Ta, ktorej brak w nominacjach: Florence and The Machine "Breath of life", z filmu "Krolewna
Sniezka i Lowca"... Dla mnie bynajmniej, oczywiste...
Bez przesady. No warunków wokalnych to nie odziedziczyła po ojcu rodzicielu, nie ma się co łudzić (w końcu z showbiznesu wybrała film, a nie muzykę - a miałaby na tym polu łatwiej, płyty można nagrywać a co z koncertami na żywo? Phil mógłby tego nie znieść) dla mnie to więcej komputer za nią śpiewał niż ona sama. A jak dla mnie to Adele zaklepała sobie tę nominację. Świetna piosenka, fenomenalnie wykonana, ja nie mam uwag co do Skyfall.
Kategoria piosenek to kolejna kategoria gdzie, Oskary się wygłupiły. Nie wiem czy w tym roku na żuwo podczas gali będą piosenki wykonywane, ale jeśli tak to trochę dziwne że akademia nie wzieła paru gwiaz i sama podcina sobie prestiż.
Florence and The Machine "Breath of life", z filmu "Krolewna Sniezka i Lowca" zdecydowanie powinna być, piosenke z Hobbita też bym do 5 wrzucił.
Dla mnie dziwne jescze jest brak tej piosenki:
Taylor Swift ft. The Civil Wars - Safe & Sound (The Hunger Games) .
osobiście nie rozumiem dlaczego z nędzników nominowane jest suddenly hugh jackmana a nie chociażby I dreamed a dream czy Valjean's Soliloquy Jackman'a, tylko zamiast tego utwór którego po wyjściu z kina nawet się nie pamięta. tak jak by i tak było przesądzone i ustawione że adele ma wygrać tą kategorię.
Tak zgodziłbym się, że ta piosenka powinna być w 5-ce nominowanych, zresztą razem z którąś z piosenek do filmu "The Hunger Games". Nie podobali mi się "Nędznicy" - w ogóle - a jeśli koniecznie musieli wybrać jakąś piosenkę to zdecydowanie najlepszą jest "Master of the House". Skyfall nie tyle się przejadła, co moim zdaniem na jej niekorzyść działa związek z beznadziejnym (niestety) Bondem. "Balladę o Pi" pomijam milczeniem, więc jak dla mnie zostają Norah Jones i Scarlett Johansson - i ja wybieram właśnie "Before My Time" :)) Pewnie mało popularny wybór, ale z tej 5-ki zdecydowanie najpiękniejszy utwór!
Te nominacje to w większości jakieś nieporozumienie. Zdecydowanie brakuje Hobbita! Jak można było pominąć tę piosenkę w nominacjach! Niech sobie wygrywa Skyfall, ale nominację mogli dać