Wrzucenie serii vs. pojedyncze filmy to jakaś bzdura!
Gdzie jest "Blair Witch Project"?!
Nie oglądałem "Muchy" i "Coś", ale wiem, że dla wielu to kultowe produkcje.
"Lśnienie", "Szczęki", "Obcy" i "Ptaki" to nie horrory?
"Laleczka Chucky", "Koszmar minionego lata" - heeeeeelooooooł.
Pamiętam też, że podobał mi się "Dom na piekielnym wzgórzu", ale to było dawno, młodszy byłem.
i żeby było na czasie "Paranormal Activity" - też nie oglądałem, ale każda część sporo zarabia przy małym budżecie to pewnie dobre.

Zakrza

podbijam! gdzie jest "Blair Witch Project" ?

Zakrza

Dokładnie, zgadzam się z opinią. Brakuje sztandarowych filmów...

Zakrza

racja swieta! osobiscie glosowalabym na Paranormal... Choc Lsnienie to kasyk warty odkurzenia:) troche to nie fair taki wybor, a raczej wyboru brak

Zakrza

Generalnie wrzucanie całych serii jest bez sensu, bo np. pierwsza część Egzorcysty jest świetna, ale kolejne to już robione na siłę kichy, które nawet widownia na premierze wyśmiała. I jak tu teraz wybrać w sondzie 'Egzorcystę', skoro z góry głosuje się na cały zestaw? : /

Zakrza

Zgadzam się. "Egzorcysta" to murowany kandydat do zwycięstwa w tej ankiecie, ale tylko pierwsza część. Reszta to gnioty. Ta sama historia jest z "Omenem". Pierwsza jak najbardziej, ale pozostałym już wiele brakuje do oryginału. A więc jeżeli miałbym oceniać biorąc pod uwagę całe serie to wybrałbym "Martwe zło". W całej serii jest wszystko to co powinno być: można się wystraszyć (choć teraz już nie tak bardzo jak kiedyś), pośmiać, ale przede wszystkim dobrze bawić. To by było na tyle.

użytkownik usunięty
Zakrza

+1 Blair Witch!

Zakrza

Sam bym zagłosował na serię "Obcego" - dla mnie każdy z tych filmów jest coś wart.

Poza tym brakuje wieeelu pozycji, jak świat horroru długi i szeroki. Gdzie japońszczyzna z "Ringiem", "Ju-on" i "Dark water", gdzie animal-attacki typu "Szczęk", "Ptaków" czy "Arachnofobii", gdzie fala zaskakiwaczy z "Innymi", "Szóstym zmysłem", czy "Znakami", gdzie zombiaki z serią "Żywych trupów".

A pewnie i tak jeszcze możnaby długo wymieniać - "Christine", "Gremliny", "Critters", "Przeklęty", "Drakula", "Porywaczy ciał", itp. itd. ...

Najlepsza lista byłaby listą wielokrotnego wyboru i zawierała z 200 pozycji. A bez tego jest czepialstwo, do którego się niniejszym dołączam. :)

Khaosth

O właśnie Dracula! Zarówno ten Coppolli jak i produkcje Hammera mają swoich zwolenników. A skoro jesteśmy przy klasyce to oczywiście różne adaptacja Frankensteina się kłaniają.
Nie oglądałem i raczej nie zamierzam oglądać "Sagi Zmierzch", ale to też swego rodzaju fenomen i jeśli choć trochę podpada pod gatunek horror to również powinien się tutaj znaleźć.

Zakrza

Kolejny do Blair Witch Project!!!

Zakrza

Oddałem głos na "Koszmar z ul. Wiązów", ale faktem jest, że gdyby były "Ptaki" - wybrałbym "Ptaki". Ot, uroki Filmwebu.

Zakrza

i chyba podstawowe pytanie:
a gdzie sie podzialy produkcje z poza hollywood jak np: hiszpanski sierociniec czy japonski Ayakashi. no i gdzie jest krzyk sie pytam? no gdzie?

Zakrza

Zgadzam się zagłosował bym również na Blair Witch Project albo the Thing a tak to na serie Hellraiser'a gównie za Inferno. ;D klimat całej serii jest niepowtarzalny.