Sie ma,
słuchajcie niedawno oglądałem film motywacyjny "Dream" którzy ludzie oglądają aby być DoktoRami, do tego aby ukończyć ważne dla nich kursy, i tak dalej. Ten klip to zlepek kilku filmów pt. Dream - Motivational Video autorstwa Mateusz M.
Byłem w tym roku w Warszawie i jeden człowiek powiedział mi, gdyż zaczęliśmy rozmawiać o mojej koszulce gdzie było "Pluto Never Forget", że stworzył go Walt Disney.
I on przybił mi rękę i powiedział "marzyć".
Do tej pory to rozkminiam, ma żyć? To cytat z Walta Disneya. Szukam filmów o podobnej charakterystyce jak ten film. Po angielsku dream to też... day dreaming.
Jest taka piosenka Areo Smith - Dream, którą kiedyś ktoś mi powiedział abym przesłuchał i teraz ta osoba jest lekarzem, ale nawet kończyła studia za granicą ponieważ w Polsce jakoś mu tam nie pasowało ale nie wiem co to miało związek z maturą.
Kiedyś pewna jedza powiedziała mi "co Ty do mnie, masz?" co chyba miało być homonimem słowa "marzyć właśnie". Może też "mąż" ale ona nie miała męża... raczej nie, bo to osoba z sekty z Zgorzelca i okolic, która się okalecza żyletkami.
Wszystkie one są zwykle grube, czytają Tokarczuk i Nietzschego, ale to nie o tym. Takie osoby są jak wszy, karmią się cudzą krwią a jak pisał Dostojewski w przypadku braku ofiary wypijają własną krew i tną się żyletkami. Taki mechanizm jest w "Zbrodni i karze". Nie warto siedzieć za takie wszy, jak mówi Roskolnikov - zresztą postać prawdziwa, bo kolega Dostojewskiego.
I szukam filmów które mogłyby wyrwać mnie z tego, może jakiejś bajki. Niektóre już widziałem, ktoś wcześniej mi polecił "Wielką Kartuzję" ale to już widziałem.
Pozytywny film, który mnie nastroi na następne dni, motywacyjny, adaptacyjny. Może znacie?