Jedna z najlepszych aktorek w historii a nigdy nie dostala oscara za rolę pierwszoplanowa. Przeciez to sa jakies normalne jajca
W porównaniu z zeszłym rokiem "ustrzeliłam" 170% normy ;) A jak wiadomo, w Polsce , przed Galą Oskarową wcale łatwo obejrzeć wszystkie nominowane filmy nie jest łatwo...
Moja Oskarowa trafnie wytypowana XIII:
*Najlepszy reżyser
*Najlepszy scenariusz oryginalny
*Najlepszy scenariusz adaptowany
*Najlepsza muzyka...
Niestety od jakiś 7-8 lat obserwuję niepokojącą tendencję w sposobie przyznawania Oscarów. W
kategorii najlepszego filmu, "doceniane" są jedynie obrazy poruszające historie niejako
kontrowersyjne, mające silny związek z historią i kulturą USA, lub w jakimś stopniu nowatorskie
(przy czym nie świadczy to zazwyczaj...
Nie żałuje zarwanej nocki. Kilka moich typów się sprawdziło, natomiast inne nie. Szkoda było patrzeć
jak Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio kolejny rok odchodzą z niczym:( Największym
zaskoczeniem (i "skandalem") dla mnie było brak nominacji dla Lany Del Rey. Ogromnym przegranym
wśród filmów natomiast niewątpliwie...
Chyba po raz pierwszy tak dokładnie zgadzam się z odczuciami i wyborem Akademii.
Cieszę się, że Wilk z Wallstreet ani American Hustle nie otrzymały Oskara.
Może tylko Polowanie zostało trochę niedocenione, ale pewnie jeszcze za wcześnie
na takie filmy.