Oscary w TV? Ktos wie?

użytkownik usunięty

Ktos ma pojecie dotyczace transmisji gali oscarowej w tv? Odbedzie sie? i na jakim kanale?

porzyc

poprawka, te kanały w N są, ale tylko jeśli macie dostęp do Astry, ja takowego nie mam...

porzyc

http://oli.redblog.gp24.pl/2011/02/27/oscary-2011-live-transmisja-gali-online-re lacja/

Na ProSieben (Pro 7) rzeczywiście będzie transmisja gali rozdania Oscarów, ale tylko ci którzy mają antenę skierowaną na Astrę będą mogli odbierać ten kanał, na Hotbirdzie nie ma takiego kanału.
Nie wiem jak było w latach poprzednich ale w tym roku RTL raczej nie emituje gali Oscarów
http://www.rtl.de/fernsehprogramm
Napewno jest na Canal+
http://www.canalplus.pl/program?2011.02.27
Jeśli się w czymś mylę to proszę mnie poprawić. Jak będę wiedział coś więcej to na pewno się z wami podzielę.

talar7x

Hm, a takie transmisje gali w kinie to taka popularna rzecz? W sensie czy w Poznaniu będzie się coś takiego działo??

A i jak ktoś ma canal + i mieszka w Poznaniu to wpadnę z piwem 27mego :D

BenQ

Korzystając z okazji: a wie może ktoś, czy w Wawie w którymś kinie będzie emisja gali Oscarowej? xd

talar7x

Ej, ale mozna by sie pobawic i poprzestawiać troche te antene, co nie? :D
Żadna ze mnie specjalistka ale jestem zdesperowana, wejde na drabine i bede kombinowac. ;p Mówie wam, znajde to Pro7.

Ja pie*dole czemu na jedynce albo polsacie nie moga tego puscic przeciez i tak w nocy juz nic waznego nie leci w tv

hupcio

Pierwszy raz będę oglądała Oscary na Canal+ ,dla tych co już wcześniej oglądali galę na tym kanale: jak wygląda sytuacja z językiem? Da się uniknąć lektora?

hupcio

dlatego, że polskich telewizji na to nie stać. proste.
czasami również inna telewizja wykupuje nie tylko prawo do transmisji, ale też wyłączność.

hupcio

Nic straconego. Naprawdę. Nie wiem czy pamiętacie, ale transmisje robione niegdyś przez TVP1 były dramatyczne. Do Kodak Theatre przenoszono się tylko i wyłącznie przy "And the winner is" a potem z powrotem do studia, gdzie siedziało trzech czy czterech tzw. ekspertów prześcigających się w swoich pseudointeligentnych komentarzach odnośnie nominowanych filmów i aktorów... A do tego jeszcze ten stękający i zacinający się lektor próbujący tłumaczyć na bieżąco. Naprawdę - nie było na co patrzeć. Co najwyżej można się było zirytować... więc i tak każdy kinoman szybko przełączał się na stare dobre PRO7.

na canal+ nie bedzie dywanu tylko sama transmisja a na pro7 tylko pol godziny czy wie ktos gdzie w necie bedzie mozna obejrzec caly dywan jak ktos wie niech napisze ?

kasia100041

No no, racja, zawsze tylko troche dywanu albo nic, raczej to drugie. Wiem ze na E! zawsze dają porządny dywan, tylko kto to ma??

bubble_factory

Poważnie - kto w Poznaniu ma canal + niech pisze - dostanie z tego tytułu piwo i wejściówkę na paintball ;D

bubble_factory

ja ma E! tam tylko dywan puszczają ale jak w tamtym roku oglądałam na pro7 to nawet dużo tego dywany było.

jesse_b

a może ktoś wie czy cnn cokolwiek pokazuje? chociaż fragmenty?

a niewie ktoś czy może nie będzie na hbo?

eseke

No way. Przykro mi. Tylko bafta i złote globy.

bubble_factory

dla tych którzy nie maja c+ oraz komputerów na steam - > http://hecticbox.blogspot.com/2011/02/oscary-2011-james-francoanne-hathaway.html

tiaaamo

o której godzinie naszego czasu rozpocznie się gala??

Lagoo

2:00

bubble_factory

I co, wie ktoś już gdzie będzie można zobaczyć online na żywo? Może być po angielsku :) Aha, jeszcze takie pytanie, czy nagrody za Najlepszy film/aktora/aktorke wręczane są na początku w środku czy bardziej pod koniec?

Tristran

właśnie? czy może mieszają jak na globach?

Tristran

Film, reżyseria, aktor i aktorka pierwszoplanowi to 4 ostatnie.

Aktor drugoplanowy będzie w tym roku jedną z pierwszych kategorii. Wyciekła kolejność i prezenterzy, mam link, jeśli ktoś chce.

Galadh

Ja chcę! Co do CNN to nadal nikt nie wie czy będę jakieś "breaking news" chociaż?

Galadh

Mogłabyś wrzucić listę tutaj?

bubble_factory

M-ó-g-ł-b-y-m.

Znaczy się tak - miałem ową listę w garści parę dni temu, ktoś z imdb to przejrzyście ułożył, ale zniknęło w odmętach forum. Nie zapisałem, mea culpa. Nie zapisałem, bo sądziłem, że spokojnie wbiję sobie w google i znajdę, ale niestety, z deadline.com, gdzie też coś takiego było, zdjęli na polecenie Oscarów (była afera, odmówili im też za karę czegoś), więc koniec końców mam listę ludzi, którzy będą wręczać Oscary, ale nie w kolejności i bez kategorii.

* Mila Kunis (added on February 24)
* Amy Adams (added on February 24)
* Kathryn Bigelow (added on February 23)
* Javier Bardem (added on February 23)
* Helen Mirren (added on February 23)
* Matthew McConaughey (added on February 23)
* Justin Timberlake (added on February 22)
* Jennifer Hudson (added on February 22)
* Hilary Swank (added on February 22)
* Josh Brolin (added on February 22)
* Russell Brand (added on February 21)
* Scarlett Johansson (added on February 21)
* Cate Blanchett (added on February 15)
* Reese Witherspoon (added on February 14)
* Nicole Kidman (added on February 10)
* Jude Law (added on February 9)
* Tom Hanks (added on February 8)
* Annette Bening (added on February 3)
* Robert Downey Jr. (added on January 31)
* Hugh Jackman (added on January 27)
* Halle Berry
* Jeff Bridges
* Sandra Bullock
* Marisa Tomei
* Oprah Winfrey

Galadh

Dodam z pamięci, że:

Długometrażowy film animowany i krótkometrażowy:

* Mila Kunis
* Justin Timberlake

Reżyseria:

* Kathryn Bigelow
* Hilary Swank

Efekty specjalne (i coś jeszcze?):

* Robert Downey Jr.
* Jude Law

Zdjęcia i scenografia:
* Tom Hanks

Aktor drugoplanowy:

* Reese Witherspoon

Aktorka drugoplanowa:

* Kirk Douglas

Aktorka pierwszoplanowa:

* Jeff Bridges

Aktor pierwszoplanowy:

* Sandra Bullock

Galadh

Popytam ludzi na imdb.com i może się niedługo znajdzie, to wstawię.

Galadh

Dzięki! :)

bubble_factory

oks jak zawsze chaos na forum :] wiem że na Pro7 ale nie specjalnie mnie cieszy lektor niemiecki, dowiedziałem sie że w oryginale po angielsku z www.justin.tv - generalnie interesuje mnie amerykański oryginał, czy ktoś coś wie - jakaś najmniej wadliwa strona. Dzięki

Galadh

Hej, czyli mogę liczyć że aktor pierwszoplanowy będzie tak koło 5:30? Według ubiegłorocznej relacji tak było własnie rok temu.

Vickynella

Sądzę, że nawet wcześniej.

eseke

Poniżej pełna lista kanałów TV na świeecie, które będą transmitować tegoroczną galę:

* Albania – TV Klan
* Alto Adige – Pro 7
* Andorra – Canal + Spain
* Armenia – Armenia TV Channel
* Australia – Nine Network and Movie Extra
* Austria – Pro 7 and ORF 1
* Azerbaijan – AZTV
* Bangladesh – Star Movies
* Belarus – Public National TV
* Belgium – BE TV SA (French) and Telenet (Flemish)
* Bolivia – Unitel
* Brazil – Rede Globo
* Bulgaria – Bulgarian National TV
* Canada – CTV
* China – Star Movies and CCTV 6 Movie Channel
* Colombia – Producciones JES
* Croatia – HRT Croatian Television
* Cyprus – Intervision Services
* Czech Republic – HBO Czech
* Denmark – TV2 Film and Danmarks Radio TV
* Ecuador – Teleamazonas
* Egypt – Channel 1 & 2
- England- Stars Channel, ABC (British channel)
* El Salvador – Canal Dos
* Fiji – Mai TV Fiji 1
* Finland – Nelonen
* France – Canal+
* Georgia – Imedi TV
* Germany – Pro 7
* Greece – Filmnet
* Guatemala – Ch. 3, 7, 11 & 13
* Hong Kong – Pearl Channel/TVB and Star Movies
* Honduras – Compania Televisora Hondurena
* Iceland – STOD 2+ / 365 Media
* India – Star Movies, Star One, and Star Plus
* Indonesia – Star Movies
* Ireland – RTE and RTE 2
* Israel – Hot Cinema Channels
* Italy – Sky Italia
* Jamaica – Television Jamaica
* Japan – Wowow and NHK
* Latin America – TNT Latin America
* Liechtenstein – Pro 7
* Luxembourg – Pro 7 (German) and BE TV SA (French)
* Macedonia – Kanal 5
* Malaysia – NTV 7 and Star Movies
* Maldives – Star Movies
* Mauritius – Canal+ France/Canal+ Horizons
* Mexico – Red Azteca
* Middle East – Star Movies and Fox Entertainment
* Monaco – Canal +France/Canal+ Horizons
* Mongolia – Star Movies
* Montenegro – Atlas TV
* Myanmar – Star Movies
* Nepal – Star Movies
* Netherlands – Film 1
* New Zealand – Sky 1
* Nicaragua – Canal 2 Managua
* Norway – NRK
* Pakistan – Star Movies
* Papua New Guinea – Nine Network and Star Movies
* Paraguay – Channel 9
* Peru – Frecuencia Latina
* Philippines – Star Movies, Velvet, Studio 23, and ABS-CBN
* Poland – Canal +
* Portugal – TVI
* Romania – HBO Romania
* Russia – Chanel One
* Serbia – Radio Television of Serbia
* Singapore – Channel 5 Media Corp and Star Movies
* Slovakia – HBO Czech
* Spain – Canal +/Sogecable
* Sri Lanka – Star Movies
* South Africa – MNet
* Suriname – Apintie Televisie
* Sweden – Kanal 5 and SVT
* Switzerland – Canal+ France/Canal+ Horizons (French) and Pro 7 (German)
* Thailand – True Visions, and Star Movies
* Trinidad and Tobago – Channel 6 CCN
* Turkey – NTV
* United Kingdom – Sky Movies (live broadcast) / Sky1 (edited highlights)
- USA- ABC channel
* Venezuela – Venevision
* Vietnam – Star Movies

ten_nick_byl_dostepny

a które są na cyfrowym polsacie a w ogóle to są jakieś z tej listy???????

stokrotka251

tego nie wie nikt bo nikomu sie nie chce sprawdzac ;p mi samej nie chce sie googlowac i szukac na stronie platform więc też tak czekam i czekam i chyba nikt w końcu tego nie sprawdził. ja tam jestem nadal naiwnie pewna że ustawię sobie talerz na astre i będę miała pro7. zobacze jutro co da sie zrobic.

ten_nick_byl_dostepny

Na 'N' Kanały na których MOŻĘ być transmisja (nie jestem pewien, bo czasami to jest np nie NHK, tylko NHK World itp.):
166 - NHK (Japonia)
199 - HRT (Chorwacja)
221 - ruski
237 - AZTV (Azerbejdżan)
282 - Armenia

Jeszcze raz: Nie mam pewności, że tam będzie transmisja, ale miejmy nadzieję! :)

porzyc

Hm, w programie HRT nie widze nic pod tytulem 'oscary'.

bubble_factory

Sprawdzałem program rosyjskiej jedynki i tam również nie ma żadnej wzmianki... Za to prawdopodobnie będzie można jeszcze obejrzeć na chińskim Movie Channel.

ten_nick_byl_dostepny

...A jeśli nie Movie Channel, to na 100% będzie coś na AZTV http://www.aztv.az/program.php?lang=az

porzyc

dzięki za info, w AZ TV i Piervyj Kanal Europa na bank będzie transmisja, kanał 221 i 237 w "n"

o 2.00 w nocy na Canal+.nagram sobie;P

halakacz

ei HALAKACZ. byłaby jakaś możliwość przesłania tego 4 me? : )
Kto ma Canal+ i jest z Wrocławia?
pozdro

halakacz

W programie AZTV jest coś o Oscarach: "Amerika Kino Akademiyasının Oskar mükafatının 83-cü təqdimetmə mərasimi. "Qırmızı xalı"" miejmy nadzieję, że to znaczy to co chcemy:)

sineater666

Nie wiem jak w tym roku będzie ale mam nadzieje że podobnie jak w poprzednim będzie relacja w polskim Canal+ na żywo w internecie - w poprzednim roku tak oglądałem - Canal+ uruchomił stronę (niestety nie za darmo ale to zrozumiałe - kod dostępu dostawało się za pomocą SMSa. Koszt już nie pamiętam jaki ale coś około 12 złotych - czyli nie wiele jak za możliwość obejrzenia:)

Znalazłem też z 15 innych relacji w internecie ale nie po angielsku:/ coś tam było i po angielsku ale obraz nie z głównych kamer tylko z pobocznych relacji dziennikarskich i nie widać było tego co chciałem (ale na szczęście tak jak mówię znalazłem na koniec stronkę Canal plus:)

Galadh daj linka do kolejności kategorii

killus_13

a przez net w wersji oryginalnej bez albańskich czy niemieckich lektorów? ktoś coś wie? ;)

killus_13

Masz powyżej to, co póki co wygrzebałem. Zdjęli tamten link. Jeśli znajdę gdzieś listę (popytałem na zagranicznych forach), to wstawię.

Galadh

Mam N-kę jeśli ktoś ma pewniaka wśród programów transmitujących oscary, proszę o podanie kanału (i nr na liście). dzięki

hesio2007

Jeśli chodzi o N-kę to niestety nie pomogę, nie posiadam. Ale, co do tych wszystkich dyskusji na temat Cyfrowego Polsatu.. Pro7 tam nie znajdziecie! Na liście kanałów transmitujących galę Oscarów (wyżej) jest coś takiego jak CTV, na cyfrowym jest coś w ten deseń (CCTV), aczkolwiek to jest chyba jakiś program informacyjny tylko. Na E! od 00:00 do 08:00 aż jest coś, co nazywa się: Prosto z czerwonego dywanu, Oscary 2011 na żywo! Myślę, że warto zobaczyć.

sralimuchy

A ja mam PRO7 na Cyfrowym Polsacie. Wczoraj szukałam. Długo jechałam po liście kanałów i w końcu Voilà! na 769 ale jednak :D