękniejszy utwór!

waldek_21

Te nominacje to w większości jakieś nieporozumienie. Zdecydowanie brakuje Hobbita! Jak można było pominąć tę piosenkę w nominacjach! Niech sobie wygrywa Skyfall, ale nominację mogli dać

waldek_21

piosenka Scarlett Johansson ''Before my time'',nie miałam pojęcia,że ma taki piękny głos:)

http://www.vulture.com/2013/01/listen-to-before-my-time.html