Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"

żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html

BUNCH

Jak z Chevy Chasem i uciekającym psem to na pewno "wesoły domek" hehe

Georgina

rywalizacja o kogos

poszukuje filmu gdzie toczy sie rywalizacja o wzgledy pewnej osoby.

B_janek

Komedia USA z lat 90tych lub 80tych

Pamiętam tylko tyle że były w filmie dwie pary: nastolatków i staruszków. W jakiś magiczny sposób chłopak zamienił się ciałem z tym staruszkiem, staruszek chodził z jego dziewczyną i był nawet z nią na balu maturalnym, pamiętam jak był wtedy ubrany: smoking jasnobłękitny + spodnie w tym kolorze z szerokim niby paskiem z tkaniny + biała koszula. Dziewczynie spodobało się to spokojne zachowanie "jej chłopaka". Pamiętam jeszce ze miał ciemne dłuższe włosy .

777temida

777temida - Kojarzy mi się to z filmem "Spełnione marzenia" tam właśnie jest taki motyw, ale nie jestem pewna, czy szukasz właśnie tego filmu. Podam linka z Youtube, bo na filmwebie jest marny opis filmu - http://www.youtube.com/watch?v=vUVXdQ_hwBM

Kasiek_21

Dzięki po raz kolejny Kasiek_21!!!!!!!!
O ten film mi chodziło! Dziwne że pamiętam tak dobrze studniówkowy (?) ubiór głównego bohatera a nigdzie nie mogę znaleźć foto z nim w tym wdzianku ??? Czyżby pamięć mi spłatała figla hmmm ;)

B_janek

szukam tytułu filmu,w którym gra Will Ferrell i niestety mogę przytoczyć tylko jedną scenę,którą widziałem w jakiejś reklamówce,mianowicie wspomniany Will Ferrell myje zęby gdy w trakcie tej czynności zaczyna do niego przemawiać nie wiadomo skąd chyba kobiecy głos i wtedy Will Ferrell przerywa mycie zębów,staje osłupiały i zaczyna coś mówić,wydaje mi się,że do szczoteczki do zębów ale nie jestem pewien.Jeżeli wiecie z jakiego filmu pochodzi ta scena to dajcie znać.Z góry dzięki

san_andreas

san_andreas - Sprawdź "Przypadek Harolda Cricka" - w galerii zdjęć jest jedno ze szczoteczką do zębów.
http://przypadek.harolda.cricka.filmweb.pl/f190312/Przypadek+Harolda+Cricka,2006 /galeria

Kasiek_21

san_andreas - po przeczytaniu opisu filmu jestem prawie pewna, że tego filmu szukasz ;)
http://przypadek.harolda.cricka.filmweb.pl/

Kasiek_21

Kasiek_21 dziękuję ci serdecznie za pomoc:D Będę chciał jak najszybciej go obejrzeć,bo z opisów na filmwebie wnioskuję,że warto

san_andreas

Widze mojego cos nikt nie ogarnia moze zebym cos jeszcze pamietam to by dalo sie cos wymyslec< a na prawde nikt na nic nie wpadA? moze chociaz pare propozycji :D

stinx1

siemka, szukam pewnego horroru(tak mi się wydaje :D) Widziałem go raz i to jakieś 8 lat temu, miałem może z 10 lat. Pamiętam jedną scenę z tego filmu, to znaczy ogólnie to akcja filmu była osadzona w jakimś domu(była chyba jakaś impreza)Tylko nie wiem czy to był zwykły dom jednorodzinny czy jakaś olbrzymia rezydencja, bo kilka osób się tam chyba zgubiło, tak chodzili po tym domu i właśnie ta scena to: Koleś wszedł do jakiegoś pomieszczenia i spotkał tam samego siebie(dom był chyba nawiedzony) Jakiś klon-demon, ten klon wziął strzelbę(chyba obrzyn) i przestrzelił sobie stopę i temu kolesiowi co wszedł do tego pomieszczenia też przestrzeliło stopę. Tylko tyle pamiętam, może ktoś kojarzy ten moment i mi powie co to za film.

Vampire19

Potrzebna pomoc:) wiec tak informacji mam naprawde niewiele.. jedynie co to to ze byl to film o dziewczynie ktora slyszala glosy.. pierw uslyszala glosy chyba na jakims przyjeciu badz balu maturalnym myslala ze zwariowala a koniec koncem pomagala policji w odszukaniu jakiegos przestepcy (chyba). No to tak mniej wiecej mozliwe ze cos pomieszalam., byl to napewno thriller a na plakacie byla wlasnie ta dziewczyna tak z profilu (i miala chyba jakas czapezie na glowie;)). Sama juz sie wlasnie zabieram za szukanie, ale moze ktos szybciej skojarzy niz ja znajde;)

czarna404

Może Prom Night? chociaż wątpię, bo filmu nie widziałem

Pauleta

dobra, ja swoj juz mam;)

użytkownik usunięty
stinx1

Witam
A wiec chodzi mi o film kiedyś ogladałem , było to juz jakis czas temu ale nie pamietam tytyłu:

To była komedia o jakimś gościu który miał żone w ciąży i inwestował w różne rzeczy i za każdym razem tracił oszczędności.W tym filmie też chyba było że kupili jakis przedwojenny pociag podziemny ale niemogli go jakos wydostac i w koncu sprzedali a okazało się że było warte miliony $$$.Tam było tez ze chyba dom zastawił i zona od niego odeszla ale na koncu do niego wruciła.

Naprawde wielkie THX jeśli ktoś mógłby mi pomóc
Pozdrawiam

Kasiek_21

ok, to teraz moja kolej.
Film produkcji polskiej, widziałam go z jakieś 2 lata temu i nie mogę przypomnieć sobie tytułu.
Chłopak, którego grał Antek Pawlicki (chyba! - pamięć zawodzi) jako student żyjący w czasach II WŚ spotkał dziewczynę, w której się zakochał. Po namowach umówił się z nią do kina, lecz, gdy tylko wyszła zza kamiennej bramy zastrzeliło ją gestapo (w każdym bądź razie jakieś niemieckie służby pilnujące porządku). coś Wam świta?

B_janek

Witam, szukam filmu, w którym główny bohater mężczyzna budzi się u boku swojej żony. Wyglądają na normalne małżeństwo. Facet wychodzi z domu by udać się chyba na sale wykładową ( miało być chyba szkolenie ). Tuż przed wyjściem dostaje informacje aby nie pił wody, która zostanie wszystkim podana. Słucha się tej rady wylewając napój do kwietnika chyba. Po zajęciu miejsc siedzących rozpoczyna się konferencja. W kilka minut później wszyscy na sali, prócz głównego bohatera popadają w hipnozę a za prowadzącym mowę pojawiają się szybko zmieniające obrazy. Na salę wchodzą ludzie ze sprzętem i każdego indywidualnie "programują", wyświetlając odpowiednie obrazy. Bohater tego filmu całą akcje widzi i udaje pozostałych otumanionych ludzi. W ten sposób dowiaduje się że jego życie i w tym małżeństwo to fikcja. Konferencje kończy się a ludziki się rozchodzą jakby nigdy nic. Dalej filmu nie pamiętam. Jakby ktoś znał tytuł byłbym baaaardzo wdzięczny. Dodam że go oglądałem około roku 2003.

Z góry dziękuję

Alternator

cholercia no widzialam ten film na bank ale tytulu to Ci teraz nie podam.. rozejrze sie tu i tam moze mnie oswieci :P

Alternator

pamietam taki urywek z filmy byc moze do byl sam poczatek moze troche potem

-dwaj harleyowcy jada przez pustynie zajezdzaja do baru tam spotykaja tez harleyowca starszego jakiegos, starszy zamawia whysky jakies, potem przyjezdza policja i zabijaja go <!to jeden z urywkow ktory pamietam>

-ci dwaj harleyowcy bodajze bracia napadaja na jakis autobus moze z więźniami moze nie, udaje sie im go przewrocic :-0

-w ciagu filmu jeden z tych braci motorowcow ginie potem drogi chce sie zemscic za jego smierc przyjmuje zamowienie chyba nawet za darmo by kogos zabic i przy okazji zemscic sie za smierc brata ale tez ginie pod koniec filmu jakos tak to bylo XD

wiem ze strasznie namodalem ale moze ktos skojazy to :) dziekuje z gory

Alternator

dwaj harleyowcy jada przez pustynie zajezdzaja do baru tam spotykaja tez harleyowca starszego jakiegos, starszy zamawia whysky jakies, potem przyjezdza policja i zabijaja go

użytkownik usunięty
stinx1

Może to być to
http://www.filmweb.pl/f3500/48+godzin,1982
albo to
http://www.filmweb.pl/f6810/Nast%C4%99pne+48+godzin,1990
Przypominam sobie ten film Choć niejestem do końca pewien co do tytułu.

B_janek

Mam 2 nowe pytania...

Oba USA i z 90tych (chyba)

1- Łatwe: starszy pan wyrusza by odwiedzić brata na małym traktorku/kosiarce....Nie widziałam ale bym chciała...

2-starszy mężczyzna mieszkający z dala od ludzi, w chałupie zajmuje się zbieraniem zabitych na drodze zwierząt (z litości oczywiście ;)), poznaje drugiego faceta, zaprzyjaźniają się, gdy stary umiera ten przejął po nim tą "robotę" - to dla mojej mamy

777temida

1. http://www.filmweb.pl/f821/Prosta+historia,1999 :)

Karpiu_

BIG THX!

777temida

2. Też się go naszukałam i w końcu uzyskałam pomoc na forum:
http://www.filmweb.pl/f3782/Wszystkie+ma%C5%82e+zwierz%C4%85tka,1998

frrozen_

BIG THX po raz drugi :)

777temida

1 film to chyba "prawdziwa historia" co dziadetk traktorkiem jedzie przez stany bo na autobus go nie stac czy jakos tak

B_janek

witam, szukam filmu gdzie akcja toczy się w niedalekiej przyszłości w ameryce na przedmieściach. gra tam młode bardzo bogate małżeństwo które kupuje domek na peryferiach ponieważ jest jakaś zagłada w mieście, kiedy tam przyjeżdżają nie mogą się dostać do domku gdyż mieszka tam obcy mężczyznga który twierdzi że się tam urodził i nie wyprowadzi się stamtąd. Gdy kończy się jedzenie błagają go o litość bo tylko on ma zapasy, później małżeństwo śpi pod drzewem a kobieta sprzedaje się za jedzenie...

jeśli ktoś kojarzy ten film proszę o tytuł :)

Pozdrawiam.

wislaa

ktoś już pytał o ten film parę tygodni temu, tak więc odpowiadam drugi raz.
To jest to:
http://www.filmweb.pl/f287879/Cena+przetrwania,2006

B_janek

ja szukam bardzo starego filmu, wiec mało z niego pamiętam. Wiem, że to było jakieś średniowieczne miasto. W tym mieście był MOST i dziewczyna przechodząc przez niego przenosila sie w czasie.

Może ktoś coś kojarzy, ale jak mówię: stary film, a ja oglądałam go jako dziecko :)

B_janek

Witam, szukam westernu, komedii, o ile dobrze pamiętam to był film o nauczycielu, który wyrusza na koniu (chyba szukał bandytów), oczywiście reszta mieszkańców miasteczka śmieje się niego, dalej napotyka różne osoby które do niego dołączają. Charakterystyczne sceny to np. nagrobki z rzeczami które były związane z zmarłą osobą (np. pisarz - maszyna do pisania itd); nauczyciel zabija głównego bandziora (w komiczny sposób oczywiście); indianin skalpujący grubasa, który przed śmiercią chwalił się jakie to kobiety "zaliczał". Był to amerykański western, chyba z lat 90.

matt881

ja też poszukuje filmu, który leciał kilka lat temu na tvp1 albo 2.
będę wdzięczna za pomoc :)
pamiętam tyle, że film zaczynał się od tego, iż chyba jakaś rosyjska nastolatka szła na casting bez zgody ojca, gdyż chciała wyjechać i zacząć zarabiać jako modelka (?). dostała się i wyjechała nic nie mówiąc o tym swojemu opiekunowi. jak się potem okazało trafiła do, ekhem burdelu. wzięto jej paszport, ona pracowała mniej więcej jako 'prostytutka'. w filmie występowała też druga kobieta, która zaprzyjaźniła się z tą pierwszą. miała córkę, nie była żonata, poznała faceta, który nakłonił ją do wyjazdu a potem normalnie sprzedał. spotkał ją taki sam los jak tą powyżej, tyle, że ona najwcześniej uciekła od tego życia. pomagała policji, miała mieć normalny dom, zacząć wszystko od nowa, ale ją zastrzelili, gdy wyszła na balkon. jej córkę też próbowano porwać czy coś, ale się chyba nie udało i jakaś tam policjantka ją potem adoptowała.

zna ktoś tytuł?

B_janek

Szukam filmu w którym dwaj faceci (jeden na pewno był rosjaninem , drugi nie wiem) mordują dłużnika i jeden kręci to kamerą.Jeśli dobrze pamiętam to zrobiłi na tym filmie kasę.
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu (FILM USA)

użytkownik usunięty
orok1990

orok moze chodzi o film 15 sekund?

15 minut:) z Robertem de Niro i Charlize Theron

B_janek

Jakieś dwa miesiące temu oglądałem na kanale (chyba) "AleKino" francuski film.
Opowiadał o psie, który zmienił się w człowieka i jego tymczasowy opiekun zaciągnął go do drużyny piłkarskiej. Tytułem tego filmu było francuskie męskie imie. Kojarzy coś ktoś ?

precler

Witam ;) Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc z tym filmem. Mianowicie w tym filmie grupka znajomych/przyjaciół wybrała się do lasu bodajże na wycieczkę czy coś takiego, potem zaczęło ich gonić kilku zmutowanych ludzi i pamiętam też że oni uciekli na wieżę strażniczą? chyba. i ci mutanci podpalili tą wieże a Oni uciekli z niej skacząc na drzewo. To mniej więcej tyle co pamiętam, byłym bardzo wdzięczny za pomoc :)

primo34

primo34 - to jest film "Droga bez powrotu"
http://www.filmweb.pl/f97795/Droga+bez+powrotu,2003

Kasiek_21

Ok dzięki bardzo !! ;) A może jeszcze ktoś pamięta taki film, on leciał kilka miesięcy temu bodajże na TVN 7. Dwa małżeństwa pojechały na wycieczkę samochodem kempingowym po drodze rozbili obóz i w nocy gdy zobaczyli że ktoś robi jakiś rytuał nie daleko postanowili uciec, zgłosili to na policji i pojechali w dalszą drogę..Oni cały czas byli śledzeni przez tych ludzi którzy urządzili sobie rytuał aż na końcu filmu ich złapali i spalili. film jest na oko z lat 80.

primo34

Droga bez powrotu
http://www.filmweb.pl/f97795/Droga+bez+powrotu,2003

matt881

Zna ktoś może film w którym najgorszych więźniów wzięto na jedną wyspę i ten który najdłużej przetrwa zostanie uwolniony.

ADI232323

ADI232323 - "Potępiony"
http://www.filmweb.pl/f256422/Pot%C4%99piony,2007

Kasiek_21

jest ktoś w stanie mi pomóc ??(pytanie zadałem na pierwszej stronie)

Vampire19

Poszukuję takiego filmu, nie pamiętam z którego roku, możliwe że wczesne lata 90-te, w każdym razie wiem że był emitowany w tvp w latach 90-tych. Pamiętam tylko że na początku była jakaś policyjna obława/blokada drogowa na uciekającego kolesia, a pod koniec filmu był motyw z jakims stworem, mega muchą bądź coś w tym stylu ;)

Filmu nie widziałem całego bo byłem za mały wtedy :), ale chodzi mi on po głowie jaki ma tytuł, może ktoś będzie pamiętał, przypuszczam ze to coś niezbyt wysokobudżetowego było.

B_janek

tym razem francuski film ;) oglądałam w TV prawdopodobnie pod koniec lat 90-tych, coś 10-12 lat temu.
Starsza kobieta mieszka sama w sporym domu po śmierci męża. Rozmawia sobie z jego portretem ;) W końcu jej syn decyduje się sprzedać dom i zabiera matkę do siebie. Syn i synowa mają ok. 40-45 lat. Pamiętam akcję jak matka stanęła w drzwiach, kiedy syn z żoną uprawiał seks "na jeźdźca", synowa była ubrana w koszulkę koronkową czy coś takiego, mąż kazał jej mówić świństwa ;), ona zobaczyła teściową (mąż nie), ale nie była w stanie zareagować, bo finiszowała (?). Potem matka gadała do portretu męża, że zachowują się obrzydliwie, jak zwierzęta ;)
Potem syn wynajmuje matce opiekunkę, która jest dość twardą dziewczyną i nie daje się nabrać na fanaberie kobiety (która udaje, że ma jakieś jazdy, choroby, np. wysmarowała się czymś w rodzaju żarcia dla psa czy kota z puszki ??) i w końcu daje jej w twarz. (syn z żoną wyjechali ??)
Film kończy się tak, że stara kobieta i jej opiekunka godzą się, łączy je coś w rodzaju przyjaźni i wyjeżdżają razem w góry (?).
Ten film był niezły, coś w rodzaju komediodramatu (stara kobieta symulowała momentami chorobę? ale miała też faktycznie problem, np. samotność)
Niestety nie mogę sobie przypomnieć żadnego nazwiska osoby grającej w tym filmie, syna i synową grali raczej popularni francuscy aktorzy (popularni we Francji ;) )

B_janek

Ja ponawiam swoje pytanie, szukam filmu w którym bohaterem (raczej pobocznym) jest autystyczny chłopiec, który nasi coś w rodzaju nauszników i kiedy mu sie je zdejmie zaczyna wariować. z Tego co pamiętam ma on siostrę, które poznaje chłopaka (to jest główny wątek raczej). I ten chłopak jakoś potrafi dotrzeć do jej brata.

B_janek

Witam, szukam filmu, który widziałem gdzieś w połowie lat 90tych w TVP. Film opowiada historię fikcyjnego (???) zespołu rockowego ery grunge'u. Jeśli mnie pamięć nie myli grupa nazywała się "Małpiatki"; gitarzysta był do tego stopnia nieśmiały, że na próbach grał w oddzielnym pomieszczeniu (bodajże w kiblu), a na scenie gdzieś w kącie tyłem do publiczności.
W klubie, w którym występowali stale dochodziło do utarczek z inną kapelą grającą death metal
Zdaje się, że film był podzielony na części a ich tytuły jednocześnie były tytułami piosenek ilustrujących ten film.
Poszukuję oryginalnego tytułu tego filmu i ewentualnie ścieżki dźwiękowej - jeśli taka istnieje.
Produkcja na 99% USA

B_janek

Witam. Próbuje zidentyfikować film o podroży młodego chłopaka dziwna droga/autostrada której nie ma na mapach, czy coś w tym stylu (po głowie chodzi mi, ze to była droga 66, ale nie jestem pewien). W podroży przytrafiają mu się dziwne – nierealne - fantastyczne rzeczy. Trafia do muzeum falsyfikatów w którym wszystkie obrazy okazują się być oryginałami. Ląduje w miasteczku w którym wszyscy mieszkańcy to prawnicy wytaczający sobie nawzajem procesy. Celem podroży jest chyba odnalezienie tajemniczej dziewczyny, która pojawia się na banerach reklamowych wskazując mu drogę. Na trasie zostaje kierowca jakiegoś tajemniczego faceta. I to tyle z tego co pamiętam, mam nadzieje ze komuś z Was wystarczy do identyfikacji. Film jest chyba względnie nowy i nie wydaje mi się by był jakiś niszowy

milanski

hej milanski to zapewne "Interstate 60" --> http://www.filmweb.pl/f34959/Ale+jazda!,2002 :)

B_janek

Jakieś dwa miesiące temu oglądałem na kanale (chyba) "AleKino" francuski film.
Opowiadał o psie, który zmienił się w człowieka i jego tymczasowy opiekun zaciągnął go do drużyny piłkarskiej. Tytułem tego filmu było francuskie męskie imie. Kojarzy coś ktoś ?