Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Macie jakies linki, pod którymi mozna obejrzeć transmisję z czerwonego dywanu? I o której sie zaczyna?

Zapraszam, nie krępujcie się.
Dyskusja jest licencjonowana.

Hej, wiecie może o której mniej więcej godzinie będzie aktorka pierwszoplanowa, aktor pierwszoplanowy i najlepszy film? Bo nie mam możliwości zarwania całej nocy (potem oglądnę powtórkę), ale chciałabym jednak zobaczyć najważniejsze kategorie.

Siema! Gdzie na forum w noc Oscarów? Gdzie rozkręci sie dyskusja?

NAJLEPSZY FILM:
"Borg/McEnroe"
i
"Wind River" ,

NAJLEPSZA REŻYSERIA:
Martin McDonagh - "3 Billboardy",
Ridley Scott - "Wszystkie pieniądze świata",
Luka Guadagnino - "Tamte dni, tamte noce"
Denis Vileneuve - "Blade Runner 2049"
Aaron Sorkin - "Gra o wszystko" ,

NAJLEPSZY SCENARIUSZ ORYGINALNY
M. Night...

więcej

W czasach oskarżeń o molestowanie okaże się niebawem, że Gala Oscarowa zmieni się w seksmisję i wręczac Oscary będą tylko kobiety. Tu - Casey Affleck zrezygnował i kobiecie będą wręczac Oscara kobiety. Czyżby już nie potrafili znaleźc facetów nie umoczonych w molestowanie?
Mam nadzieję, że jednak nie będą wszystkie...

więcej

Czy to już tradycja że z roku na rok coraz gorzej w każdej kategorii, brak nominacji dla Blade Runner , Goslinga i Denisa Villeneuve to kiepski żart

"Tamte dni tamte noce"- ten film podobał mi się bardzo, główny aktor świetna rola, może zgarnie Oskara?

Nominacje są na poziomie w tym roku. W większości kategorii dość łatwo typować faworyta. Podejrzewam że "Kształt Wody" wyjdzie bez Oscarów lub z czymś tam. W kluczowych kategoriach raczej "Kształt wody'' nie powalczy, a w technicznych są inne produkcje. Gratulacje należą się Del Toro, że doceniono jego pracę w tak...

Witam,
Zapraszam wszystkich chętnych do zagłosowania w konkursie filmowym prowadzonym przeze mnie na moim blogu:

https://filmaniak928693912.wordpress.com/2018/02/16/nagrody-filmaniaka-2018-anki eta-filmowa-do-glosowania-dla-kazdego/

Wszystkie szczegóły dotyczące głosowania są tam już podane. Ostrzegam tylko, że...

więcej