Ten tekst napisałam jakis tydzień temu, a może i jeszcze wcześniej, ale nie mogłam go tutaj wysłać (tak jak inne na forum ogólne...)
Więc mam nadzieję, że teraz się uda.
------
Kiedyś przy okazji rozmowy (juz nawet nie pamietam o czym to było... aha - moja radosna twórczość wymyslania epizodu x) zaczęliśmy mówić o nowej postaci w SW - kobiecie Sith, potem Lord podał linki (są tu gdzieś na dole) do zdjęć projektów Wiedźm, które miały pojawić się w Ep. I - ale nie pojawiły się, bo były za straszne, oraz w Ep. 2 - ale też nie pojawiły się znowu (???)
Może więc w Epizodzie 3 wreszcie będziemy mogli je zobaczyć?
Ja osobiście myślę, że byłoby to bardzo ciekawe rozwiązanie - no i jak narazie niespotykane, bo dotychczas przedstawicielami Ciemnej Strony Mocy byli mężczyźni.
A co najważniejsze - te projekty są naprawdę dobre, tak więc nie groziłoby to jakąś Xeną albo czymś takim.
Szkice do obejrzenia na Bastionie albo w albumie Star Wars Ataku klonów (z wyjątkiej tego jednego, który miał być w Ep.1).
O ile ten pierwszy ("czerwony") ewentualnie może wydawać się straszny (już to widzę - w połączeniu z Jar Jarem...) - chociaż chyba najlepszy, pozostałe nie są jakios wybitnie przerażające - mnie najbardziej podobają się te ze strony 116.
A co Wy sądzicie o o tego typu postaci? (no i oobejrzyjcie te rysunki!)
-----
;-) przed chwilą zrobiłam teścik Jedi na www.gazeta.pl - za pierwszym razem wyszło mi, że nie jest najgorzej, ale muszę popracować, a za drugim razem:
Twój wynik: 25/25
Moc jest z Tobą! Jeżeli udzieliłeś wszystkich odpowiedzi "z głowy", droga do zrozumienia otaczającej nas Mocy stoi przed Tobą otworem. JEŻELI KORZYSTAŁEŚ Z PODPOWIEDZI I ŚCIĄGAŁEŚ, ZBACZASZ NIEBEZPIECZNIE NA ŚCIEŻKĘ CIEMNEJ STRONY...
Oj... ;-P ale w większości brałam to z głowy! (tylko kilka ściągałam... 7 ;-)
Zobaczcię resztę na gazeta.pl - Akademia Jedi - oprócz testu można postrzelać sobie z blastera do celu i do myśliwców Imperium (jako pilot) - to działa też w trybie offline. I ankieta - który z epizodów jest najlepszy - na razie wygrywa "Imperium kontratakuje", na końcu "Mroczne widmo" (a epizod 3 na miejscu 4 ;-)