Jest tutaj tylko jeden STRASZNY film - REC. Reszta jest na różnym poziomie, niektóre fajnie się ogląda, niektóre są świetne, ale tylko REC rzeczywiście sprawił że ze strachem oglądałem się podczas seansu za siebie :)
a nie, poprawka - na pierwszym Egzorcyście również się bałem. Kapitalny film. Niemniej mój głos idzie na REC.
REC jest straszne ??? ... straszne to moze byc dla dzieci ...-.- faworyt mój zapewne jak i większaści to Egzorcyzmy ,a wiekszość tych co twierdzi ze egzorcyzmy ch**owe to założyć się mogę , że nigdy nie widzieli tego filmu . pzdr
Oczywiście że część druga nie jest straszna... "diabelnie" to była ironia do diabełka, który pojawia się w filmie bo chce wszystkich zabić :D
oglądaliście Grave Encounters? jak nie to polecam -oglądajcie ten film gdy jesteście sami w domu mi osobiscie przypadł do gustu bo tajemniczy i trzyma w napięciu :D
Rec jest tak straszny jak krojenie chleba a dwójka jest jeszcze napakowana absurdami. A mój głos idzie na haloween.
jak dla mnie to strasznie nudny był . wrzaski i ciemność a Ty człowieku domyślaj się co tam się dzieje :P
Mnie też REC w ogóle nie straszył. Widzisz, wszystko jest subiektywne. Nie wypowiadaj się więc autorytatywnie, że ten film jest straszny a tamten nie jest. Kwestia indywidualna.
guzik nie kwestia indywidualna, nie wyobrażam sobie żeby ktoś autentycznie się bał na "Koszmarze...", "Teksańskiej..." czy "Piątku...". Filmy dobre do obejrzenia z kolegami przy browarze, ale nie do straszenia, no proszę cię.
No widzisz, a ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś bał się na REC a ty się bałeś. Troszkę poszerz horyzonty.
To słabo z twojej strony że nawet sobie tego nie umiesz wyobrazić. Rozumiem że mogłeś oglądać ten film w kiepskim klimacie/jakości/towarzystwie/otoczeniu itd, ale tak czy siak powinieneś był wtedy ogarnąć, że oglądany w lepszych warunkach może zapewnić ci strach jakiego - osobiście w kinematografii nie napotkałem, a jak możesz zobaczyć w moich ocenach, trochę horrorów już widziałem.
Może podejdź do niego jeszcze raz? Uwierz mi, że warto.
Oczywiście napisałem to celowo. Wyobrażam sobie, że mógł kogoś wystraszyć "REC" (chociaż na mnie kompletnie nie działa), tak samo jak wyobrażam sobie, że kogoś mógł wystraszyć "Koszmar" , "Egzorcysta" , "Piątek 13" i każdy inny horror.
Bo rozumiem, że każdy jest inny i każdego straszy coś innego.
Więc nie pisz autorytatywnie "TO JEST STRASZNE BO JESTEM WYROCZNIĄ", napisz "DLA MNIE to jest straszne, MNIE ten film przestraszył".
ok, rozumiem o co ci chodzi. Takie podejście może drażnić, faktycznie mogłem źle się wyrazić. Sorry.
Mój głos także na Rec. A przy okazji, moim skromnym zdaniem to żaden film nie jest straszny... Egzorcysta wręcz śmieszy podobnie jak piła i piątek trzynastego. Ale Rec jakoś mi się spodobał ^^
Z ankiety widziałem: wszystkie Piły, RECe, Duchy, Hellraisery (poza tegorocznym ale to ponoć syf, kiła i mogiła), Piątki 13go, Egzorcysty i Omeny. Teksańską widziałem pierwszą (+remake i prequel), a Koszmary: 1, 2 i 5. Pozdrawiam.
Egzorcysta najstraszniejszy...bo opętania zdarzają się naprawdę. A pozostałe tytuły z całym szacunkiem to bajeczki.