Jaki jest waszym zdaniem najlepszy cytat z trylogii Gwiezdnych Wojen??? Bo ja stawiam na "Luke I'm your father" i "I love you . I know "
dawajcie jeszcze...
Oglądałem kiedyś dawno temu "Gwiezdne Wojny" z rosyjskim dubbingiem (nie listą dialogową tylko dubbingiem!!!)
Wyobrażacie sobie Harrisona Forda jak jak goni szturmowców z karabinem i woła "URRRAAAAAA!!!!!". Głos był podłożony idealnie.
Od tej pory to jedno słowo jest dla mnie najpiękniejszą kwestią wypowiedzianą we wszystkich 6 częściach.
oj...duzo takich cytatów jest...Mnie podobają się te:
"Przeprosiny przyjęte, kapitanie Needo"
"Nie ma mnie przez chwile i już wszyscy zapadają na manię wielkości"
"Młody Skywalker cierpi, strasznie cierpi"
"Religijne hokus-pokus i archaiczna broń nie zastąpią dobrego miotacza u boku"
"Nie jesteś za mały jak na szturmowca?"
"Jesli będą potrzebne części, to ja chętnie oddam swoje"
"Luke, czy przy tej szybkości dasz radę wyciągnąć?"
"Ani??Ale wyprzystojniałeś..."
"Coś ci się zacięło na dobre"
"Przybyłeś tu tym?Jesteś odważniejszy niż myślałam"
"Złap mnie Chewie, zsuwam się, poczekaj, łap, łap! Już prawie masz! Delikatnie Chewie, spokojnie, spokojnie, łap Chewie!!"
"Musiałem ją trafić w czuły punkt, że tak się wścieka, nie mały?"
"Odłóż to z powrotem, zanim nas wszystkich pozabijasz!"
"Właź tam ty wielki futrzaku! I nie obchodzi mnie, że śmierdzi!"
To sa oczywiście niektóre tylko, ale za mało czasu mam żeby je wszystkie wypisać...A tak po za nawiasem to Gwiezdne Wojny to jest saga jak już a nie trylogia, bo jak sama nazwa wskazuje "trylogia" ma trzy części, a SW na ich 6...
W sumie to zdaje sobie sparwe z tego ze 3 czesci to trylogia tylkop ze wiesz..ja nietraktuje zbyt powaznie nowych gwiezdnych wojen "mroczne widom, atak klonow i zemsta sithow" dlatego tez nie biore pod uwage zadnych cytatow ,,z 'nowej" trylogi i juz sie nie ebde rozpisywac na temat tych czesci bo to strata slow , kpiny powiedziałabym.
pozdrawiam
Właściwie to masz rację, ja też nie bardzo przepadam za nowymi częściam SW...Nie ma to jak Nowa Nadzieja, Imperium Kontratakuje i Powrót Jedi...Ale nie o tym miałem pisać, bo przypomniały mi sie kolejne cytaty:
"-Brave of yuo boy, but I would have thraught you had learned your lesson?(Odważny jesteś chłopcze, ale czy nie dałem ci już nauczki?)
-I am a slow learner(Wolno sie uczę)"
"-There's nothing to see.I used to live here, you know.(Tam nie ma nic do zobaczenia.Uzywam życia tutaj.Ty wiesz)
-You're gonna die here!You know!(Ty tuyaj zginiesz!ty to wiesz!)"
"Jedi don't have nightmares"(nie chce mi sie tłumaczyć-za łatwe)
"Young Skywalker is in pain. Terrible pain"(Młody Skywalker cierpi.Strasznie cierpi)
"-You've never heard of the Millennium Falcon?
-Should I have?"(też nie tłumaczę, bo to klasyka)
"I have a bad feeling about this"(klasyka, tylko kto to pierwszy powiedział??)
"I feel so helpess..."(Czuję się bezradny...)
"I hate you!" (Anakin)