Jest tutaj tylko jeden STRASZNY film - REC. Reszta jest na różnym poziomie, niektóre fajnie się ogląda, niektóre są świetne, ale tylko REC rzeczywiście sprawił że ze strachem oglądałem się podczas seansu za siebie :)

a nie, poprawka - na pierwszym Egzorcyście również się bałem. Kapitalny film. Niemniej mój głos idzie na REC.

Shedao_Shai

Szczególnie część druga jest "diabelnie" straszna ;D

Pieniak3

REC jest straszne ??? ... straszne to moze byc dla dzieci ...-.- faworyt mój zapewne jak i większaści to Egzorcyzmy ,a wiekszość tych co twierdzi ze egzorcyzmy ch**owe to założyć się mogę , że nigdy nie widzieli tego filmu . pzdr

kbansen

Oczywiście że część druga nie jest straszna... "diabelnie" to była ironia do diabełka, który pojawia się w filmie bo chce wszystkich zabić :D

Pieniak3

nie chodziło mi o twoja wypowiedź tylko o wypowiedź twórcy tematu ;p

kbansen

a to spoko, ale odpowiedziałeś na mój post więc... ;D

Pieniak3

mala pomylka;d

Pieniak3

oglądaliście Grave Encounters? jak nie to polecam -oglądajcie ten film gdy jesteście sami w domu mi osobiscie przypadł do gustu bo tajemniczy i trzyma w napięciu :D

Shedao_Shai

Rec jest tak straszny jak krojenie chleba a dwójka jest jeszcze napakowana absurdami. A mój głos idzie na haloween.

xkolek

Bo Halloween jest straszne? :O

Shedao_Shai

REC straszny?
Strasznie śmieszny, to na pewno.

CzarodziejkaGore

jak dla mnie to strasznie nudny był . wrzaski i ciemność a Ty człowieku domyślaj się co tam się dzieje :P

Shedao_Shai

Mnie też REC w ogóle nie straszył. Widzisz, wszystko jest subiektywne. Nie wypowiadaj się więc autorytatywnie, że ten film jest straszny a tamten nie jest. Kwestia indywidualna.

Jimbo_

guzik nie kwestia indywidualna, nie wyobrażam sobie żeby ktoś autentycznie się bał na "Koszmarze...", "Teksańskiej..." czy "Piątku...". Filmy dobre do obejrzenia z kolegami przy browarze, ale nie do straszenia, no proszę cię.

Shedao_Shai

No widzisz, a ja nie wyobrażam sobie, żeby ktoś bał się na REC a ty się bałeś. Troszkę poszerz horyzonty.

Jimbo_

To słabo z twojej strony że nawet sobie tego nie umiesz wyobrazić. Rozumiem że mogłeś oglądać ten film w kiepskim klimacie/jakości/towarzystwie/otoczeniu itd, ale tak czy siak powinieneś był wtedy ogarnąć, że oglądany w lepszych warunkach może zapewnić ci strach jakiego - osobiście w kinematografii nie napotkałem, a jak możesz zobaczyć w moich ocenach, trochę horrorów już widziałem.

Może podejdź do niego jeszcze raz? Uwierz mi, że warto.

Shedao_Shai

nie podoba mi się zbytnio, że ten post raz się pojawia, raz znika, Filmweb opanowały duchy!! :P

Shedao_Shai

Oczywiście napisałem to celowo. Wyobrażam sobie, że mógł kogoś wystraszyć "REC" (chociaż na mnie kompletnie nie działa), tak samo jak wyobrażam sobie, że kogoś mógł wystraszyć "Koszmar" , "Egzorcysta" , "Piątek 13" i każdy inny horror.
Bo rozumiem, że każdy jest inny i każdego straszy coś innego.
Więc nie pisz autorytatywnie "TO JEST STRASZNE BO JESTEM WYROCZNIĄ", napisz "DLA MNIE to jest straszne, MNIE ten film przestraszył".

Jimbo_

ok, rozumiem o co ci chodzi. Takie podejście może drażnić, faktycznie mogłem źle się wyrazić. Sorry.

Shedao_Shai

Mój głos także na Rec. A przy okazji, moim skromnym zdaniem to żaden film nie jest straszny... Egzorcysta wręcz śmieszy podobnie jak piła i piątek trzynastego. Ale Rec jakoś mi się spodobał ^^

Makusiek

Najwidoczniej nie oglądaliście wszystkich wymienionych filmów, mój głos idzie na serię Hellraiser

jaspa_filmweb

Z ankiety widziałem: wszystkie Piły, RECe, Duchy, Hellraisery (poza tegorocznym ale to ponoć syf, kiła i mogiła), Piątki 13go, Egzorcysty i Omeny. Teksańską widziałem pierwszą (+remake i prequel), a Koszmary: 1, 2 i 5. Pozdrawiam.

jaspa_filmweb

Wykryłeś mnie :/ Kurcze głosowałam tak sobie nie oglądając żadnego z tych filmów... Dobry jesteś :p

Makusiek

No na to wygląda, skoro tak głosujesz.

Makusiek

Egzorcysta najstraszniejszy...bo opętania zdarzają się naprawdę. A pozostałe tytuły z całym szacunkiem to bajeczki.

Brynio79

oho, kolejny "nje lubje bo njerealne" :D

Shedao_Shai

Nieee no proszę Cię.. Rec w ogóle nie był straszny...
Zadziwiające, jak bardzo subiektywnym odczuciem jest strach ;)