Jak wejść w swoje ulubione filmy i osoby na Nowym Filmwebie? Nie chodzi mi o głosy oddane na osoby i filmy, a tylko to tutaj widzę niestety.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Mephala

Też gorączkowo szukałem tej opcji, ale niestety chyba nie ma. A szkoda, bo była bardzo wygodna.

Mephala

Kliknijcie na swój nick w prawym górnym rogu a potem opcja "Osoby kin" - myślę, że o to wam chodzi.

Ewi

Nie o to.

grafoman

Chodzi o opcje "ulubione osoby" i "ulubione filmy". Też ego wszędzie szukałem i znaleźć nigdzie nie mogę, widać po po prostu najzwyczajniej w świecie ja wywalono! wielkie dzięki;/

Brat_Stali

Służę pomocą. Poprowadzę Was krok po kroku:
1. Trzeba wejść na stronę swojego profilu
2. W menu profilu mamy od lewej zakładki: Profil, Filmy, Seriale, Osoby Kina... Wchodzimy w link np. Filmy
3. Pod zakładką oglądane Mamy opcje Filtry - Pierwszy filtr ma nazwę "Ocena i ulubione (wszystkie)" domyślnie jest wyłączone filtrowanie - "wszystkie"
4. Wchodzimy w ten filtr i zaznaczamy pusty checkbox "tylko ulubione"
5. Poniżej natychmiast pojawia się lista wszystkich naszych filmów, które wcześniej zaznaczyliśmy jako ulubione:)
Oczywiście aby dotrzeć do ulubionych seriali lub osób musimy postępować analogicznie jak przy filmach.

001

No tak. Jest to sposób na odnalezienie swoich ulubionych. Tylko że... w porównaniu do starego filmweba, to jest po prostu utrudnianie życia użytkownikom... zamiast ułatwiania.

Brat_Stali

Oczywiście nowy Filmweb nie powstał aby komukolwiek utrudniać życie:)))
Pojawiły się na nim praktycznie wszystkie rzeczy, które były na starym ale zostały one uporządkowane w inny przemyślany logiczny sposób.
Wprowadzono też wiele nowych przydatnych funkcji jak np.: gustomierz, rekomendacje lub gustopodobni...
Bracie odkryj filmweb na nowo, a przekonasz się, że wszystko jest na właściwym miejscu, wymaga to tylko 2-3 wizyt i trochę otwartości na zmiany:) 3mam kciuki.

001

Ależ utrudnia oraz wydłuża czas ich szukania - w normalnym filmwebie wystarczył jedno kliknięcie by zobaczyć ulubione a teraz potrzeba do tego ich całej masy. No i ogranicza oglądanie ulubionych tylko do mojej osoby - ulubionych innych użytkowników już nie można zobaczyć. A tak BTW czy zakładka "ulubieni użytkownicy" wróci?

001

Obok zakładek Filmy, Seriale, Osoby, Znajomi etc. powinny być jeszcze te dotyczące ulubionych! Takie szukanie ulubionych jest bez sensu!

001

Z tym, że nie znajdziemy tam informacji o najbliższych emisjach w TV. No chyba, że o czymś nie wiem, w końcu nowy filmweb dopiero odkrywam :-).

grafoman

"Z tym, że nie znajdziemy tam informacji o najbliższych emisjach w TV"

Dokładnie, też mi tego brakuje.

001

Wyświetlanie ulubionych w ten sposób to nie to samo co przedtem. Jak dla mnie były to jedne z podstawowych zakładek i brakuje mi ich. Dziękuję za odpowiedzi. :)

001

Wszystko pięknie, nawet mi ta wydłużona droga nie przeszkadza, ale dlaczego nie mogę obejrzeć ulubionych innych użytkowników. To zawsze trochę ułatwia sprawę, jak zobaczysz, kto co ma w ulubionych - wiesz, czy watro z kimś gadać, czy dać sobie spokój. Wiem, że mogę to zobaczyć u znajomych, ale ja nie mam ochoty mieć miliarda znajomych, tylko po to, żeby móc patrzeć na ich ulubione. To nie nasza klasa, a ludzie z którymi tu rozmawiam to nie są i nie będą moi znajomi, tylko kimś na kształt postaci literackich.
To była naprawdę przydatna funkcja.

Mephala

Może jednak odezwie się jakiś administrator?
Problem w nowym filmwebie istnieje i objawia się następująco:
Dawniej mogłam i często korzystałam z możliwości udostępniania znajomym linku do moich ulubionych filmów - dzięki temu mogli oni w prosty sposób zobaczyć co według mnie warto obejrzeć. Dziś jest to niemożliwe.
Już byłabym w stanie zaakceptować brak bezpośredniego linka do przefiltrowanej listy filmów pod względem tego czy są moimi ulubionymi (chociaż z drugiej strony co za kłopot taki link utworzyć?), ale jest inny problem - pomimo ustawienia w opcjach prywatności "Pokazuj moje głosy: wszystkim" po wejściu na mój profil przez użytkownika niezalogowanego pojawia się błąd:

"Wystąpił błąd
Przepraszamy, wystąpił błąd. Zajrzyj na stronę startową naszego serwisu."

Tak być raczej nie powinno - prawda? Prosiłabym o jakiś odzew, bo chciałabym wiedzieć czy w związku z tym mam przenieść swoją listę do konkurencyjnego serwisu czy też jest szansa na naprawę tego stanu rzeczy.