Czy ktoś z was zna jakieś fajne czarne komedie? Bardzo lubie ten gatunek komedii ale nie bardzo wiem które są naprawde dobre i nie bardzo wiem w ogóle które filmy zaliczają się do czarnych komedii. Prosze o wsparcie tytułami.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich :)
No to polecam Ci komedie grupy Monthy Pythona:):):)"Sens życia według Monthy Pythona" czy "Monthy Python i święty graal".Polecam również film "Pulp fiction " Quentina Tarantino i "Zabójczą miłość" Mario Van Peeblesa oraz serial "South Park"
Pozdroofka:):):)
Z tych co wymieniłeś to widziałem wszystkie oprócz "Zabójczej miłości". Tylko w sumie to miałem na myśli takie coś bardziej takiego naprawdę "czarnokomediowego" (coś w stylu "Wielkie żarcie" albo "Delikatesy"...
Jest taki naprawdę dobry film angielski. Nie chciałbym przekręcić, ale wydaje mi sie jego tytuł to "Snatch".
Kolacja z arszenikiem, Płytki Grób, Lepiej niż w książce, Gorzej być nie może, Kolor zachodu słońca
hmm a moze Kontrolerzy? wprawdzie jest to film wielowarstwowy i mozna powiedziec, ze wielogatunkowy, ale ta zewnetrzna, najbardziej czytelna warstwe tworzy wlasnie czarna komedia
no i na pewno jeszcze Delicatessen i Miasto zaginionych dzieci Jeuneta
Kocham cię na zabój - czarna komedia i w dodatku historia oparta na faktach (plus doborowa obsada).
Ktoś wcześniej wspomniał o filmie Przekręt, ja jeszcze dorzucę Porachunki i Nikotynę.
Ja tez rekomenduje nikotyne. Leca fajne teksty, jest swietnie zrobiona, ma bardzo ciekawy scenariusz i Diego Luna, gra bardo dobrze.
No tak cztery pokoje to po prostu mistrzostwo. Najlepszy jest oczywiscie ostatni, w ktorym Tarantino i spolka wchodza w zaklad, taki jak w jednym z filmow Hitchcocka:D
Ja proponuje reżysera ze starej Jugosławi Emira Kusturice ma fenomenalne czarne komedie hmm może nawet nie czarne ile obyczajowe,ale są poprostu ........mmmiodzio:)))))np"Czar ny kot biały kot" czy "Undergraund" POLECAM kupa śmiechu i daje do myślenia
Ja proponuje reżysera ze starej Jugosławi Emira Kusturice ma fenomenalne czarne komedie hmm może nawet nie czarne ile obyczajowe,ale są poprostu ........mmmiodzio:)))))np"Czar ny kot biały kot" czy "Undergraund" POLECAM kupa śmiechu i daje do myślenia