Należę do ludzi którzy rzadko oglądają filmy przypadkowo, bardzo często biorę pod uwagę cudze opinie, czytam recenzje, opisy itp ale czasem aż się boje przed obejrzeniem filmu zjechać w dół strony, na forum bo nuż rzuci mi się w oczy nagłówek, albo fragment treści tematu, który zdradzi zakończenie, tym samym odbierze część przyjemności wynikającej z oglądania..
Wydaje mi się że skoro filmweb wkroczył w nowy etap przydało by się zrobić też coś w tej kwestii, chyba nie wymagam cudów, dziwie się tylko że podobna funkcjonalność już nie powstała.. wystarczyło by uruchomienie tagu np [spoiler][/spoiler] który ukrywał by zawartość zdradzającą elementy fabuły, po kliknięciu w np. "*pokaż spoiler" tekst został by wyświetlany, może dało by się w tym celu zaimplementować mody z popularnych forów phpbb, ivpb itp. nie wiem, wystarczyło by zrobienie buttona, w którego kliknięcie otacza tagiem zaznaczony tekst i odpowiednia instrukcja+kampania propagandowa np w newsletterze, uświadamiająca(już nawet nie mówię o systemie zgłaszania spoilerów czy karania ostrzeżeniami, olać to) samolubnych kinomanów, którzy bezmyślnie psują zabawę innym..
Wiele razy próbowałem poruszyć podobny temat, ciągle uważam, że coś takiego jest bardzo tutaj potrzebne. Z kolei karanie użytkowników za bezmyślne spoilerowanie uważam za jak najbardziej na miejscu, podobnie jak zgłaszanie tychże spoilerów.
Użytkownicy mają obowiązek znakowania spoilerów w swoich wypowiedziach. Jeśli tego nie robią, można zgłaszać ich tematy do usunięcia.
heh, to może od razu zamknąć moduł forum pod filmem? sory, ale nie przekonuje mnie ten argument, skoro coś nie działa to może warto było by się zastanowić dlaczego i coś z tym zrobić? paragraf to nie wszystko, to co mam teraz siedzieć i trzebić wszystkie tematy? jaki to ma sens? przecież ludzie nie zdają sobie sprawy z istnienia tego problemu.. nie prościej było by postawić na edukacje? przyznam iż samemu nie miałem pojęcia o tym że na fw jest takowy obowiązek, a tagowałem spoilerami z czystej przyzwoitości, heh, dalej uważam, że to co zaproponowałem w temacie było by o wiele lepszym rozwiązaniem..
btw..sory ale zgłaszanie postu do usunięcia w moim rozumieniu jest świetnym rozwiązaniem ale w przypadku nadużycia, tudzież obrazy innych, tam gdzie jednoznacznie ktoś może się poczuć urażony, co zresztą często się zdarza.. ale w życiu mi nie przyszło do głowy, że mógł bym w ten sposób zgłosić czyikolwiek post z innych powodów..
Nie rozumiem, czym Twój pomysł różni się od obecnego systemu. Przecież to, czy ktoś oznaczy temat wpisując [SPOILER], czy kliknie gotowy przycisk i tak zależy od dobrej woli użytkowników. Jeśli ktoś chce przestrzegać zasad netykiety, to poświęci kilka dodatkowych sekund na wpisanie stosownego oznaczenia, osobom, które mają to gdzieś, nie pomogą żadne specjalne skrypty.