Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

użytkownik usunięty

...dla Jennifer Lawrence? Ma 23 lata a zdobyła więcej nagród jak Gary Oldman, Ralph Fiennes, Tim
Roth czy Kenneth Branagh razem wzięci. Widać, że jest genialną,niesamowitą, i utalentowaną
aktorką która zdobędzie 2 oscar.

Jak większość z nas, ja także chciałbym by Oscara zdobyl Leo ,lecz prawda boli. Jak wiemy komisja uwielbia, gdy aktor poświęca się fizycznie roli. To główny powód przemawiający za Matthew. Kolejnym argumentem jest wizerunek obu filmowych postaci. Postać grana przez DiCaprio jest zimna, i o wiele mnie pozytywna od...

- za film dla - Dallas Buyers Club
- najlepsza rola męska - Matthew McConaughey
- najlepsza żeńska - Cate Blanchett choć Meryl Streep jak zwykle na najwyższym poziomie
- 2-planowa męska - Jared Leto
- 2-planowa żeńska - Jennifer Lawrence
- reżyseria - Martin Scorsese
- scenariusz oryginalny - Her
-...

Witam. Chciałbym się zapytać czy jest może ktoś na forum kto wie jak odróżnić te dwie kategorie
(montaż dźwięku i dźwięk), bo choć nie są one bardzo istotne, to zawsze mnie to nurtowało.

W Canal+ relacja rusza o 1.55, ale sama gala rozpoczyna się chyba później. Ktoś wie dokładnie o
której?

Nie oglądałem jeszcze wszystkich nominowanych filmów, ale widziałem faworytów i muszę
powiedzieć, że "12 Years a Slave" jest najsłabszym filmem w stawce. Nie twierdzę, że jest zły -
jest poprawny. Historia opowiedziana bez większych emocji - przynajmniej ja ich nie czułem.
Kolejna z wielu o trudnym życiu...

Ankiety mogłyby być fajnym wskaźnikiem i tematem do dyskusji, ale odnoszę wrażenie, że 95% forumowiczów oddaje głos na ślepo. Jak można głosować na jakąś pozycję, jeśli nie widziało się pozostałych nominowanych? 0% dla "Alone yet not alone" w kategorii najlepsza piosenka?

Nominacja "Blue Jasmine" za najlepszy scenariusz oryginalny to żart niesłychany ;D
Przecież dostaliśmy od Allena, nic innego jak odświeżoną, przeniesioną w obecne czasy historię z filmu "Tramwaj zwany pożądaniem"

Mam nadzieję, że nie dostanie nagrody.

Mam pytanie.Czy można cofnąć głos w ankiecie?Jeżeli można to jak.

Znany amerykański jasnowidz przepowiedział tegorocznych zwycięzców Oscarów
Najlepszy film - Zniewolony
Reżyser - Cuaron
najlepsza aktorka pierwszoplanowa - Sandra Bullock
drugoplanowa - Lupita Nyonog'o
aktor pierwszoplanowy- Matthew McConaughey
drugoplanowy, Jared Leto

Oczywiście należy podejść do tego z...

więcej