Właśnie skończyłem oglądać premierę Magnatów i Czarodziejów na YouTube i planowałem to ocenić na Filmwebie, ale ku mojemu zaskoczeniu nigdzie tego nie mogłem znaleźć.

Jestem pewien że jeszcze niedawno ten film był na stronie, dlatego chciałbym się zapytać czemu teraz to zniknęło

zawislak409

Dokładnie, film był bo czytałem gdzieś, że pomimo braku premiery miał już oceny. Chciałem ocenić i kij.

zawislak409

też jestem zdziwiony, że film zniknął z filmweb

zawislak409

Film miał wczoraj miał premierę, więc po co został usunięty z filmwebu? Chciałem wystawić ocenę, bo jestem w trakcie oglądania.

zawislak409

Podbijam. Też jestem zasmucony, że nie mogę wystawić dziesiątki.

zawislak409

podbijam

radecki98

bump

zawislak409

Ciekawostka??

zawislak409

Pewnie jakiś "mądrala" z redakcji zaraz powie, że "dzieł twórców internetowych się nie dodaje", co w tym przypadku jest oczywiście bzdurą, bo po pierwsze nie jest to randomowy masowo produkowany filmik jakiegoś szura czy patojutubera, tylko całkiem świadoma produkcja, która pomimo amatorskości realizacji kwalifikuje się do kategorii 'film', a nawet FAQ nie wyklucza wszystkich takich dzieł
(szczególnie że jakoś nikt nie zabrania wrzucania tu kilkominutowych dzieł z czasów studenckich tworzonych przez mniej lub bardziej znanych twórców z np. lat 60-70, kręconych w warunkach podwórkowych, na długo przed erą internetu)

dorotagniedziejko1998

Mam ocenione "filmy" mające 1 minutę (!), reklamy samochodów uznane za filmy i np. taki amatorski krótki polski filmik...
https://www.filmweb.pl/film/%C5%81owca+zombie-2009-557919
I wszystko jest w bazie...
Pewnie uznali "Magnatów" za spektakl/teatr tv ;P
I to chyba jedyna regulaminowa możliwość usunięcia, bo inaczej jako normalny film powinien być nadal w bazie.

Montago

No na przykład niektórym osobom z redakcji nie podoba się obecność produkcji grupy GF Darwin w bazie, pomimo, że realizacyjnie, fabularnie i aktorsko stoją często wyżej niż duża część "normalnych" polskich filmów ostatnich lat.

dorotagniedziejko1998

Żyjemy w takich czasach że być może redakcja uznała, że lepiej nie pokazywać tu filmów z tekstami o "zaklęciach gender"

Dentarg

Nie wydaje mi się, żeby oni przejmowali się treściami zawartymi w filmach (bo jakoś nie mają problemu z Dubajami i innymi takimi)

dorotagniedziejko1998

Który to taki skubaniec, że mu Darwiniści na fb przeszkadzają?

xobevil

Pewna pani E.L. z redakcji

dorotagniedziejko1998

Ktoś tu przyjdzie i zrobi z tymi pustymi ludźmi porządek? XD nowe szefostwo by się przydało i sprawiedliwe

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dorotagniedziejko1998

Własnie dlatego !!

zawislak409

lele, masakra jakaś. Pewnie usunęli bo za wysokie oceny :D

Vitcher

Za wysokie oceny? To w takim razie ja postuluję o usunięcie z Filmwebu tego czegoś: https://www.filmweb.pl/film/Na+uk%C5%82ady+nie+ma+rady-2017-788599

dorotagniedziejko1998

Oceny krytyków 1,1... A widzów 7,2...
Ciekawe które by wzięli pod uwagę

Montago

Zobacz rozkład procentowy ocen, 53% to dziesiątki, czyli ponad 15,5 tysiąca ocen, które na 100% są sztucznie podbite/kupione. Według moich obliczeń, po ich odjęciu średnia wynosiłaby ok. 3,95/10. Oceny obsady i tfu!rców też są strasznie zawyżone. A forum to istne szambo.

dorotagniedziejko1998

Ja pierniczę - on nawet Kac Wawie podbił średnią swoimi fejt kontami :) Ze sto lat nie wchodziłem na profil Kac Wawy, a tam 3,2 gdzie przecież cały czas przez lata wisiało 1,4 bodajże :)

Freeman47

Gość myśli, że taki "mondry", bo nabił mnóstwo dziewiątek dla KW, i że nikt się nie skapnie XD
Jedynie pociesza fakt, że forum pod profilem kolesia zostało skasowane i zamknięte, bo tam też się działo.

dorotagniedziejko1998

Ale co trzeba mieć we łbie, żeby codziennie zakładać nowe konta, klepać 10 dla siebie i swoich filmów i jeszcze na dodatek notorycznie wciskać F5, żeby odświeżało forum i z tych fejkt kont odpisywać ludziom... I tak już od kilku lat! Ja pierdzielę xd

Freeman47

Może próbuje się dowartościować, bo ego ma za duże, a coś innego za małe xd
Chociaż to może jednak coś z głową...

zawislak409

gdzie oni sa!

zawislak409

Podbijam

zawislak409

Podbijam

zawislak409

Też chcę dać 10 i nie mogę co się dzieje że takie arcydzieło jest zakazane na tej dretwej stronie

zajerski89

Racja

zawislak409

Podbijam.

Ryzykowny

bump

zawislak409

A co cie to obchodzi? W ramach rekompensaty dostaniesz kolejny lewacki artykuł sponsorowany albo pakiet nowych reklam, powinieneś się cieszyć.

zawislak409

Dodałem kontrybucję.Możecie podsyłać weryfikatorom i prosić o działanie poza kolejką jeśli chcecie.

https://www.filmweb.pl/contribute/filmtitle/new/6698217/0

Kniaz4815

Widzę, że jest pusto. Jaki powód odrzucenia podał(a) moderator(ka)?

zawislak409

Bo to amatorszczyzna.

zawislak409

Swoją drogą - znak czasów. Żaden temat filmowy nie zebrał tu nigdy tylu polubień (a nawet 1/10 tej liczby). Jaki stąd wniosek? Powstaje nowy gatunek widza.

Dramat

Pryndzej znakiem czasów to, że ludzie mają dzisiaj coraz bardziej knagę wbitą tak głęboko w rowa, że sztywniejsze już jest chyba tylko wykrochmalone prześcieradło. Przez to zanika umiejętność czerpania najzwyklejszej radości z seansu filmów głupkowatych i prześmiewczych. A przecież nie można tak, bez poczucia humoru nie osiągnie się niczego.

xobevil

To jest prawdziwy dramat ;)

xobevil

"Uwielbiam" sentencje tutejszych wyroków, tę specyficzną mieszankę manipulacji twoją samooceną i emocjonalnego szantażu.

Dramat

Na zdrowie ;)

xobevil

Wczoraj jakiś namiestnik Boga na FB stwierdził, że nie zrozumiałam "Czystej formalności", skoro film nie przemawia do mnie artystycznie. Już nic mnie nie ruszy.

Dramat

Ok, już zrozumieliśmy, twoje zdanie jest najtwojsze, a jak komuś się podoba, to jest nowym gatunkiem widza ^^ Idź faszystować gdzie indziej.

Cierpliwy_filmweb

Stwierdzenie faktu, że nigdy żaden temat filmowy nie zdobył 1/10 polubień co ten temat prowadzi do wniosku o istnieniu zwartej grupy, wręcz subkultury. Prędzej to wyczerpuje znamiona "fasci", a nie powoływanie się na statystyki FW.

Dramat

W takim samym stopniu zwartą grupą, wręcz subkulturą, są piloci, bo wszyscy pilotują samolot. Ja tu widzę spisek iluminatów. Takie mądre są twoje wnioski. Bierz ich. I aport!

zawislak409

Podbijam :D

Balejgr

Ten ze Stachu Jonesem?
Po co? To filny z Kononowiczem też będą?
Nie żartujmy.