Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

wszyscy nominowani zasłużyli na Oscara ale zdobędzie go niestety tylko jeden

Tylko po obejrzeniu zwiastuna Kapitana Philipsa , i zobaczeniu sceny w której bohater grany przez Abdiego wypowiada kwestie "..że to on jest teraz kapitanem" wiedziałem że to będzie świetna rola gratulacje dla niego jako debiutanta

Poniżej typuję, kto moim zdaniem zdobędzie Oscara, i kto powinien zdobyć, bo jak wiemy,
nagrody nie zawsze idą w parze z jakością. Piszcie wasze typy. Moim zdaniem:

NAJLEPSZY FILM

Wygra: 12 YEARS A SLAVE
Powinien wygrać: ONA

Akademia lubi nagradzać filmy historyczne lub poprawne politycznie. Wygra "12 Years...

więcej

Gdzie mogę znaleźć dokładny plan gali, tzn. o której mniej więcej godzinie ogłaszani będą zwycięzcy w poszczególnych kategoriach?

Niestety Canal+ będzie emitowalo tylko skróconą wersję.

Gala dopiero 2.03! Niepotrzebnie wstrzymałam sie z głosowaniem, aż obejrzę wszystkie filmy..

Uprzedzam, że chodzi o nominkę w dowolnej kategorii, nie tylko za najlepszy film
-"12 years a slave" jako "Zniewolony. 12 years a slave". Tak trudno było przetłumaczyć na 12 lat w
niewoli, że trzeba było wymyślać tytuł niewiadomo skąd i dodawać po kropce oryginalny?
-"Dallas Buyers Club" jako "Witaj w klubie" . Tak...

więcej

j.w.

Najlepszy film - Wilk z Wall Street
Najlepszy aktor pierwszoplanowy -Matthew McConaughey
Najlepsza aktorka pierwszoplanowa - Judi Dench
Najlepszy aktor drugoplanowy - Jared Leto
Najlepsza aktorka drugoplanowa - Jennifer Lawrence

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Rok temu przynajmniej było bardziej rozrywkowo: Życie Pi/Django.
Teraz stawiają na nudne dramaty o tym, co Amerykanie lubią najbardziej: o murzynach - Slave, pozorne rewolucje technologiczne - Grawitacja, teoretycznie niebanalne scenariusze - Her i popkulturowy fenomen popularności Russella - Hustle.
Jestem za...