Witam i zapraszam gorąco do dzielenia się opiniami na temat gali i statuetek. Co Wam się podobało a co drażniło Was najbardziej.
Moim zdaniem chyba przede wszystkim za dużo statuetek dla grawitacji chociażby o 2. Na pewno nie zasłużenie najlepsza muzyka która średnio mi się podobała, nie obejrzałem dużo filmów z tej...
twarz Jamiego Foxxa ubrudzoną pudrem? :D Witał się widocznie z mocno wypudrowaną panią i trochę bardzo się był uwalił na twarzy :D Swoją drogą, Ellen świetnie się spisała! Dawno się tak nie śmiałam, jak podczas oglądania gali :D
Nie widziałem "Zniewolonego" i "Grawitacji", prawdopodobnie to są bardzo dobre filmy... Tylko że w
filmowym światku niemal nikt nie ukrywa, że tak naprawdę chodziło o uhonorowanie martyrologii
Czarnych (jeśli was to obchodzi - nie jestem rasistą) oraz reżysera Meksykanina. A więc grupy, które
wspierają tego...
i upodobań, ze wszystkich przyznanych OScarów (oprócz tych dokumentalnych i krótkometrażowych i
nieanglojezycznych), tylko 3 statuetki zostały przyzane dobrze: Jared Leto, Ona za scenariusz i
dźwięk w Grawitacji. Reszta, to jakieś dziwaki, no może oprócz Cate Blanchet, choć stattuetka
powinna być dla Meryl...
Pierwszoplanowe role jak najbardziej zasłużone, drugoplanowa męska też.. Film nie zrobił na mnie oskarowego wrażenia. Leo bez oscara i tak będzie grał i dostawał dobre scenariusze
Niech mi ktos powie co bylo dobrego w Grawitacji? Muzyka z Hobbita bije na glowe zdjecia bija na
glowe nie mowiac juz ze efekty specjalne tez w kilku innym produkcjach byly lepsze.. Ogolnie mozna
bylo sie spodziewac ze Oscary pojda za zniewolonego bo to taki och i ach film.. Gdzie oscar dla
diCaprio? ile jeszcze...
Hej,
jestem początkująca:) , chciałam obejrzeć ceremonię w necie..... i klapa :( wszystkie linki jakie znalazłam działały na zasadzie : podaj swój numer tel albo zapłać przelewem....albo jesteś z poza US - nie zobaczysz:(. Chciałabym wiedzieć na przyszłość jak obejrzeć Oscary w necie za free????????????????????
Zrobiłem sobie wczoraj listę kilkunastu kategorii, trafiając 13/15. Moje jedyne pomyłki to Lupita
zamiast JLaw i piosenka "Let it Go", które obstawiałem, ale w ostatniej chwili (nie wiem
dlaczego) zmieniłem. Wiedziałem, że JLaw raczej nie dostanie drugi rok z rzędu Oscara, a U2
wygrali Złotego Globa, czyli tak jakby...
Co sądzicie o kompozytorach nominowanych na tej ceremonii? Myślę, że rok 2013 był, o dziwo,
bardzo słaby (w stosunku do lat poprzednich) pod względem muzycznym, przy czym nie biorę pod
uwagę piosenek, a samą muzykę oryginalną. W dodatku wymieniłbym niektóre filmy w tej kategorii
na inne, np. brakuje mi muzyki z...