W filmie szukają gwałciciela, który miał kowbojki z krokodyla czy węża i po tym zapamiętała go ofiara. Pamiętam, że puszczali go gdzieś w połowie lat 90. chyba na Polsacie.

lachus77

Może "Nie widząc zła" z Mią Farrow. Był tam jakiś zabójca w kowbojkach.

lachus77

Podejrzewam że nikt z gwiazd kina akcji nie występował w takiej produkcji, więc możesz wykluczyć filmy z aktorami takimi jak: Nicolas Cage, Rutger Hauer, Lorenzo Lamas, Olivier Gruner, Don Dragon Wilson, Ch.NorrisMel Gibson, Stallone, Arnold, Lundgren, Statham, K.I. Wayans, Bruce Willis, Jet Li, J.Chan, JCVD, ... hmm...

Sunny

Możesz podać więcej szczegółów? ... aha... też na pewno nie z Michaelem Dudikoffem. Osobiście nie przepadałem za filmami z S.Segalem, Wesley Snipesem, Eric Roberts, Bruce Payne ... może sobie przypomnisz. Jeśli szukasz po opisach, to trudno ci będzie znaleźć, bo jak się domyślasz filmy z tamtych lat, to znaczy kontrybucje nie są sprawdzane na bieżąco i nikt nie chce czekać miesiącami aby ktoś mu ją zweryfikował. Dlatego jeśli nie pamiętasz aktorki chociaż drugoplanowej lub miejsca akcji to plakat i tytuł nic tobie nie powie ;)

Sunny

Zanim sobie przypomnisz więcej szczegółów, to dodam ci do listy filmografie aktorów czasami grających stróżów prawa lub detektywów które możesz wykluczyć: Christopher Lambert, Mario Van Peebles, a właśnie ... może to serial TV ??? Może Don Johnson w serialu Nash Bridges ??? Jeśli to serial tv z tamtych lat, to łatwo znajdziesz który to epizod jeśli znasz tytuł serialu :) :) :)

lachus77

może Oskarżeni
https://www.filmweb.pl/film/Oskar%C5%BCeni-1988-8418

uncut

To była kino raczej drugiej kategorii. Na pewno to nie był serial, a gwałciciel działa w pojedynkę. Napadał na kobiety w ich domach i je gwałcił. Może to ten film, ale nie ma opisu, więc nie wiem: "Umrzeć przede świtem" (1993). 

lachus77

Może "Rysopis mordercy" - są dwie części tego filmu bodajże.

underground73

Chyba raczej to nie jest to. Pamiętam, że wtedy na Polsacie dużo puszczali podobnych filmów jak ten o tym gwałcicielu. Leciał wtedy m.in. "Świat za Laurę" z Brooke Shields.

lachus77

Jeszcze tutaj jest coś o kowbojskich butach, ale wątpię:
https://www.filmweb.pl/film/Niebezpieczne+pi%C4%99kno-1994-98002

No i ten "See No Evil" (1971) z Mia Farrow, jak było na początku sugerowane.

underground73

Raczej żaden z tych filmów, tym bardziej z Mią. Wydaje mi się, że tamten mógł mieć wtedy kilka najwyżej lat.

lachus77

Może odcinek z "Masters of Horror", a dokładniej “Pick Me Up”? Dostałem info, że jest tam zabójca z takimi butami. Może akurat to.