Nie spodziewałem się w sumie innego przebiegu wydarzeń jak fanboyowe głosowanie na Star Warsy za efekty specjalne. Co rok to samo, to samo klepanie, te same efekty do porzygu. Broń Boże nie urażam tutaj samych Star Warsów bo film świetny. Ale ile można lizać du*? Blade Runnera jeszcze zrozumiem. Ja jednak zagłosowałem...
więcej
Oczywiście wybieramy tych których obstawiamy za zwycięzców, a nie kogo byśmy chcieli by wygrał.
NAJLEPSZY FILM: "Kształt wody"
NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY: Gary Oldman "Czas mroku"
NAJLEPSZA AKTORKA PIERWSZOPLANOWA: Frances McDormand "Trzy billboardy za Ebbing, Missouri"
NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY: Sam...
tegorocznych oscarów. takich chorych historyjek na luzie z przesłaniem antyrasistowskim oczywiście ważnym dla amerykanów brakowało wśród nominowanych za film roku. Wyróżnia się pozytywnie spośród tegorocznych 8 sztywniaków.
Ostatnio wpadłam na taki pomysł, by zdziwić ludzi od Filmwebu tym, by zagłosować w Oscarach 2018 na filmy/role, które NIE MAJĄ szans na wygraną. Oczywiście nasze głosy nic nie mają do wyborów Akademii, więc czemu by takiego czegoś nie zrobić?
Co o tym sądzicie?
Ale jeśli uznacie ten pomysł za dobry, to głosujcie ;)
i moim skromnym zdaniem coraz gorsze jakościowo filmy stają do walki o Oscar’y. Nic takiego...twórczego. Po raz kolejny sztuczna nominacja dla M. Streep; ok raz-fajnie, drugi raz-zabawnie; trzeci raz-komicznie, ale przeszło 20 raz-to już smutne i nudne. Ok moze faktycznie życiowa jej rola, bo filmu jeszcze nie...
Wygląda na to, że Kształt Wody powtórzy "sukces" Lincolna i po wielu nominacjach zbierze może max 2-3 oscary, tak to się zapowiada. Ten rok niestety nie należy do wybitnych jeśli chodzi o kino, ale można znaleźć perełki takie jak "3 billboardy" który jest bez wątpienia filmem kapitalnym, jednym z lepszych w ostatniej...
więcej