Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"
żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html
Od długiego już czasu szukam tytułu pewnego filmu. Jest to prawdopodobnie film z lat 90tych. Młode małżeństwo (lub narzeczeństwo)wyjeżdża do jakiegoś kraju. Na miejscu zostają uprowadzeni z pociągu przez rebeliantów i uwięzieni w ich obozie. Tam poznają francuskie małżeństwo, które zostało uprowadzone jakiś czas wcześniej. Porywacze chcą od francuskiego i (chyba) amerykańskiego rządu pieniądze w zamian za porwanych. Żaden z rządów nie zgadza się na zapłacenie okupu. Rebelianci mordują mężczyzn i przesyłają zdjęcia ich ciał do ich rodzin. Rodzice zabitego Amerykanina postanawiają uratować jego dziewczynę i pojechać do tego kraju, by zapłacić okup. Kobietom udaje się uciec z obozu, ale nigdzie nie mogą znaleźć pomocy, aż trafiają na mnicha. Pamiętam, że natknęły się na niego akurat jak medytował, próbowały zwrócić jego uwagę, ale on ani drgnął. Okazało się też, że nic nie mówi. Kiedy już zrezygnowały i chciały iść dalej, on je zatrzymał. Zgolił je na łyso, dał im papkę, która zabarwiła ich skórę na ciemniejszy kolor, szaty i parasolki (sam z taką chodził), mówiąc krótko - pomógł im się przebrać za mnichów. Później wędrowali przez drogi i pola, kilkakrotnie mijając rebeliantów. Ludzie traktowali ich z szacunkiem, kłaniali się. Pod koniec filmu jeden z rebeliantów przejeżdżając obok domyślił się, że to one, zawrócił przez pole, kierując samochód prosto na nich. Kobiety spanikowały, ale mnich spokojnie stojąc osłonił się parasolką, w tym samym momencie samochód wybuchł(wjechał na minę). Na końcu wędrowali przez (bodajże) jakiś most i obok nich przejechała furgonetka, w której siedzieli rodzice zabitego Amerykanina. Jego matka poznała w jednym z mnichów dziewczynę syna i wysiadła, by ją zawołać. Młodej jednak się zdawało, że to tylko omamy i odwróciła się dopiero po kilkakrotnym zawołaniu. Kobiety podziękowały mnichowi i pobiegły do tamtych, a on poszedł dalej. Mnich nie wypowiedział ani słowa przez cały film. Z tego co pamiętam, był oparty na faktach.
Szukam filmu z lat 90 tych, pamiętam że na świat leciał,lecialy meteoryty,widział to jakis (chyba) naukowiec ale mu nie wierzono.Udało sie chyba wybić ten meteoryt z lini lotu ale za nim lecialo tysiące innych, film był prawie caly przedstawiany przez stacje telewizyjne, na końcu pojawia sie bialy ekran
witam:):)
szukam filmu wktórym jakiś koleś chciał być znany i lubiany w szkole "jak dobrze pamiętam miał ciemniejszą cerę" i poszedł na układ z jakąś ładną dziewczyną ze jej zapłaci zeby ona znim chodziła chyba przez dwa tygodnie a on później znią zerwie ze niby taki fajny jest proszę o pomoc:):)
jak
ktoś zna odp niech pisze na forum albo na e-maila pichu1@buziaczek.pl:)
zgóry dzięki:)
czesc wszyskim poszukuje tytulu filmu o dwoch chlopcach ktorzy uciekli z kraju chowajac sie pod przyczepa tira jeden z nich mial akordeon to byl chyba polski film z lat 90 za pomoc serdecznie dziekuje a bylbym bardzo wdzieczny za podanie tej nazwy filmu na moja skrzynke pocztowa poniewaz na filmweb jestem sporadycznym gosciem rad_son@interia.pl z góry dzieki
Podziękowanie dla Kasiek_21
tak to jest "Strefa mroku cz. 3" !!! Gdy tylko zobaczyłam http://www.youtube.com/watch?v=fvUJBcuLl6U byłam pewna!
Dzięki!!!!!!!!!!!!
Cześć no to moja kolej;-)
Mało pamiętam, ale była tam modelka której coś się stało i Ona myślała że coś jest pod podłogą i kiedyś wszedł tam Jej pies.
Nie wiem czy tyle wystarczy, ale może komuś coś świta;-)
nie wiem kto to pisał, jakiś film o tym że się chłopak zakochał w starszej kobiecie ktorą później zgwałcono; z racji, że za duzo postów było pisze tutaj:
ten film to prawdopodobnie Malena...
A ja poszukuje filmu, była to chyba komedia romantyczna. Zwykła dziewczyna a w niej zakochuje się chłopak (nie jestem pewna, czy nie był to jakiś popularny chłopak, wiecie o co chodzi) ale był tam wątek brata tej dziewczyny. Był on autystyczny i nosił nauszniki (?) i jak mu się je zdjęło to krzyczał i wariował i on znalazł jakiś kontakt z tym chłopakiem. Przepraszam za nieskładność tego co napisałam, ale zganiam to na moje przeziebienie. Jeeśli ktoś kojarzy film z autystycznym chłopcem, który po zdjęciu nauszników zaczyna wariować to też rzućcie tytułem, może pomieszałam dwa filmy.
Nie wiem, czy pytanie wciąż aktualne, ale jeśli tak - ten film to prawdopodobnie "Sposób na blondynkę"
http://www.filmweb.pl/f11054/Spos%C3%B3b+na+blondynk%C4%99,1998
moze ktos z Was kojarzy jaki tytul mial film o multimilionerze, ktory postanowil zrobic posmiertny psikus i zapisal swoja fortune kobiecie, ktora urodzi najwieksza ilosc dzieci w ciagu bodaj 10 lat. bede wdzieczna za pomoc
Witam,
poszukuję tytułu pewnego filmu, z fabuły pamiętam to, że była tam grupa
"obserwatorów", którzy musieli przez wieki oglądać brutalne wypadki, w
ramach kary za to, że gdy jezus był ukrzyżowany poszli tam tylko popatrzeć.
Narvine, to moze cos trudniejszego :) bo jeszcze jeden film chodzil mi ostatnio po glowie, ale nie pamietam zbyt wielu szczegolow. jest to jak mi sie zdaje komedia romantyczna, ktorej akcja dzieje sie w okresie swiat bozego narodzenie. nie pamietam nic z glownego watku za to wiem, ze glowna bohaterka ma kumpele (bladynka), ktora ma liczne potomstwo(7?) z roznymi mezczyznami, zostaje pobita podczas trwania filmu, potem znajduje meza i ojca dla swoich pociech. wiem, ze to szczatkowe informacje jednak jezeli komos cos sie skojazy prosze pisac.
ps. jestem ogromnie zaskoczona, ze tak malo osob widzialo ten film "stork derby" jest calkiem niezly
niestety szukam szukam i nic. Jeśli pamiętasz jeszcze jakiś szczegół to daj znać, bo komedia romantyczna i pobicie przyjaciółki jakoś mi się kłócą :P
witajcie ,
poszukuje filmy ktory ogladalem dosc dawno temu jedyne co pamietam co opis nie pamietam aktorow :(
pamietam taki urywek z filmy byc moze do byl sam poczatek moze troche potem
-dwaj harleyowcy jada przez pustynie zajezdzaja do baru tam spotykaja tez harleyowca starszego jakiegos, starszy zamawia whysky jakies, potem przyjezdza policja i zabijaja go <!to jeden z urywkow ktory pamietam>
-ci dwaj harleyowcy bodajze bracia napadaja na jakis autobus moze z więźniami moze nie, udaje sie im go przewrocic :-0
-w ciagu filmu jeden z tych braci motorowcow ginie potem drogi chce sie zemscic za jego smierc przyjmuje zamowienie chyba nawet za darmo by kogos zabic i przy okazji zemscic sie za smierc brata ale tez ginie pod koniec filmu jakos tak to bylo XD
wiem ze strasznie namodalem ale moze ktos skojazy to :) dziekuje z gory
przyznam się, że strzelam w ciemno bo pasuje część opisu ale może to Hell Ride? http://www.filmweb.pl/f137748/Hell+Ride,2008
co do tego filmu, ktorego ja szukam jeszcze moge powiedziec ze ten facet tej wielodzietnej sam wniosl w posagu jeszcze dwojke dzieci ze swojego poprzedniego malzenstwa:), ktorych nie byl nawet ojcem. nie wiem czemu ten watek zapadl mi w pamiec bardziej niz glowny, ale ten wiadacy raczej jest podobny tj glowna bohaterka szuka partnera na dobre i zle. nbie wiem czy chce obejrzec ten film, czy poprostu nie moge pododzic sie z tym ze nie moge sobie przypomniec ;)
niestety szukam i nadal nie mogę znaleźć. Ale będę pamiętała o nim jak by mi się nasunęło coś kiedyś :)
dzieki milo z Twojej strony, ktos musialby ogladac ten film wygooglac to raczej ciezko nie znajac konkretow:), pozdrawiam
0lka
Taki motyw był w filmie "Gdzie serce twoje", a tą pobitą blondynka była Ashley Judd. Ale to był tylko epizod, bo główną bohaterką była inna dziewczyna.
dzieki to prawdopodobnie ten film :) mowilam, ze opisywany przezemnie watek jest watkiem pobocznym, dzieki wielkie
Witam, od jakiegoś czasu szukam tytułu filmu, który jakiś czas temu oglądałam. Może ktoś z Was kojarzy jaki to film. Pamiętam tylko jedną scenę w restauracji przy stoliku siedzi kobieta z mężczyzną (chyba to jest jej były mąż). Ona zwilża palec w lampce z winem i dotyka jego ust. Podchodzi do nich kelner, który jest bardzo zakłopotany ;) Początkowo myślałam, że to film "Pod słońcem Toskanii", ale ona nie miała męża :( Pomóżcie
1.Dawno temu oglądałam film, który pamiętam jak przez mgłę... Był o dwóch siostrach - bliźniaczkach. Jedna z nich umawiała się z dwoma facetami (jeden oczywiście nie wiedział o drugim). Pewnego razu umówiła się z obydwoma w tym samym czasie i postanowiła wysłać na jedno spotkanie bliźniaczkę. Problem polegała na tym, że ta bliźniaczka miała złamaną nogę, ale poszła na to spotkanie z gipsem. I potem bohaterka musiała się tłumaczyć, dlaczego już nie ma gipsu. To chyba musiała być komedia. Nie pamiętam ani aktorów, ani niczego, bo oglądałam to, jak byłam mała - lata 90. Tylko ta jedna scena z gipsem utkwiła mi w głowie.
2. Poszukuję też filmu o kobiecie, która miała męża i dwoje (chyba) dzieci. Kiedy wyjechała do innego miasta w interesach, poznała tam drugiego mężczyznę i się zakochała. Potem chyba się pobrali. Pamiętam scenę - byli chyba na jakiejś kolacji u jego rodziny i ta rodzina dziwiła się, gdzie ona ma obrączkę, a ona nosiła ją na szyi na łańcuszku. Potem tem facet pytał ją, skąd ma obrączkę, a ona odpowiedziała, że po mamie czy kimś tam (nie przyznała się, że to jej). Przez jakiś czas prowadziła takie podwójne życie, ale po jakimś czasie ten drugi mąż dowiedział się o jej rodzinie, chyba nawet poznał jej męża. Kończy się tak, że tamten decyduje, że nie powie o ich związku pierwszemu mężowi, jeżeli nie będzie zaniedbywała swoich obowiązków żony wobec niego. Film leciał prawdopodobnie na TVP1 w latach 90.
Mam nadzieję, że ktoś skojarzy...
Małżeństwo nabywa psa, wypuszcza go gdzieś w górach. Podziwia jego pęd i zapał a pies... ucieka do lasu i tyle go widzieli :)
Skąd to jest scena? Z tego co pamiętam to Chevy Chase grał w tym filmie.
Problemy małżeńskie czy coś?
-dwaj harleyowcy jada przez pustynie zajezdzaja do baru tam spotykaja tez harleyowca starszego jakiegos, starszy zamawia whysky jakies, potem przyjezdza policja i zabijaja go <!to jeden z urywkow ktory pamietam>
-ci dwaj harleyowcy bodajze bracia napadaja na jakis autobus moze z więźniami moze nie, udaje sie im go przewrocic :-0
-w ciagu filmu jeden z tych braci motorowcow ginie potem drogi chce sie zemscic za jego smierc przyjmuje zamowienie chyba nawet za darmo by kogos zabic i przy okazji zemscic sie za smierc brata ale tez ginie pod koniec filmu jakos tak to bylo XD
wiem ze strasznie namodalem ale moze ktos skojazy to :) dziekuje z gory
-dwaj harleyowcy jada przez pustynie zajezdzaja do baru tam spotykaja tez harleyowca starszego jakiegos, starszy zamawia whysky jakies, potem przyjezdza policja i zabijaja go
wiem ze strasznie namotalem ale moze ktos skojazy to :) dziekuje z gory