erroid

Też nieźle. Jestem zadowolony bo wygrało Argo :) To był mój faworyt i otwarcie to tu głosiłem, obok Miłości która też zgarnęła swojego Oskara. Dwa duże zaskoczenia jak dla mnie - za scenariusz dla Tarantino, chyba że mu teraz oddają czego nie dali choćby za Kill Billa, no i Lawrence - obstawiałem Emmanuelle Riva.

erroid

9 tylko. Jestem strasznie wściekła. Po prostu wychodzę z siebie. Tak strasznie chciałam żeby Steven Spielberg dostal statuetkę! Ugh. Jeszcze przewidywałam, że Argo może wygrać, ale żeby Ang Lee? Kurde. Za to nienawidzę Oscarów - nigdy nie wygrywają moi faworyci.;|:((

Cartner

moje najwększe zaskoczenia/rozczarowanie:
- brak oskara dla Django za najlepszy film (niestety do przewidzenia to było, ale miałem małą nadzieję)
- brak oskara dla Wreck-It Ralph
- zero oskarów dla Hobbita (chociaż za scenografię)
- brak oskara za montaż dźwięku dla Life of Pi (po tym jak został nagrodzony przez speców od montażu dźwięku)

Cartner

również jestem zawiedziony z powodu klęski (bo w takich kategoriach trzeba to chyba rozpatrywać) "Lincolna". Film, reżyser, muzyka i zdjęcia miały być kurdę jego :)

lukas_drill84

Tak. No bo rola Daniela Day-Lewisa była oczywista, ale tak też chciałam żeby w tych kategoriach wygrał. A tu lipa. Szkoda..

erroid

13/24 trafień... za bardzo skłoniłem się ku Django. Argo - dość spore zaskoczenie, ale do przewidzenia, amerykanie lubią nagradzać filmy z podtekstem politycznym.

erroid

"moje" Oscary 9/24
patrząc bardziej trzeźwo 15/24.
Zupełnie jednak nie rozumiem Oscara dla Lawrence, żałuję że znowu Waltz.

erroid

trafiłam 9 razy w sedno, ale typowałam w 17 kategoriach ( tylko obejrzane przeze mnie filmy),
cieszę się, że" Life of Pie dostało" 4 Oskary a z kolei za nic nie dałabym Oskara "Operacji Argo", dobry film, ale tylko dobry a nie wybitny

erroid

U mnie też 15 z 24, ale w trzech kategoriach wstrzymałam się z oddaniem głosu ;)

erroid

20 trafionych (19 bo w jednym byl remis), ogolnie oskary fajne, ale zaluje ze Life of PI nie dostalo glownej statuetki, a za to Argo. dobry film ale tylko dobry - przeciez my mielismy prawie identyczny Operacje Samum. Pi byl nr 1 tego roku

erroid

9/24 bo przedewszystkim stawiałem na Lincolna i Django

erroid

ja też 15 na 24;))) zmieniłam w ostatniej chwili kilka, tak bym miała 17 na 24.

erroid

9/24
stawiałem na Lincolna (film+reżyser) - w tym roku tak nie było
aktorów trafiłem oprócz Hathaway :)
scenariusz oryginalny, film zagraniczny, film animowany i piosenka - to były pewniaki :)

Kriss_11

Nie trafiłeś Hathaway? Aż ciężko uwierzyć, bo była murowaną faworytką, jak chyba żaden inny nominowany. To kogo obstawiałeś, jeśli nie ją?

Walsh75

Helen Hunt :)

Kriss_11

No Helen zagrała bardzo odważną rolę, to fakt. Ale jednak Hathaway jak powiedzieli eksperci w studiu Canal+ wyniszczyła się tą rolą. Wręcz wymusiła na nas wszystkich tego Oskara, hihi :)

erroid

TYLKO 9. :( w przeszlym roku mialem prawie wszystkie... Bylo troche zaskoczen...

kazkas

12/24, ale w kategoriach najbardziej prestiżowych pomyliłem się tylko w przypadku reżysera

erroid

10/24 wytypowałam poprawnie

erroid

4/24
BAZINGA
(wiem słabo)

erroid

Hahaha, to ja będę najlepszy. Zero z jedenastu kategorii na jakie oddałem głos :)) Nic mi nie siadło i chyba to oznacza, że całkowicie odstaję (mój gust) od reszty świata :)) Nie powiem, żebym był jakoś z tego powodu nieszczęśliwy. Bo to całe moje oglądanie filmów i dyskusja o nich przecież nie sprowadza się tylko i wyłącznie do ślepego kopiowania zdania większości. Poza tym tylko parę Oskarów powędrowało do zaskakujących osób, a z Oskara dla Daniela Day-Lewisa to się nawet bardzo cieszę. Może nie wybitna rola, ale przynajmniej od teraz stał się kimś wyjątkowym w tym światku :))