Ostatni taki temat ktoś usunął, nie wiem dalczego, więc jeszcze raz...

Wypisujcie horrory rodem z kina orientalnego, które widzieliście i polecacie. Ja zamieszczam małą liste tego co już widziałem, odrazu z ocenkami jakie wystawiłem na filmweb (wzbogacam + i -). Pewnie o czymś zapomniałem, więc jak sobie przypomnę to będzie update ;-)

Ring 8/10
Ring 2 4/10
Infekcja 5/10
Wizje 7/10
Dead Friend -8/10
The Cello 8+/10
Red Shoes -9/10
The Eye 8/10
The Eye 2 4/10
The Phone 6/10
Klątwa (dawno widziałem, nie oceniałem)
Shutter --8/10
R-Point 7+/10
Peruka 8/10

ps. Pytanie o pewien horror... więc dawno już go oglądałem i nie pamiętam tytułu... było coś, że brat robił siostrze zdjęcia i ją chyba zgwałcił w końcu, ale nie jestem pewny... Nie mogę sobie przypomnieć dokładniej co i jak, ale to z tą siostrą to były chyba wspomnienia właśnie kogoś... może ktoś z was skojarzy...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Voltrex

Ten film, który poszukujesz to "The Shutter - Widmo" - również azjatycki, ale nie długo doczeka się amerykańskiej wersji, ale jeżeli to nie ten (bo wspomniałeś o nim powyżej to nie wiem. Tam właśnie było, że koledzy takiego faceta zgwałcili babkę, a on robił jej zdjęcia przy tym, zaś z żoną kilka dni po tym ją przejechał, a widmo tej kobiety prześladowało tą parę najpierw przez zdjęcia, a potem przez sny...

No więc do Twojej listy dodałbym jeszcze:
1. Opowieść o dwóch siostrach

I coś jeszcze =P
[Jak sobie przypomnę - bo naprawdę znam wiele azjatyckich horrorów, to napiszę ;]

Pozdrawiam!

Voltrex

Ten film, który poszukujesz to "The Shutter - Widmo" - również azjatycki, ale nie długo doczeka się amerykańskiej wersji, ale jeżeli to nie ten (bo wspomniałeś o nim powyżej to nie wiem. Tam właśnie było, że koledzy takiego faceta zgwałcili babkę, a on robił jej zdjęcia przy tym, zaś z żoną kilka dni po tym ją przejechał, a widmo tej kobiety prześladowało tą parę najpierw przez zdjęcia, a potem przez sny...

No więc do Twojej listy dodałbym jeszcze:
1. Opowieść o dwóch siostrach

I coś jeszcze =P
[Jak sobie przypomnę - bo naprawdę znam wiele azjatyckich horrorów, to napiszę ;]

Pozdrawiam!

freepick

A ja wiem dlaczego twój poprzedni temat został usunięty... :P
Powtórzę horrory które wcześniej wymieniłem:
Three
Three Extremes
Korei (Seance)

Chidder

http://www.filmweb.pl/Azjatyckie,Horrory,temat,Topic,id=480341 [www.filmweb.pl/Azjatyck...]

Chidder

hmm... dziwne, jednak go nie usunęli... myślałem tak gdyż wszedłem na swój profil i nie było go tam w obserwowanych tematach jak wcześniej, a wczoraj nie działał (nie miało to związku z ciągłym błędami serva)... jakiś inny błąd.

Tylko się namęczyłem dzisiaj z wypisywaniem filmów :-|

....

Chidder

hmm... dziwne, jednak go nie usunęli... myślałem tak gdyż wszedłem na swój profil i nie było go tam w obserwowanych tematach jak wcześniej, a wczoraj nie działał (nie miało to związku z ciągłym błędami serva)... jakiś inny błąd.

Tylko się namęczyłem dzisiaj z wypisywaniem filmów :-|

....

Voltrex

Tu znalazłem sporo ciekawych rzeczy i horrorów
http://www.filmweb.pl/blog/entry/337887/Azja+.html#komentarze [www.filmweb.pl/blog/ent...]

Green_Goblin

SháĐôwmánč ëř: Napewno nie chodzi mi o Shutter, podobny motyw, ale nie to...

Eagle: Równie dobrze mogę sobie wyszukać wszystkie filmy Koreańskie, Japońskie etc. na filmweb i do tego same Horrory, więc sorki ale nie skorzystam ;)

Three obejrzane, oceniam na 6+, ta druga Tajlandzka historia i kukiełkach to kompletne dno IMHO, 1 i 3 bardzo dobre, wole jednak długometrażowe filmidła...

Voltrex

Następne filmy obejrzane... "Odświeżyłem" Klątwe... 8/10, obejrzałem 2 część --8/10, oraz lekko nudnawy Ghost Train (Redeu-ai) 6-/10...
Obecna lista...

Ring 8/10
Ring 2 4/10
Infekcja 5/10
Wizje 7/10
Dead Friend -8/10
The Cello 8+/10
Red Shoes -9/10
The Eye 8/10
The Eye 2 4/10
The Phone 6/10
Klątwa 8/10
Klątwa 2 --8/10
Shutter --8/10
R-Point 7+/10
Peruka 8/10
Redeu-ai -6/10
Three 6+/10

Czekam na dalsze propozycje, a dzisiaj czeka na mnie "Univited"...

Voltrex

Uninvited musi jeszcze poczekać... do listy dołączyła za to historia 2 sióstr...

A Tale of Two Sisters - 9+

Najlepszy film tego typu IMHO...

Voltrex

Następny film obejrzany....

Face - 6+ ... film dość dobry, ale bardziej to kryminał niż horror...

Widze, że za dużo ludzi chyba horrorów nie ogląda, a przynajmniej na ten temat coś trafić nie mogą...

szkoda :-/

Voltrex

...ej to fajnie, że lubisz oglądać horrory... ale wydaje mi się, że kronikę horrorów, które widziałeś... powinno się robić na własnym blogu, a nie na forum...
...gdyby każdy zakładał na forum temat co ostatnio zobaczył, to do dupy z takim forum...

Snaga_Przeklety

Snaga z Locksley: Wypisuje tu nie wszystkie ostatnio oglądane filmy, tylko horrory rodem z Azji... chcę w ten sposób pomóc ludziom, którzy znają np. tylko Widmo, Klątwe i Krąg w znalezieniu innych dobrych filmów tego typu... ja sam musiałem grzebać, szukać etc., a i tak nie wiedziałem co dobre... Tutaj zamieszczam jak to ująłeś "kronikę" horrorów wraz z przyznaną im przeze mnie punktacją, co za czym idzie, które polecam, a myślę te od 8- są obowiązkowe dla fana horrorów.
pozdrawiam

Kolejny filmy.... Arang 6+, mało straszny, ale fabuła nawet ciekawa, kojarzyć się może z Shutter, ale trochę mu do kolegi z Tajlandi brakuje...

Voltrex

film o ktory pytales to oldboy - facet byl 15 lat zamkniety w pokoju bo widzial jak jego kumple zgawlcil swoja siostre i to wypaplal = calkiem dobry

Yrek_2

Oldboy to od miana horroru raczej trochę odstaje... nie był to na pewno tak znany film jak Oldboy czy Shutter...

Dumplings Three Extremes... 8+... ciekawy pomysł, film naprawdę świetny, nie jest to może typowy horror, ale coś w sobie ma :-)

Voltrex

uwielbiam azjatyckie horrory!polecam gorąco "APT" moja ocena 8,5."Tale of two sisters" 7,6.oraz "bunshinsaba" 6,5

Voltrex

Jeżeli Twój temat umieszczony był w złym dziale to mógł zostać skasowany.

Pinokio1983

I od razu mały update. Twój temat nie został skasowany: http://www.filmweb.pl/topic/480341/Azjatyckie+Horrory.html [www.filmweb.pl/topic/48...]
Wystarczy sekundę poszukać.

Voltrex

Mam nadzieje, ze dobrze trafiłam.
Poszukuje azjatyckiego horroru, widziałam go dość dawno i za cholere nie mogę sobie przypomnieć tytułu. byłam pewna ze to 'The Eye' ale jednak nie...
mianowicie... film zaczyna sie próbą samobójczą młodej kobiety w pokoju hotelowym. po odratowaniu okazuje sie, ze glowna bohaterka zaczyna widywac duchy krążące wokół ciężarnych kobiet. jak sie później okazuje duchy chcą wstąpić w nowonarodzone dzieci i reinkarnowac sie.
Zna ktoś tytlu?

Suzi9mm

VooDooBitch: Masz racje to było The Eye, tylko że 2 część... ;)
pozdrawiam

Voltrex

No i One Missed Call według mnie jest świetny.

użytkownik usunięty
Voltrex

Wybaczcie, że odświeżam tak stary temat, ale...
@Voltrex - czy ten film to nie jest przypadkiem Oldboy? To nie horror, ale opisany przez Ciebie motyw całkiem nieźle do niego pasuje, no i film jest azjatycki.

Voltrex

dobry też jest apartament 1303

Voltrex

Chwała Ci i cześć, za to że wymieniłeś tytuł "Wizje". Kilka lat szukałam tego filmu lecz nie pamiętałam tytułu.

Voltrex

https://www.filmweb.pl/Nieodebrane.Polaczenie

MichCorleone

12-to letni temat ;)

Montago

Trzeba by podziękować Pani Nikicie za odkopanie a skoro już jest na wierzchu to pomyślałem, że komuś się przyda :-)