Widzieliście może film " eXistenZ" ostatnio leciał na TVP1 w poniedziałek 2 maja tak około 21 ...
Mam pytanie co myślicie o tym filmie...??

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Marlena_2

Większość filmu wydaje się trochę dziwna i pozbawiona sensu. Do tego "pachnie" kiczem. Za to końcówka wynagradza wszystko :D
Pozdrawiam :)
P.S Koleżanka ostatnio oglądała i powiedziała, że w połowie wyłączyła. Więc to wszystko kwestia gustu jak widać...

Marlena_2

W sumie to widziałam ostatnie pół godziny,ale chyba załapałam wątek.Nie do śmiechu,ale taka niestety przyszłość nas czeka-więcej wrażeń w grach-ha.

Marlena_2

A mi się ten film bardzo podobał. Uwielbiam klimat filmów Cronenberga, a ten obraz jest bardzo oryginalny, tajemniczy i ma w sobie "to coś".

Marlena_2

oglądałam, i sama nie wiem, co myśleć
mroczność klimatu Cronenberga jak najbardziej, poza tym ten klimat taki elektryczny, bo Jennifer Jason Leigh tak się ciągle przeciąga kusząco, właściwie całkowicie przyćmiewa Jude'a Law, jest taka kocia i niepokojąca, także ten klimacik dziwny
a wymowa - do mnie dociera mieszanie się świata realnego i wirtualnego, w pewnym momencie nie wiadomo, w którym ze światów tak naprawdę się znajdują, a przecież strzelanie do wirtualnych ludzików i żywych ludzi ma inny wymiar, to zacieranie się granic między tymi światami takie niepokojące

użytkownik usunięty
Marlena_2

no cóż ja tego filmu nie zrozumiałam w ogóle... pomimo że oglądałam go dwa razy... może mam zbyt ciemny umysł do tego rodzaju filmów...
za każdym razem po obejrzeniu zastanawiałam sie o co właściwie chodziło...

ja miałam to samo...
nie skumałam nic a nic...