Gejowski melodramat powstały w oparciu o krótkie opowiadanie Annie Proulx otrzymał nagrody w kategoriach: najlepszy dramat, najlepszy reżyser (Ang Lee), najlepszy scenariusz (Larry McMurtry, Diana Ossana) oraz najlepsza piosenka.
Jejujejujejujejujejujeju, jakże się cieszę! Jak dobrze wiedzieć, że reszta świata jest cywilizowana!! Bo u nas to pewno będą jeszcze problemy z emisją tego filmu w kinach. A tu takie uznanie na świecie:)) Filmu nie widziałem oczywiście, ale jestem bardzo bardzo happy z faktu, że jego tematyka nie stała się przeszkodą w przyznawaniu nagród, była jak każda inna, heheheheh, oby tak dalej...

Shhh

Jeżeli nie zostanie okrojony w Polsce to JUŻ będzie ogromny sukces...jeżeli stare babcie razem ze swoimi duszpasterzami nie będą bojkotować tego filmu przed kinami będzie genialnie. Pożyjemy - zobaczymy :)

ArkhamsAss

Będą pikiety pod kinami (jak za czasów "Dogmy" na przykład) i się ludziska będą wypowiadać, że to jest film niemoralny i zły, i że jak dzieci obejrzą, to już w ogóle tylko egzorcyzmy zostają...

Ale kto wie, może ludziska dorośli już do czegoś takiego? Czas pokaże.

Pinokio1983

Cóś mam takie paskudne przeczucie, że ludziska nie dorośli i być może nie dorosną, bleee.... Myślę, że będzie jak za czasów "Priest'a"... Film się okaże demoralizujący, kontrowersyjny obyczajowo, ideologicznie i niepoprawny... Witajcie w Katolandzie! Może będziemy obstawiać, w jakich miastach będzie problem z emisją? A może we wszystkich będzie? W każdym razie nie mogę się doczekać burzy medialnej i kazań "normalnych" ludzi:)))

Shhh

Tytuł i u nas będzie oryginalny, a chyba nie podejrzewacie, że o. Rydzyk czytuje czasopisma filmowe, więc raczej bym się nie martwiła. Jest jednak kilku wybitnych homofobów wśród naszych znanych krytyków filmowych - tego bym się obawiała. Dotrą do kogo trzeba. Jest taki jeden nawet w naszym ulubionym pisemku, niestety... Twierdzi - co prawda - że to tylko homosex go mierzi, ale... Przecież po prostu niech tego nie ogląda, a nie pluje na łamach...

Sanjuro

ciekaw jestem skąd ten ktoś wie, jak wygląda homosex... nie wiem steffi kogo masz na myśli, bo ja "filmu" do ręki nie biorę odkąd prokop tam rządzi... zresztą rzadko, go czytuję, bo drogi, szkoda kasy na szmatławce, te same informacje znajdę w sieci, pozdrawiam